Araçtan gayet memnunuz. Yalnızca üç konuda canımı sıkıyor. Birincisi, rezalet uzun farları, ikincisi yalnızca sürücü camının otomatik olması, üçüncüsü de multimedya ekranı. Ekran gerçekten dokunmatik, hassasiyeti ve hızı çok iyi fakat fazlaca sade. Kullanımının çok kolay olmasının yanında pek fazla oyuncak ve süsler sunmuyor, kısacası çıkıp esnemiyor. Yalnız navigasyon konusunda daha iyisiyle karşılaşmadım henüz. İsterseniz çiğ köftecileri bile bulup uzaklığa göre sıralıyor. Navigasyonu çok çok çok başarılı, telefonu kullanmanıza hiç gerek bırakmıyor. Bu arada navigasyonun da bir sıkıntısı var: seslendirme başarısız.
Malzeme kalitesi konusu var bir de. Her yerin yumuşacık plastik olmadığını biliyorsunuzdur ancak malzeme kalitesi olarak çok homojen bir yapıya sahip. Arkadakilere ayrı, öndekilere ayrı bir muamele yapmıyor araç. Mesela kapı üstleri çok yumuşak diyemesem de hem önde hem arkada tamamen aynı. Mesela ön tarafa çok yumuşak kapı üstü yapıp arka tarafa leğen plastiği koymamışlar. Ayrıca işçilik kalitesi de gayet başarılı. Esneyen, tıkırdayan yerler hiç yok. Ama tabi ki dış tasarımda verdiği heyecanı içeride pek sürdüremiyor, (bana göre) güzel ama çıkıp esneme durumu burada da yok.
Bir de yakıt tüketimi var tabi. Sakarya'da oturuyorum ve trafik nadiren sıkışır. Şehir içi kasmadan kullanınca 12 litre civarı yakıyor. İlçe aralarında 10 litrenin altına inmek mümkün. Uzun yolda da Eskişehir-Sakarya arası 6.1 değerini elde edebildim. Yakıt tüketimini başlıca artıran unsur trafik ışıkları ve yokuşlar. Yokuşlar ve ışıklar genel olarak tüketimi olumsuz etkiler fakat bu durum 1800 kilogramlık gövdeyle birleşince durum biraz daha dramatik oluyor. Normal kullanımlarda yakıt tüketimi şehir içi - ilçe arası karışık 10-12 litre, şehir dışı 7,5-9 litre diyebilirim. Şehir dışı tüketim hızınıza bağlı olarak çok değişken olduğu için aralığı biraz fazla vermek durumunda kaldım, çok çok dikkatli sürerseniz 7 ve altını görmenizin de mümkün olduğunu söyleyebilirim. Bu değerler size uygun değilse LPG işine girmek yerine 3008'e yönelmenizi tavsiye ederim. Turboyla suyu çıkarılmış ve ağırlıktan dolayı genellikle yük altında çalışan bir GDI motor için LPG uygulaması pek sağlıklı olmayacaktır. Ayrıca 5 yıllık garantiyi de çöpe atmak istemezsiniz. LPG'yi yapan firma garanti verse bile ne kadar güvenebileceğiniz de ayrı bir konu.
Aracı detaylıca anlatmış oldum. Başka bir sorunuz varsa da seve seve cevaplandırabilirim.