Güncellemeler;
Muayene vakti yaklaşıyorken fırsat buldukça Serçe'nin gözüme çarpan eksikleriyle ilgilendim. Haftaiçleri çalıştığım için cumartesi günleri fırsat buldukça birini halletmeye çalıştım.
Ekli dosyayı görüntüle 40698
2 yıl sonrasında rot ayarımızda biraz kaçıklık vardı araba sola çekiyordu. Rot ayarına girdik. 2 kere Körfez pisti ve rutin rotamda daha çok sol ön yıprandığı için sol ön lastiğin aşınması sağa göre biraz daha fazlaydı sağ sol ön lastiklerin yerleri değişti.
Ekli dosyayı görüntüle 40699
Rot ayarı sonrası roadtrip şeysi kokpit fotosu
Ekli dosyayı görüntüle 40705
Fren testine gittim. Detaylı bir fotoğrafı yok videodan kırptım. Ön fren disklerimde biraz eğrilik var. Titreme yapıyor. Ancak muayene için kabul edilebilir aralıktaydı. Bütçem olmadığı için erteledim. Arka frenler ve el freni tertibatı 2 yıl önce tamamen sıfırlanmıştı. Hala sıfır ayarında olduğu için o konuda kafam rahat gittim muayeneye.
Ekli dosyayı görüntüle 40700
Geri vites müşürü değişti. Artık geri vitese takınca arkamız kısa farlardan daha iyi aydınlatıyor
(normalde şartele bağlamıştım manuel olarak açıp kapatıyordum)
(bununla ilgili ilk fırsatta görsel ekleyeceğim
)
Ekli dosyayı görüntüle 40701Ekli dosyayı görüntüle 40702
Tabanda ufak bir çürüğümüz vardı. Parça ekleme ve pütür uygulaması yapıldı. Hem muayene için hem de kış öncesi iyi oldu.
(Birleşim yerlerine silikonu, taktığım eldiven ve el ile yaptığım için yer çekiminin de etkisiyle görüntüsü biraz çirkin oldu)
Ekli dosyayı görüntüle 40703
Malum yerde sancılı bekleyiş.
Ekli dosyayı görüntüle 40704
Sonrası mutlu son
Muayenemiz 22.10.2024 tarihine kadar geçerli
Fotoda görüleceği üzere araba leş gibi. En son konuda yer alan bagaj boyamasından sonra yıkamıştım. Tahminen temmuzun 25'inde falan. Muayeneyi geçerek güzel bir yıkamayı hak etti reis. Kış öncesi detaylıca girişeceğim. Artık kapalı otoparkımız olmadığı için üzerine ufak bir branda alacağım.
7 adet hafif kusurla geçtik.
1.Camlarda LPG etiketi yok(önemsiz hafif kusur)
2.Yan aynalar içeriden ayarlanamıyor(arabanın orijinal aynaları zaten sadece dışarıdan ayarlanabiliyor. Boşuna hafif kusur yazdılar)
3.Far ayarı hatalı(klasik hafif kusur)
4.Elektrik tesisatı uygun serilmemiş(Geri vites müşürü bağlanırken boşa çıkan düğmelerin kabloları görünüyordu ona yazmışlar. Artık o kablolarda elektrik yok ama gözlerine battı muhtemelen
gereksiz hafif kusur )
5.Motor yağ kaçakları var(klasik tofaş terlemesi hafif kusuru)
6.Şanzıman yağ kaçakları var(klasik tofaş terlemesi hafif kusuru)
7.Karoseri taşıyıcı parçalar işlem yapılmış/kaynaklı. (tabanda yapılan işlemden dolayı hafif kusurlu)