Trafik Psikolojisi Araştırma Projesi- Anket

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan sinan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Normalde bu testlerde anketör ya da araştırmacı kişi, katılımcıların böyle bilgilere sahip olmasını istemez bilimsel değerine gölge düşürür.Yani şimdi bu yazıları okuyup da anketi dolduran biri ciddi bir şekilde ankete ve çalışmaya zarar veriyor.Normalde bizim bilmememiz gerekiyor, tabii hazırlayanlarında çaktırmaması gerekiyor.

Normalde bu testlerde anketör ya da araştırmacı kişi, katılımcıların böyle bilgilere sahip olmasını istemez bilimsel değerine gölge düşürür.Yani şimdi bu yazıları okuyup da anketi dolduran biri ciddi bir şekilde ankete ve çalışmaya zarar veriyor.Normalde bizim bilmememiz gerekiyor, tabii hazırlayanlarında çaktırmaması gerekiyor.
O konuda katılıyorum. Birkaç tane fake soru ve tutarlılığı kontrol edecek mükerrer sorular da eklenebilirdi.

Ulan ne uzun anketmiş, 1 saattir bitiremedim, valla bu anketi yaptım diye para almalıyım.

Bu arada bi bilgi vereyim, bi kaç sene önce kuzenim trafikte önünü kesen bi kadın sürücüye küfrettiği için 3bin TLpara cezası ödemek zorunda kaldı. Trafik kurallarına göre haklı olmasına rağmen kadın sürücünün yanındaki arkadaşının şahit olmasıyla hakaret davası açtılar ve kazandılar :)

Bu arada bi bilgi vereyim, bi kaç sene önce kuzenim trafikte önünü kesen bi kadın sürücüye küfrettiği için 3bin TLpara cezası ödemek zorunda kaldı. Trafik kurallarına göre haklı olmasına rağmen kadın sürücünün yanındaki arkadaşının şahit olmasıyla hakaret davası açtılar ve kazandılar :)
O ne saçma bir şahitliktir yahu öyle..

Ee belki yalan söylüyor, küfür falan yok ortada. Avukat olunca yalancı şahitlik yapılamıyor mu :D Eskiden beri kıl olduğum ve anlamadığım tek mevzudur zaten. Hukukçu bir arkadaş varsa şunun mantığını bir anlatıversin sevabına iyi olur.

Valla ben de bilmiyorum, sinkaflı küfür diye gitti bizim kuzenin 3bin küsur lirası :D Halbuki arabaya küfretmiş :D :D

Birde trafikteki kadın-erkek oranı var tabi trafikteki erkek sayısı fazla olduğundan bu tip durumlarda erkekleri daha çok görüyoruz
Ama şahsi fikrim kadınlar daha dikkatli ve temkinli trafikte saçma sapan hareketler yapan veya kırmızı ışıkta beklerken dikiz aynasından yan yan kopuk uçurtma gibi gelen şahin i süren bir kadın hiç görmedim (park olayı hariç)

Benim gözümde cinsiyet ayırmaksızın durum şu, araba sürmeye gerekli özeni göstermeyen insanlar trafiğin içine ediyor, genelleme yapmam gerekirse yaşlılar(50+ kadın-erkek), genç kızlar(oran çok yüksek), erkeklerde ise araba sürmekten hiç keyif almayanlar bol bol saçma sapan davranışlar yapıyor. Kural çiğnemeye bakarsak özellikle 18-25 arası genç erkekler bu konuda açık ara zirveyi oynar, örnek olarak kırmızıda geçmek, makas atmak, yanlamak, ... kendimden yola çıkarsam, şerit değiştirirken bile sinyal veririm, makas atmam(zorunda kalmadıkça), insanların yoğun olduğu yerde tehlikeli hareketlerden kaçınırım. Ha boş yer buldum mu yanlarım. Ben kendimi sağlıklı bir sürücü olarak görüyorum. Allah'a şükür ehliyeti aldığımdan beri sadece 1 kere kaza yaptım, onda da ilk zamanlar kanımız kaynıyor, kaldırıma çarptım arabayı hızımı alamayıp.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...