Tramerde arabanın tescil tarihinin düşük çıkması

furkankaya585597

Profesör
1,778
Arkadaşlar 2016 model bir arabanın tramerde ilk tescil tarihi 2001 çıkıyor. Bu nasıl olabilir? Expertiz raporu da hatasız, arabanın herhangi bir tramer kaydı vs. yok, serviste de hasar kaydı yok sadece bakımları çıkıyor. Seri no'dan da plakadan da 2001 çıkıyor.

Büyük ihtimalle sisteme girerken yanlışlık olmuş. Şase no'dan ve plakadan sorguladığınızda aynı tepkiyi alıyorsanız çok fazla şüphelenmeye gerek yok gibi.
Benim başıma sisteme yanlış yazılan km durumu gelmişti. Sanıyorum çevre ve şehircilik bakanlığına muayene kaydıyla birlikte başvuru yapın falan demişlerdi. Ancak uğraşmadık tabiki.

Büyük ihtimalle sisteme girerken yanlışlık olmuş. Şase no'dan ve plakadan sorguladığınızda aynı tepkiyi alıyorsanız çok fazla şüphelenmeye gerek yok gibi.
Benim başıma sisteme yanlış yazılan km durumu gelmişti. Sanıyorum çevre ve şehircilik bakanlığına muayene kaydıyla birlikte başvuru yapın falan demişlerdi. Ancak uğraşmadık tabiki.
Arabanın ruhsatı, servis kaydı, muayene zamanı, üretim tarihi tutuyor sadece sigorta bilgi merkezinde 2001 olarak görünüyor. Bunu düzeltmek için nereye başvurmam gerekli?

Sigorta şirketini aradım arabanın ilk sigorta firmasına söylemem gerekiyormuş öyle dediler. İlk sigorta firmasını nereden öğrenebilirim?