Uçan arabalar gökte gezen giyotin olabilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,019
7
51,352
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Bkz: Distopya nedir? Çok doğru demiş adam
Distopya ama çok mantıklı bir distopya. Bugün en küçük maddi hasarlı kazalar bile uçan araçlarla yapıldığında yıkımı bol ölümcül olaylara dönüşür. Tamponu kırıldı, çamurluğu macunlu işlem gördü dediğimiz "öpüşme"ler havada yaşanırsa denge kaybından patır patır düşmeye sebep olabilir.
Kazaları geçtim, bugün yakıt bitse, şarj dinamosu bozulsa, arıza kodlarıyla beyni karışıp şanzıman/motor kilitlediğinde filan araba en fazla yolda kalıyor, çekici çağırılıyor çekiliyor. Bugünkü senaryoda çekicilere mahkum kalmak bile kafamızda facia olarak nitelendirilirken, aynı arızalarda yazıda belirtildiği gibi temel sorunsal olan yerçekimi direnci konusu da senaryoya dahil olduğunda "yolda kalma" kavramının yerini "havada kalma" değil, düşme alır. Tabii ki buna göre uçaklardaki gibi farklı önlemler alınır ama uçaklarda bile nadiren kazalar olurken uçan araç sayısı bugünkü arabalar kadar olursa uçaklarla aynı oranda aksaklık demek büyük kıyım demektir. Gerçekten yollarda yürüyen insanların tepesine giyotin olur.
Kafamıza kuş yapsa bile nasıl sövüyoruz, araba düşse...:D
 

Kagan

Driver
Panpa
8 Eyl 2016
1,263
2,245
2,570
Ankara
Beyler karda yaz lastiğiyle çıkan, momentum nedir bilmeyen, 4x4 arabası olan ama vitesin yanındaki kolun ne işe yaradığını bilmediği için 4x2 haliyle kullanan tiplemeler vardır ya, sizce onlar uçan birşeyi kullanabilirler mi allah aşkına? O iş zor baya.
 

mgdedeoglu

Reis
7 Eyl 2016
3,232
9,855
5,320
36
Stuttgart
Bi kere yollar nasıl olacak? millet yerde bile nasıl gideceğini bilmezken gökte hayal dahi edemiyorum.
Büyük ihtimalle gidilecek yeri yolcu belirleyecek, gerisini araç kendisi halledecek. Ayrıca geçende okuduğum bir yazıda bugün doğan çocukların ehliyet sahibi olmalarına gerek kalmayacak diyordu. İlgi çekici açıkçası.
 

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,655
1
64,534
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım