Ticari araçlar (otobüs)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gokglsy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hangi otobüs modellerini seversiniz ? size göre en rahatı veya kullanışlı olanı hangisi ?

• Kullanılan toplam oy
    20
Bindiğim en lüks otobüs bu zamana kadar Setra S431dt 'idi,sonrasında da 417 HDH ve Travego S 17 SHD gelir.Bu üçünün ortak paydada birleştiği tek bir nokta var,Mercedes-Benz imzası taşımaları.En büyük imza motor kısmında zaten,motor kısmı bu üçünde Om502la'dır.Bu motorun olduğu her otobüsle yolculuk benim için rüya niteliğinde zaten,o safkan V8 kükremesi ve sesi ile yol gitmek gerçekten harikadır.Belkide otobüslerde göreceğimiz son V8 bile olabilir,bu yüzden benim için yeri her zaman ayrı olmuştur.Setra 417 HDH'de gerçekten muazzam ötesi bir diz mesafesi var,bütün yolu en arkada yatarak geldim diyebilirim hatta s431dt de bile o kadar iyi diz mesafesi yok.S431dt'den zaten bahsetmeme bile gerek yok,yolların 747'si.Travego'yu benim için özel kılan şey ise yine Om502la,hele bir de Special Edition 17 SHD geldi mi onlar da tadından yenmez,bir Setra değil ama kesinlikle bununla da yol gidilir.Kralları bir kenara ayırmak gerekirse,çok sefer Safire bindim,Safirin standartı tam ekonomi sınıf otobüs,koltuklar pek rahat değil,diz mesafesi eh işte,konfor tartışılır.Motor sesi,içinde Paccar MX300 ya da MX11 olduğu için bir süre zevkle dinlenebiliyor olsa da,yalıtım yetersiz olduğundan turbo sesi 4. saatin sonunda beyninizi delmeye başlıyor eğer en arkadaysanız.Bir de yarı otomatik şanzımanı özellikle yokuşlarda ve kalkışlarda kararsız kalıp arabayı silkeliyor,bu da konforun sarsılmasına neden oluyor haliyle.Ama Temsa Plus'a da bindim,standartında olan nerdeyse tüm negatif şeyleri bertaraf etmeyi başarmışlar,yalıtım hariç.Üstelik donanım bakımından şahane özelikler sunuyor,şerit takip asistanı ve acil fren asistanı gibi.Man Lion's Coach'a gelecek olursak,konforu ve yalıtımı Safirden iyi,iç malzeme kalitesi olarak eskide kalmış ve kalitesiz gibi.Trim sesleri Safirdekinden bir tık daha fazla geliyor,koltuklar Safirden bir tık daha konforlu diyebilirim.Tourismo'nun eskisine de yenisine de bindim ancak eskisine bineli çok fazla yıl geçtiği için ona yorum yapmıyorum.Yenisi gerçekten beklentimin çok altında oldu,koltuklar tabure düzeyinde konfor sunuyor,diz mesafesi yok denecek kadar az,konfor eh işte idare eder.Trim sesleri daha otobüs 400 bin km de olmasına rağmen bol bol geliyor,yalıtım iyi.Lakin son model orta düzey otobüs olmayı dahi haketmiyor bana kalırsa şu haliyle.