Herkese iyi hafta sonları, dün İstanbul Çatalca tüvtürk istasyonuna aracıma muayene yaptırmak için gittim. İlk sorum olarak arabam egzoz emisyon değerlerinden dolayı kaldı. Görevliye sorduğumda bu dumanın normal olduğunu ama emisyon sınırının üstünde kaldığı için yapacak bişey olmadığını söyledi.
muayene istasyonunda benim arabamdan kat ve kat fazla duman atan araba olmasına rağmen neyse sanayide yaptırırım dedim ve görevli de normal muayene bölümüne ilerlememi söyledi. Muayene çıkışında aracımdaki hafif kusurlar dışında tek ağır kusur olarak egzoz emisyonu gözüküyordu. Oradaki teknisyen sadece egzoz emisyondan kaldığını ve sonrasında geçeceğini söyledi, sonrasında belgeye aracımın km'sinin yanlış yazıldığını farkettim. Oradan çoktan ayrılmıştım fakat şimdi belgeyi incelerken dikkatimi çekti. Ben normal muayenenin de tekrarına girecek miyim egzozla beraber? Ek olarak bu km problemi için herhangi bir işlem (uğraştıracaksa gerçekten kalsın çok sıkıldım ufacık şeyler için uğraşmaktan.) var mıdır? Ek olarak aklıma takıldı, biz sıra no alırken araba kmsini neden yazıyoruz acaba? Zaten teknisyen kafasına göre km belirtebiliyor gibi gözüküyor bu raporda.