Tr'ye getirilmeyen bir model siparişi mümkün mü?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ceyhansuyu

Panpa
499
40
Hayırlı geceler cümleten. Merak ettiğim bir konu var. Türkiye'deki araba firmalarından Tr'ye getirilmeyen bir model sipariş verilebilir mi? Verildiği zaman servis yedek parça sıkıntısı olur mu? ne gibi dezavantajı olur?

Son düzenleme:
Distribütör firmanın ürün gamında istediğiniz model yoksa onlar aracılığıyla getirmeniz çok zor. Bireysel ithalat yapmak istediğinizdeyse bu işin resmi prosedürleri ciddi derece bıktıracak cinsten gibi duruyor. Bireysel ithalat olarak ufak bir araştırmamda bile istedikleri evrak ve şartların haddi hesabı olmadığını gördüm.

Benim aklıma gelen ve verebileceğim tek tavsiye; Nasyonel gibi otomobil galerileri, sizin başvurunuz ve siparişiniz ile birlikte sizin adınıza bütün teminatlar, garantiler, yurt dışında adınıza açılacak olan gümrük trafik kayıtları, nakliye, sigorta, ithalat ve en son olarak Türkiye‘deki trafik kaydı için gerekli herşeyden sorumlu şekilde anahtar teslim otomobilinizi size verebiliyorlar diye biliyorum. Bakım ve onarım içinse yine onlar sizi yönlendirir.

Son düzenleme:
Distribütör firmanın ürün gamında istediğiniz model yoksa onlar aracılığıyla getirmeniz çok zor. Bireysel ithalat yapmak istediğinizdeyse bu işin resmi prosedürleri ciddi derece bıktıracak cinsten gibi duruyor. Bireysel ithalat olarak ufak bir araştırmamda bile istedikleri evrak ve şartların haddi hesabı olmadığını gördüm.

Benim aklıma gelen ve verebileceğim tek tavsiye; Nasyonel gibi otomobil galerileri, sizin başvurunuz ve siparişiniz ile birlikte sizin adınıza otomobiliniz için bütün teminatlar, garantiler, yurtdışında adınıza açılacak olan gümrük trafik kayıtları, nakliye, sigorta, ithalat ve en son olarak Türkiye‘deki trafik kaydı için gerekli herşeyden sorumlu şekilde anahtar teslim otomobilinizi size verebiliyorlar diye biliyorum. Bakım ve onarım içinse yine onlar sizi yönlendirir.
Çok teşekkür ederim cevabınız için.

Prosedürler çok maalesef. TSE almak bile gerekiyor.
Firmalarda, 10 yıl bakım ve parça garantisi vermek zorunda olduğu için tek bir araç için o topun altına girmiyorlar..

Hayırlı geceler cümleten. Merak ettiğim bir konu var. Türkiye'deki araba firmalarından Tr'ye getirilmeyen bir model sipariş verilebilir mi? Verildiği zaman servis yedek parça sıkıntısı olur mu? ne gibi dezavantajı olur?

Bugüne kadar yalnızca Skoda'da gördüm bunu.
Fabia Combi (SW) isteyince normal Fabia fiyatının 3-5 bin TL üzerinden getiriyorlar. Birkaç tane böyle getirilmiş Fabia Combi mevcut, yeni kasa.
Bu model fiyat listelerinde falan yer almıyor.

Büyük galerilere başvurarak sıfır araç getirtmek mümkün. Yedek parça konusunda da şöyle söyleyeyim. Ülkemizde çok azsa o zaman yurtdışından parça getirtmek gerekebilir. Ama bildiğim kadarıyla parça işleri çok gelişti.

Büyük galerilere başvurarak sıfır araç getirtmek mümkün. Yedek parça konusunda da şöyle söyleyeyim. Ülkemizde çok azsa o zaman yurtdışından parça getirtmek gerekebilir. Ama bildiğim kadarıyla parça işleri çok gelişti.

Büyük galeriler de getirmeye "değmeyeceğini düşündüğü" araçlarla ilgilenmiyor bile. Bu araçlar da daha ziyade lüks veya süper sporlar.
Birisi ya bu forumun baya eski versiyonunda Nissan Skyline GTR veya Toyota Supra tarzı bir araç için geçen bir olayı anlatmıştı. Bunu getiriyor musunuz diye soruyor, adamlar "hayır biz böyle markaları getirmeyiz" diyor, aklı sıra küçümseyerek, arabanın ne olduğunu bile anlamadan :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...