Tüvtürkte belgeye yanlış yazılan km ve muayeneden kalma süreci ile ilgili

selimcicekyurt

Selim
Profesör
845
24
Marka
Opel
Herkese iyi hafta sonları, dün İstanbul Çatalca tüvtürk istasyonuna aracıma muayene yaptırmak için gittim. İlk sorum olarak arabam egzoz emisyon değerlerinden dolayı kaldı. Görevliye sorduğumda bu dumanın normal olduğunu ama emisyon sınırının üstünde kaldığı için yapacak bişey olmadığını söyledi. :D muayene istasyonunda benim arabamdan kat ve kat fazla duman atan araba olmasına rağmen neyse sanayide yaptırırım dedim ve görevli de normal muayene bölümüne ilerlememi söyledi. Muayene çıkışında aracımdaki hafif kusurlar dışında tek ağır kusur olarak egzoz emisyonu gözüküyordu. Oradaki teknisyen sadece egzoz emisyondan kaldığını ve sonrasında geçeceğini söyledi, sonrasında belgeye aracımın km'sinin yanlış yazıldığını farkettim. Oradan çoktan ayrılmıştım fakat şimdi belgeyi incelerken dikkatimi çekti. Ben normal muayenenin de tekrarına girecek miyim egzozla beraber? Ek olarak bu km problemi için herhangi bir işlem (uğraştıracaksa gerçekten kalsın çok sıkıldım ufacık şeyler için uğraşmaktan.) var mıdır? Ek olarak aklıma takıldı, biz sıra no alırken araba kmsini neden yazıyoruz acaba? Zaten teknisyen kafasına göre km belirtebiliyor gibi gözüküyor bu raporda.

Ekli dosyalar

• WhatsApp Görsel 2024-12-08 saat 17.07.34_3d42c697.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-12-08 saat 17.07.34_3d42c697.jpg
    213.7 KB · Görüntüleme: 0
  • WhatsApp Görsel 2024-12-08 saat 17.00.55_a7f627fb.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-12-08 saat 17.00.55_a7f627fb.jpg
    136.4 KB · Görüntüleme: 0
  • Üzgün
Tepkiler: Basri Amca
Hayir sadece kaldiginiz yerlere bakiyorlar. Km yi duzeltmeyi bilmiyorum.
Yani egzoz muayenesi yaptırsam normal muayeneden de geçmiş sayılacak mıyım? Tekrardan istasyonda yaptırmayı düşünmüyorum çünkü onu. Vakitsizlikten dolayı ilk defa orada yaptırayım dedim ama bir daha düşünmüyorum.

Son düzenleme:
Geçmiş olsun. Ben de yıllardır egzoz emisyonunu muayene istasyonu dışında yaptırırım. Muayene istasyonlarına güvenim sıfır. H4 ampulde sadece kısa far ayarının hatalı olduğunu söylemeleri bile bu fikrimi haklı çıkarıyor.

O işi atlatırsanız 2k km için hiç uğraşmayın derim. İşleri iyice karıştırabilirler.

Geçmiş olsun. Ben de yıllardır egzoz emisyonunu muayene istasyonu dışında yaptırırım. Muayene istasyonlarına güvenim sıfır. H4 ampulde sadece kısa far ayarının hatalı olduğunu söylemeleri bile bu fikrimi haklı çıkarıyor.

O işi atlatırsanız 2k km için hiç uğraşmayın derim. İşleri iyice karıştırabilirler.
Sanayide yaptırdığım yere geldim sonrasında. Olayı anlattım burda da sistem aynı kalır burda da dedi. Baktım katkı falan itelemeye çalışıyor kaçtım ordan da mecburen. Başka bildiğim bir yer daha var işlem yaptırmadan direkt gitsem geçer mi acaba? Duman için ne yapabilirim katkı haricinde bilmiyorum. Ustalar sürekli o tarz şeylere olur o normal diyip geçiştiriyor. Çünkü cidden fazla duman yok arabada, hatta eski puntomdan daha az.

Yani egzoz muayenesi yaptırsam normal muayeneden de geçmiş sayılacak mıyım? Tekrardan istasyonda yaptırmayı düşünmüyorum çünkü onu. Vakitsizlikten dolayı ilk defa orada yaptırayım dedim ama bir daha düşünmüyorum.
Normalde evet ama egzozu sanayide yaptırırsanız sisteme nasıl işlenir bilmiyorum. Tekrar muayene istasyonuna gidip elinizdeki ölçüm raporunu vermeniz gerekir diye düşünüyorum.

Muayeneye tekrar girilecek, ancak ilki kadar detaylı incelenmeyecek. Aydınlatmalara falan tekrar bakılır, bir de benim araç lpg li olduğu için içeri almadan lpg kaçağı var mı diye bakıyorlar tekrarlarda.

Egzoz muayenesi için de sanayi esnafına bi danışın, yer gösterirler size

Egzoz muayenesi tekrarının önceki ile aynı yerde yapılmaması bir problem yaşatır mı ben de bunu merak ediyordum. Bu konudaki tecrübenizi bekliyor olacağım.

Dışarıda egzoz muayenesini yaptırıp tekrar muayene istasyonuna gitmeniz gerekli. Ardından vizenizi almış olacaksınız ve aracınız sadece formaliteden istasyondan geçecek. Tekrar incelenmiyor başka ağır kusur yoksa.

Egzoz muayenesi tekrarının önceki ile aynı yerde yapılmaması bir problem yaşatır mı ben de bunu merak ediyordum. Bu konudaki tecrübenizi bekliyor olacağım.

Sorun olmuyor, ben denedim geçebiliyorsunuz. Sadece başka yerde yaptırırken tekrar egzoz muayene ücreti ödemeniz gerekiyor. Tekrarıymış gibi ücretsiz yaptıramıyorsunuz.

Teşekkürler herkese. Cumartesi için muayene tekrarı randevusu aldım. Hafta içi ilk uygunluğumda egzoz işini halledicem inşallah. Km işinin de muayene tekrarı sayesinde çözülmesi en azından iyi olacak gibi duruyor. Cumartesi unutmazsam güncel çekerim buraya.

Güncelleme; Sanayide tek seferde egzoz emisyon işini hallettim. Onlar da güldüler abi orada benzinli arabayı bile bırakıyorlar diye. :D Neyse ders olmuş oldu bundan sonra vaktim kısıtlı diyip daha fazla vakit harcamak zorunda kalmayacağım en azından. :D Cumartesi 08.45'te genel muayene tekrarına da giriyorum. İstasyona girerken kontrol ettiğim sağ sis çıkarken yanmıyordu. Onu da değiştirsem iyi olacak üşenmezsem ama bakalım. hatatat

Cumartesi muayeneye tekrar girdim ve işlem tamamlandı. Kilometre durumunu da söyledim. Şöyle saçma bi diyalog oldu;
-Abi bende doğrusu gözüküyor zaten.
+215 bin mi yazıyor?
-Evet abi.
+Tamam, yanlış işte :D
Sonuç olarak 1 haftalık aralıkta far ayarı hatalarımız kendiliğinden düzelmiş ve kilometre durumu da beyanım sonrası düzeltildi. Muayene işlemimiz bu şekilde tamamlanmış oldu.