Ticari araçlar (pikaplar)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gokglsy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

hangi pickup'ları almayı tercih edersiniz ? hangileri sizin ilginizi çekiyor ?

• Kullanılan toplam oy
    23

gokglsy

gökhan
Profesör
632
27
Marka
Ford
pikaplar ilginizi çekiyor mu ? son zamanlarda fazla tercih edilmeye başlandı. bu segment araba alacak olsanız ne özellikler istersiniz veya almayı düşünür müsünüz ? almayı düşünüyorsanız iş için mi aile kullanımı için mi ? düşünürdünüz yoksa keyfi arazi için mi ?
(sizin bildiğiniz başka pikaplarda olabilir.)
(mini)
dacia duster pickup
Renault-Duster-Oroch-9.jpg
Renault-Duster-Oroch-8.jpg

fiat toro
FiatToro2.jpg
FiatToro1-1.jpg

(orta)
ford ranger
2020 Ford Ranger FX2 SuperCrew HD Duvar kağıdı | Arka plan ...
2. Ford Ranger

mersedes benz x
2018 Mercedes X350d 4Matic
2018 Mercedes X350d 4Matic

nissan navara
Nissan Navara
Nissan Navara Haberleri ve İncelemeleri | Motor1.com

vw amarok
2017 Volkswagen Amarok V6 Aventura
2017 Volkswagen Amarok V6 Aventura

mitsubishi l200
2019 Mitsubishi L200 Premium 4x4| Neden Almalı?
2019 Mitsubishi L200 Premium 4x4| Neden Almalı?

toyota hilux
hilux-mlm2-2019-076-626174-300x200.jpg
hilux-mlm2-2019-058-344988-300x200.jpg

ısuzu dmax
phnPU_1570960968_5385-300x168.jpg
Yeni jenerasyon Isuzu D-Max tanıtıldı

ssangyong musso grand
SsangYong Musso 2018 Cenevre Otomobil Fuarı
Yeni SsangYong Musso pick-up Cenevre'de tanıtıldı

fiat fullback
2018 Fiat Fullback Fullrock | Neden Almalı?
2018 Fiat Fullback Fullrock | Neden Almalı?

renault alaskan
renault-alaskan-10.jpg
renault-alaskan-11.jpg

peugeot landtrek
Peugeot Landtrek (2020)
Peugeot Landtrek (2020)

(büyük)
chevrolet silverado
2019 Chevrolet Silverado
2019 Chevrolet Silverado

gmc sierra
2019 GMC Sierra 1500: Tailgate of the Future | GearJunkie
2020 GMC Sierra 1500 | SLE/SLT - Denali - AT4 | Pickup Truck

dodge ram
Satılık Dodge RAM 1500 V8 HEMI LONGHORN MODEL 2020 / LUCHTVERIN ...
2020 Ram 2500/3500 Review, Pricing, and Specs

ford f
2019 Ford F-150 Limited
2019 Ford F-150 Limited

jeep gladiator
2019 Jeep Gladiator İlk Sürüş
2019 Jeep Gladiator İlk Sürüş

toyota tundra
2019 Toyota Tundra 1794 Edition: İnceleme
2019 Toyota Tundra 1794 Edition: İnceleme

nissan titan
2020 Nissan Titan XD Pro4X Crew Cab HD Wallpaper | Background ...
2020 Nissan Titan Starts At $36,190, Titan XD For $44,580

Arazi için : L200/Hilux
Gündelik kullanım için arka süspansiyonu sebebiyle Nissan Navara tercih ederdim.

Pick-up genellikle taşrada kullanılan ticariler oluyor.Lüks ve donanımlı pick-up'dan daha ziyade ucuz plastiklerle dolu fakat sağlam pick-up'lar tercih ederim.Kesinlikle arazi yeteneği olması gerektiğini düşünüyorum.

Hilux ve Ranger tercih ederdim.

büyük pikaplara lafım yok amerikada olsam alır kullanırdım, diğerlerindense ranger ilk sırada olmak üzere hilux, mercedes-navara, yeni L200 tercih edilebilir.

Karadeniz bölgesinde özellikle yoğun kullanımda olan bir kategori.

Aile ve iş kullanımına çok uygun araçlar.Büyük yük taşıma işleri olmayacaksa ticarilerin yanı sıra bence en mantıklı seçim Pick-up olmalıdır.

Alacak olsam ilk sırada Ford Ranger gelir.

Su an bir Hilux ve 2004 Ranger, daha oncesinde 2016 Ranger kullanmis-satmis biri olarak basitce trail gruplarimizdan edindigim tecrubelere istinaden bi kac kelime ile fazla detaya girmeden hepsi icin bir iki kelam edecek olursam;

Isuzu D-Max saglamdir lakin arka diferansiyel kilidi olmayisi ve sonuk tasarimi nedeniyle tercih edilmiyor pek

Mitsu L200 iyidir ozellikle super select ve arka diff lock olusu guzel, zaten satis rakamlari kendini belli ediyor. Ön akslarda off road donanimlari ekleyince biraz zaafiyet olusabiliyor ve yukseltme nedeniyle acisi kayan centre carrier bearing denen saft orta bilyasi kalkislarda kabini belirgin titretebiliyor.

Amarok=sehir ici ve soft roader.

Ranger kullandim epeyce memnundum da cok belirgin kronikleri yok yakisikli da epey (T6-7 icin konusuyorum) lakin 6 ileri olanlarin sanziman biraz hantal. Nadir de olsa turbolarinin sorun acabildigini duydum da bi kac sefer ama genel olarak bir ford transit. Kabin ici ergonomisi de en basarili buldugum pikapti kendisi.

Hilux (su anki aracim) kesinlikle sorunsuzluk abidesi. Ticari maksatli kullanimlarda ucuz mazot ve cok fazla mars bas kapa yapilan durumlarda dpfler erken rejenerasyon istiyor. Hi-Cruiser Revo icin konusuyorum elegant bi kabin hissi verse de ortadaki multimedya ekran sadece bir ekran pek bi fonksiyonu yok onu guclu bir androidle degismek lazim. Fordun Sync serileri muazzam iyidir mesela Toyota bu konuda zayif.

Navara ve X-Class konforlu ve oldukca guclu olan taraftalar 2.3 dci olanlar. Ama biz off roadcular arkada narin cubuklar yerine makas küpelerini severiz :) Navarada sunulmayan arka diff kilidi X-Classta mevcut ama pahali tarafa kaciyor biraz da.

Bunlar da eski aracim Ranger ve su anki aracim Lux