Transporter DSG Hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
En ilkel şanzımanları da kullandım zamanla değiştiğini daha fark edemedim :) benim dediğim olay viteste uzun süre tutmak değil ki, vites düşürmesi gerekirken viteste tutması bir şanzıman nasıl kendini yarı kavramaya prograyıp titretip hem ömründen hemde konforundan yiyor onu da şuan anlamadım

Konforundan yemiyor, şanzıman ayarları o şekilde programlanmış..Aracı 2. vites ve yarım debriyajda tutuyor..Bu da şanzımanın bir an önce vites değiştirme isteğinden kaynaklanıyor
10 yıldır DSG kullanıyorum ilk defa gaz emirlerine ne kadar uyuyor bilmiyorum diyen bir insan gördüm :)
Senin mantığında bu olay şöyle oluyor ; sabit gazda giderken de 2000 devirde vites değişiyor, dip gaz yaptığında da ?

Polo Gti alsam dsg bozulmasın diye sakin mi kullanayım?

Ne alaka ?

Onların yazılımı farklı ayrıca burda problem olan şey trafikte yarı kavrama yapması.

Açıklamaya gerek yok, DSG hede hödö diyecekler sorunlu diyecekler..Bir abimizin arabası sorun çıkardı diyecekler :D
Genelde böyledir..Hayatında DSG kullanmamıştır gelip burada ahkam keser
Şu forumda DSG arızasına 5.000 TL'den 45.000 TL'ye kadar yetkili servis fiyat aldığını söyleyen bir dünya adam gördüm :D..

Abiler,dayılar,arkadaşlar ekolü bambaşka zaten..Bir abinin DSG'si arıza yaptı Doğuş 40.000 TL istedi..35 istedi..Pardon 25 istedi mahkemeye verdi

Mal bu Alman mühendisleri şanzıman bile yapamıyor..Mercedes,Bmw falan yüksek performans araçlarında çift kavrama kullanıyor ya hepsi mal işte

Tork konvertörü en iyisi beyler

Son düzenleme:
Açıklamaya gerek yok, DSG hede hödö diyecekler sorunlu diyecekler..Bir abimizin arabası sorun çıkardı diyecekler :D
Şu forumda DSG arızasına 5.000 TL'den 45.000 TL'ye kadar yetkili servis fiyat aldığını söyleyen bir dünya adam gördüm :D..

Abiler,dayılar,arkadaşlar ekolü bambaşka zaten..Bir abinin DSG'si arıza yaptı Doğuş 40.000 TL istedi..35 istedi..Pardon 25 istedi mahkemeye verdi

Mal bu Alman mühendisleri şanzıman bile yapamıyor..Mercedes,Bmw falan yüksek performans araçlarında çift kavrama kullanıyor ya hepsi mal işte

Benim anlamadığım şanzımanın sorunsuz olduğunu falan mı iddiaa ediyorsun?

Benim anlamadığım şanzımanın sorunsuz olduğunu falan mı iddiaa ediyorsun?

Aslında yazdıklarımı okusan ilk sorunun cevabı ve ikinci sorunun cevabi bir önceki sayfada mevcut
Şanzımanın sorunlu veya sorunsuz olduğunu söyleyecek yetkili karar merci değilim
Sorunluysa neye dayanarak sorunlu olduğunu söylüyorsun ?

Son düzenleme:
Konforundan yemiyor
yokuşta tir tir titriyor araba nasıl konfordan yemiyor :D
10 yıldır DSG kullanıyorum ilk defa gaz emirlerine ne kadar uyuyor bilmiyorum diyen bir insan gördüm :)
gaz emirlerine uymuyor mu dedim? yoksa otomatik vites benim sürüş tarzıma göre kendini ayarlıyor mu onu sordum
Senin mantığında bu olay şöyle oluyor ; sabit gazda giderken de 2000 devirde vites değişiyor, dip gaz yaptığında da ?
Sabit gazla 2000 devride yokuşa giriyorum o sırada gaz sabit olmasına rağmen motorrun gücü yetmiyor bu sırada devir düşüyor normal bir otomatikte direk vites düşürmesi gerekirken bu araba ciddi şekilde naz yapıyor.

Abiler dayılar hep oluyor.Geçenlerde ''1.8 hibrit arabaya 8 lt/100 km yakıyor bana öyle dediler'' diyen gördü bu gözler.Mesele arızasının ne fiyat çıkardığı değil ; arıza çıkardığı olayı.Ki bu durumda ticari iş yapacak insanın vaktinden belki parasından edecek.Burda konuyu saptırmadan kuru kavrama dsg nin transporterda overload ağırlıkları kaldırmasının sakıncalı olduğunu söylediler.

Evet yeni tork konvertörlü (8-9-10 ileri tork konvertörlü şanzımanlar) en iyileri piyasanın.Eskiden şanzıman hidrolik sıvıyı çevirmek zorundaydı durduğu yerde bile.Bu da yakıt israfıydı ve vites değiştirme süresi uzama sebebiydi.Hidrolik sıvıyla motor arasında kilit sistemi geliştirildiğinden bu yana; yakıt israfı yapmayan ilk kalkışta max torkunu yansıtabilen bir şanzıman ortaya çıktı.Ne çift kavrama kadar ağır ne de kararsız.Ne de cvt kadar torka dayanıksız. Ama her marka bu şanzımanın oluşturulmasında oluşan masrafın-işçiliğin-zamanın altına girmiyor.Kolaya kaçarak daha az masraflı hızlı-kolay paraya çevrilecek sorunsuzluk marka değerini önemsemeyecek şanzımanlarda ısrar ediyorlar.

Aslında yazdıklarımı okusan ilk sorunun cevabı ve ikinci sorunun cevabi bir önceki sayfada mevcut
Şanzımanın sorunlu veya sorunsuz olduğunu söyleyecek yetkili karar merci değilim
Sorunluysa neye dayanarak sorunlu olduğunu söylüyorsun ?
Bu zamana kadar forumlarda gerçek hayatta vs duyduğum arızalara dayanarak söylüyorum. Okuyamadım kusura bakma.

BAK BUNA KALIBIMI BASARIM İŞTE.

Dizel bir otomobilde bu kadar kullanim proseduru uygulayip, bu kadar ihtimam gosterip, trafikli kullanimda kararlilik ve saglamlik ihtiyacinda olup, bu kadar yuksek torka dayanmasini bekleyip, milisaniyeler icinde alt ust vitese gecmek yerine daha baska ozelliklerine ihtiyacim olan bir sanziman yerine dunya fark verip cift kavramali sanziman almanin mantik neresinde ? Hizli ve benzinli bir spor alirsin zf haricinde hic bi tk sanziman ayak uyduramaz, o yuzden cift kavrama zaruridir anlarim.

Bence insanlarin soylediklerini sacma bulmadan evvel ailesiyle piknige gitme ihtiyacinda olan adamin cabrio otomobil almasindaki mantik hatasina benzer bir kombinasyon olan trafik+yuksek tork+ cift kavrama sacmaligini elestirmek gerek. Bu kombinasyonda ihtiyacim olandan daha farkli bir urune nasil onca fark verip sonrasinda stres cekmeye razi oluyorum diye sormak gerek. Kafadan dizel + cift kavrama kombinasyonu fiyasko zaten.

Son düzenleme:
Cidden spor arabalarda kullanılan çift kavramalar ile polo,ibiza dakileri aynı mı sanıyorsun :D neyse bu laftan sonra konuşmaya gerek yok
Vag 6 ileri yaş ve 7 ileri kuru(bi ara yaş denediler yağ buharlaştırdı vazgeçtiler) kullanırken; süper spor modeller ya da premium kullanıcılar yağ yerine şanzıman içinde mineral(böyle yazıyor kaynaklarda) kullanıyor.Sonuç olarak 6 ileri yaş gibi torktan kaybetmiyor.7 ileri gibi ısınma şangırdama sorun çıkarma yapmıyor.
Edit:Konuyu maymun ettik.Konu sahibinden özür dilerim

Son düzenleme:
Dizel bir otomobilde bu kadar kullanim proseduru uygulayip, bu kadar ihtimam gosterip, trafikli kullanimda kararlilik ve saglamlik ihtiyacinda olup, bu kadar yuksek torka dayanmasini bekleyip, milisaniyeler icinde alt ust vitese gecmek yerine daha baska ozelliklerine ihtiyacim olan bir sanziman yerine dunya fark verip cift kavramali sanziman almanin mantik neresinde ? Hizli ve benzinli bir spor alirsin zf haricinde hic bi tk sanziman ayak uyduramaz, o yuzden cift kavrama zaruridir anlarim.

Bence insanlarin soylediklerini sacma bulmadan evvel ailesiyle piknige gitme ihtiyacinda olan adamin cabrio otomobil almasindaki mantik hatasina benzer bir kombinasyon olan trafik+yuksek tork+ cift kavrama sacmaligini elestirmek gerek. Bu kombinasyonda ihtiyacim olandan daha farkli bir urune nasil onca fark verip sonrasinda stres cekmeye razi oluyorum diye sormak gerek. Kafadan dizel + cift kavrama kombinasyonu fiyasko zaten.
Örnek mükemmel oturmuş

Bu başlıktan @gtepro kardeşimin mesajına alıntı yapıp aşağıdaki mesajı geyik başlığına yazmıştım. Zira o zaman burası hala Transporter konusuydu, konuyu saptırmak istememiştim. Neyse artık direk dsg konusuna dönüştü :) Tekrar yazmaya üşenirim de, alıntılayacağım. Kendisi de yazdıklarınızla aynı minvalde yazmıştı, sağolsun daha düzgün bir üslupla yazmıştı. Bu cevabı ayrıca size de yazdım farz edin :)
https://otopark.com/forum/threads/geyik-başlığı-2.3312/page-839#post-158742
Valla Ceyhun biliyorum VAG grubu araçlara çok düşkünsün, özellikle dsg'sine toz konduramıyorsun ama kusuruma bakma istersen beni otm. vites kullanmasını bilmeyen %80'lik kesime koy umurumda olmaz; ben kullandığım kadarında bile o şanzımanın zayıflığını hissettim. Şehir içinde takır tukur vurarak vites değiştiren şanzımana ben hayatta güvenmem. Otm. şanzımanı kullanmasını bilen biriyim ama otomatik şanzıman diye de aman narin kullanayım dedirtiyorsa 15bin lira fazla para verip o şanzıman alınmaz, tam tersine 15bin ucuza versinler de o kadar narin şanzımanı kullanmayı kabul edeyim.
Narin yapısını bilerek ilk başta direk yaş kavrama olarak çıkarttıkları şanzımanı daha sonra maliyet kaygılarıyla kuru kavramaya geçirdiler. Bunun savunulacak bir tarafı yok. Benim gözümde mantıklı tek açıklaması da öteki başlıktaki yorumda yazdığım gibi tüketim ekonomisine hizmet eden, "2 yılda bir yenileyin" yaklaşımıdır.
Ha bu arada o "iyi niyet garantisi" nin de müşteriyi nasıl bir söğüşleme şekli olduğunu herkes biliyor. Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar.
Edit: Eğer servis kusurlu bir araçta araç sahibini sağılacak inek yerine koyan bir yaklaşımda bulunuyorsa o "rezillikleri" çıkaranları da sonuna kadar desteklerim. Kullanıcı hatası diyen firmayla tereddüt etmeden ayıplı mal konusunda mahkemelik olduk daha önce, haksız olan firma duruşma gününden 1 gün önce caydı, arabamızı değiştirmeyi kabul etti. Ama o noktaya kadar gelirken firmaların o "iyi niyet"li yaklaşımlarının nasıl olduğunu tattık, iyi biliriz.

Bu arada ticari araclarda DSG kullanimini gereksiz buldugumu soylemistim. Amac laf carpitip konuyu baltalamak olunca yazilan seyler okunmuyor tabii..Nasil olsa benim dusundugum dogru bunu kabul ettirmeyelim mottosuyla hareket ediyor cogunluk
Ayni sekilde DSG'nin tork konvertorlulere nazaran daha kirilgan bir sanziman oldugundan bahsettim. Tork konvertorluler daha sorunsuz dedim. Tabi okumayi bilene...
Ama "forumda okumustum, bir abimizin basina geldi" kafasindakiler on yargilarla gelip burada dsg soyle dsg boyle diye yaziyor gercekten komik.Dsg kullanmis mi ? Hayir.. Dsg problemi yasamis mi o da hayir..Ama dsg'de ondan bilgilisi yok. Bu sanziman kesin sorunlu diyor baska bir sey demiyor..
Adam 2000 devirde sabit gazda dsg cekisten dustu motorun gucu yetmiyor, naz yapiyor yazmis..Hayatimda dsg kullanmasam inanacagim da yok boyle bir sey
Bmw, Mercedes'in yuksek performans araclarinda cift kavrama kullandigini yazmisim..Vag bunu binek modellerin hemen hepsinde sunuyor. Adam tutmus ibizadaki dsg ile ayni saniyorsan konusacak bir sey yok yazip kestirip atmis..Ne denir ki boylesine ?
Ayni vatandas test ettigi bir araca 9.7 yaktirmisti da ayni araci kullanan baska biri boyle bir seyin mumkun olmayacagini soyleyince aracta sorun olabilecegini soylemisti
Komik

Bu arada ticari araclarda DSG kullanimini gereksiz buldugumu soylemistim. Amac laf carpitip konuyu baltalamak olunca yazilan seyler okunmuyor tabii..Nasil olsa benim dusundugum dogru bunu kabul ettirmeyelim mottosuyla hareket ediyor cogunluk
Ayni sekilde DSG'nin tork konvertorlulere nazaran daha kirilgan bir sanziman oldugundan bahsettim. Tork konvertorluler daha sorunsuz dedim. Tabi okumayi bilene...
Ama "forumda okumustum, bir abimizin basina geldi" kafasindakiler on yargilarla gelip burada dsg soyle dsg boyle diye yaziyor gercekten komik.Dsg kullanmis mi ? Hayir.. Dsg problemi yasamis mi o da hayir..Ama dsg'de ondan bilgilisi yok. Bu sanziman kesin sorunlu diyor baska bir sey demiyor..
Adam 2000 devirde sabit gazda dsg cekisten dustu motorun gucu yetmiyor, naz yapiyor yazmis..Hayatimda dsg kullanmasam inanacagim da yok boyle bir sey
Bmw, Mercedes'in yuksek performans araclarinda cift kavrama kullandigini yazmisim..Vag bunu binek modellerin hemen hepsinde sunuyor. Adam tutmus ibizadaki dsg ile ayni saniyorsan konusacak bir sey yok yazip kestirip atmis..Ne denir ki boylesine ?
Ayni vatandas test ettigi bir araca 9.7 yaktirmisti da ayni araci kullanan baska biri boyle bir seyin mumkun olmayacagini soyleyince aracta sorun olabilecegini soylemisti
Komik
Etiketleseydin keşke :D kullandığınız arabayı garajda tecrübelerinizle paylaşın bizde bilelim dsgnin nasıl bir şey olduğunu.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...