Tv önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Onur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Onur

Profesör
535
Dedemler 2000 2500 e tv alacak bana sordular bende size soram neler önerirsiniz istenen özellikler smart fhd büyük ekran.. ben tv de lg ve philips tercih ederim genellikle sizin onerileriniz nedir.

Kimse sharpdan söz etmemis tv alınacaksa panal üreten firmalardan alınır sektörde bunu kaliteli olarak yapanlar sharp lg samsung markaları.philips bu listede yok fark edildigi üzere yada sony

Bir ara tv'ler üzerine yoğun bir mesai yapmıştım. Öyle karışık ve uğraştırıcı özellikleri var ki doğru düzgün bir alet alabilmek için cidden uğraşmak gerekiyor. Keşke araştırmalarımı full HD üzerine yapmış olsaydım muhakkak yardımcı olurdum ama ultra HD yani 4K tv'ler üzerine ciddi araştırmalar yapmıştım. Hatta piyasada bu fiyata bu özelliklerde tek gördüğüm tv de şuydu; http://www.epey.com/televizyon/lg-49uh770v.html bütçe arttırabilirseniz, sizin için sıkıntı olmayacaksa kesinlikle öneririm. Harman Kardon ses sistemi bile var aletin.

Full HD alınacaksa bilindik markalara yönelmek lazım ama vestel önermiyorum. Görüntü kalitesi açısından o fiyata alınan vesteller gerçekten iyi görüntü veremiyorum. Sharp'ı tavsiye edebilirim. Samsung ve Lg de keza aynı şekilde.

Valla her marka kendi panelini üretmiyor.

TV'de esas IPS, TN ve VN panel üreticisi zaten Sharp ve Panasonic. Samsung, LG vs panelleri bunlardan alıyor.

Ha aralarındaki fark nedir derseniz "vivid"çiysen Samsung alacaksın, orjinal renk gamutu seviyorsan Sony alacaksın, LG'de keza hemen hemen aynı şeye hizmet eder. Sharp'ın ve Panasonic'in TV'leri zaten pahalı. Uygun olanlarında da özellikle yok (smart tv olayı gibi)..

Vivid dedikleri renklerin daha parlak ve canlı olmasıdır. Ben vividçiyim, samsung'tan başka markaya bakmıyorum o yüzden.

Yani özetle bütçe 2000 - 2500 ₺ civarıysa marka, model, panel vs pek farketmeyecektir. İstediğinizi alın gitsin.

Son düzenleme:
Vestel panellerini LG'den alıp sadece arayüz yazıyor, neden sorunlu çıkar anlamadım ama yine de almayın. Sadece çalışanlarına karşı rezalet tutumu bile almamak için geçerli bir sebep

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...