V40'ı satıp 2. el levorg almak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

furkan duman

Profesör
8 Eyl 2016
144
242
1,235
Ankara
Marka
Volvo
Merhaba arkadaşlar, başlığı buraya açtım ancak otomobil seçimine açsam daha mı doğru olurdu bilmiyorum. Bir sorun teşkil ederse yetkili arkadaşlardan rica ederim artık:) Şimdi kafama takılan sorunuma gelirsek, 2015 yılında 0 aldığım v40 d2 aracımı satıp 2. el max. 110 civarında temiz bir levorg almak sizce mantıklı olabliir mi? Şimdi biraz maymun iştahlılık mı yapıyorum yada mevsimin verdiği etkiyle böyle kanım mı kaynıyor bilemedim ancak bu ara levorglara kafayı taktım. Yaklaşık 750 km uzaklıkta bir yazlığımız var ve senede 2-3 kere 4 kişi gidip geliyoruz. Maalesef v40'ın bagajı yetmiyor. Bunun dışında her zaman sw araç sevdam da vardı ve levorgun da güzelliğiyle birlikte kafam baya karıştı. Ayrıca artık yapacağım km azalacağı için dizel pek mantıklı gelmeyecek gibi ve v402ın bir periyodik bakımı da 1200 tlden aşağı olmuyor. Tabi bir de şöyle bir durum var. v40'ı krediyle almıştım ve bitmesine daha 2 yıldan biraz az var. yani v402ı satıp krediyi kapatıp tekrar kredi çekmem gerekmekte. Yada bankaların krediyi diğer araca aktarma vs gibi daha uygun bir çözümü var mı bilemiyorum. Sizlerin görüşleri nelerdir, karar vermeden önce neleri düşünmeliyim. Kaşınmayıp otur oturduğun yerde mi diyorsunuz yoksa neden olmasın mı? Değerli fikirlerinizi almak istedim, şimdiden teşekkür ederim.
 

furkan duman

Profesör
8 Eyl 2016
144
242
1,235
Ankara
Marka
Volvo
Şehrin çok içnde yaşamıyorum. Ankara'da gölbaşında oturuyorum iş yerim ise incekte. Yani şehir içi trafiğe haftada 1 gün bile girmiyorum. Bunun dışında dediğiniz gibi levorgun 4x4 170bg de beni cezbeden kısmı:) Aklım daha çok şu kredi kapatma ve tekrar kredi alma işinde. Yani kapatıp tekrar almadan aktarma oluyor mu vs bu süreç nasıldır biraz da onu merak ediyorum.
 
  • Beğeni
Tepkiler: GARAJ TV

furkan duman

Profesör
8 Eyl 2016
144
242
1,235
Ankara
Marka
Volvo
Bir yandan da 0 aldığım aracı satıp 2. el bir araç almak ne kadar doğru olur onu düşünüyorum. Bu ara levorga o kadar kanım kaynadı ki (test sürüşü bile yapmadım sadece bayide yarım saat aracı inceledim) olumsuz yönleri varsa yada mantıksız olsa bile bunları göremiyorum. İşte bir de kafamı en çok kurcalayan şu kredi meselesi. Sanırım bankayla konuşmadan da hallolmayacak. Yine de böyle bir tecrübe yaşayan, bilen arkadaşlar varsa yardımcı olacaklardır umarım:)
 

furkan duman

Profesör
8 Eyl 2016
144
242
1,235
Ankara
Marka
Volvo
Şu kredi işlerini bir öğrenip ona göre planımı yapacağım. tabi aracımı da ölü fiyatına vermek istemiyorum. Sonuç olarak olmasa da olur bir durumdayım. Bakalım bu hafta biraz araştıracağım. Bayraktar otomotivde 2 tane 2. el levorg var yarın onlar için bana geri dönüş yapacaklar, aracıma da ne kadar verebileceklerini soracağım. Uygun bir bedelle alırlarsa levorga yakınım:)
 

Kim?

Panpa
15 Eyl 2016
1,027
1,998
2,770
Marka
Subaru
Levorg çok güzel araç ama bence 0 alınan aracı satmaya deymez v40 da güzel araç ihtiyaç meselesi tabiki kağıt işlerine bukadar uğraşmaya deyip deymiyceğini senden başka kimse daha iyi bilemez bence

Edit: v40 beyaz ise mavi mavi levorg alınabilir. Beyaz renksiz arabaları sevmiyorumda :)
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: furkan duman

alfhonso

Hakan BIÇAK
Eski İnfazcı, Yeni Eğitici
Yönetici
Admin
9 Eyl 2016
24,660
1
64,567
6,820
34
Denizli
Marka
Mercedes
Krediyi krediyle kapatma gibi bi sistem bankalarda mevcut ama kredi notunuzun yüksek olması ilk şart. Krediyi ne zaman çektiniz bilmiyorum,çektiğiniz zamanki faiz oranlarıyla şu anki faiz oranlarını karşılaştırın muhakkak. Belki çok yüksek faizden çekmiş olabilirsiniz, avantaja geçebilirsiniz.
Diğer kısma gelirsek ben levorga bayıldım. v40ı da çok seviyorum. Yazlığınıza gidip gelirkenki bagaj sıkıntınızdan yola çıkarak böyle bi heyecana kapılmışsınız ancak yaz mevsimi bitiyor. Ülkenin ekonomisi de belli değil faizler ne olur o da meçhul. Bi başka yönüyle düşünürsek v40ı da sıfır almışsınız sıfır aldığınız aracı satıp 2nci el bi otomobile geçeceksiniz o da bi handikap. Açıkcası ikisi de sevdiğim araba ama sıfır arabayı satıp ikinci el almak şu an için pek mantıklı gelmedi bana. hele ki krediniz devam ediyorken
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,080
7
51,481
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Şikayet ettiğiniz konulardan biri olan yıllık bakım masraflarını Levorg tarafında da araştırın derim. Sonrasında ilk sahibi olduğunuz ve memnuniyetinizden anladığım kadarıyla doğru düzgün eskitmediğiniz bir arabadan başkasının kullandığı 2. el arabaya geçiş yapıyorsunuz. Bu da bence handikap. Levorg alacaksanız 0km almanızı öneririm. Eğer 2. ele inecekseniz değmez diye düşünüyorum.
 

mfs1907

Profesör
18 Eyl 2016
112
154
1,235
İstanbul
Marka
Hyundai
Hocam eğer krediyi ihtiyaç kredisi olarak çektiysen sıkıntı olmaz. Ama araç kredisi olarak çektiysen bir şey diyemeyeceğim , bilmiyorum.
Araç içinse sadece v40'a bindim o da aynen dediğiniz gibi çok dardı ve çok tuş vardı eski nesil gibi. Levorg'a geçip geçmemek sizin bileceğiniz iş fakat araç gerçekten çok yakışıklı hele o kaput :D
 
  • Beğeni
Tepkiler: furkan duman

furkan duman

Profesör
8 Eyl 2016
144
242
1,235
Ankara
Marka
Volvo
@mfs1907 Aslında gündelik kullanımda çok da dar gelmiyor ancak işte yazlıkçılar bilir ki ne kadar da evde eşya olsa illa her sene araba dolu gider dolu gelir bu biraz sıkıntı oluyor. Çünkü bagaj ve arka koltukları insanlar oturduktan sonra en ufak bir boşluk kalmayana dek eşyayla yüklemek beni rahatsız ediyor. Mola verdiğimizde arkadakilerin inip eşyaları geri arabaya koyması 5 dkdan fazla sürüyor:D Tuş konusuna gelirsem benim için tam tadında sayıları. Ayrıca levorgun da direksiyonda baya var ki onu da seviyorum:)

Sanırsam @alfhonso nun da dediği gibi biraz heyecana kapıldım. Şimdilik kararım en azından 1 sene daha v40 binmek yönünde (biraz önce aracımı sürdüm ki bu da tekrar bu kararı vermemde önemli bir etkiye sahip). Nedense içime huzur ve dinginlik veriyor v40. Ancak gönlümde hala levorg yatmakta. Bu arzuyu biraz daha dizginleyip para biriktirmek ve sonrasında @berkertekin inde dediği gibi 0km levorg almak daha mantıklı sanırım. Ayrıca kredi çekmektense biraz daha para biriktirmem daha iyi olabilir. Yine de belli olmaz diye araştırma içinde olacağım (rölantide bekleyeceğim). Görüşleriniz için hepiniz sağolun arkadaşlar, umarım bir gün hepimiz dilediğimiz araca kefiyle binebiliriz:)
 

furkankaya585597

Profesör
8 Eyl 2016
1,778
1,064
2,420
2 arabada çok iyi arabalar. Ama V40'ın boyutu yetmiyorsa Levorg'da onu çok aratmayacaktır. Tek problem olacak konu yakıt tüketimi olur. Onun dışında premium algı da var ama Subaru da çok iyi bir marka. Hem dört çeker sistemi ile Ankara'nın kışında daha rahat edersin.
 

sputnik

Üye
Beta Programı
11 Kas 2016
5,475
2
19,695
5,320
İstanbul
Kredi taşımayla ilgili şöyle bir yazı buldum:
"alınacak arabanın kasko değeri eskisinden daha düşük olmamak kaydıyla şimdiki araçtan yeni araç üstüne rehin değiştirilebilir. Eldeki aracı satacağınız kişiye banka taahhüt verir, yeni teminat alındığında rehin kaldırılacaktır diye, siz yeni aracınızı alırsınız önce, sonra eski araç üstündeki rehini banka kaldırır, elden çıkarmak istediğiniz aracın satışı yapılır, bunları yapmak için yeni aracı aldığınız ve aracınızı satacağınız kişiyi ikna etmeniz gerekir."


Bunu gördükten sonra arabayı satıp krediyi kapayıp yeni kredi almak daha kolay gibi geldi. Krediyi erken kapatırken para isteyen bankalar varmış ama yasal değilmiş, sadece ev kredilerinde %2'ye kadar isteniyormuş/isteyebiliyorlarmış.

Hem Levorg hem V40 beğendiğim arabalar. Bildiğim kadarıyla Levorg'un hacmi v40'dan daha iyi. 4x4 ve benzinli oluşuda bence v40'a göre olumlu yanları. Arabanızın donanımını bilmiyorum ama üzerine 10-20 bin lira kadar ek bir ödeme yapmanız gerekecek ki az bir para değil. Sizin bileceğiniz iş, durumunuz, geliriniz vs. kendi iç işleriniz. Levorg'u görmedim ama XV'nin 2. bakımını (tabloya göre 30 bin oluyor) Bursa'da 680 lira yaptırdığını yazmışlar. Bulunan ile göre değişik fiyat veriyorlar herhalde. Fiyat yok ancak yapılan işlemler için Subaru'nun sitesinde şöyle bir tablo var.

*Şimdi baktım, v40'da 335lt, levorg'da 522lt bagaj varmış.
 
Son düzenleme:

Mt.Akina

Reis
Beta Programı
18 Ocak 2017
5,579
1
22,226
5,670
Ankara
Marka
Ford
@furkan duman Ankara trafiğinin içinde oturmuyorsanız Levorg sizi çokça tatmin eder, Gölbaşı civarında olduğunuz için yakıt durumu da çok problem olmaz.Yalnız Levorg'un periyodik bakımının fiyatı nedir araştırabilirsiniz Volvo ile arasında aman aman fark olmayabilir. İkinci olaraksa aracı herhangi bir şekilde test sürüşüne çıkarmanız kararınızın netleşmesinde faydalı olabilir.Bana sorarsanız Volvo'da Levorg'da çok özel araçlar ikisine de Ankara trafiğinde saygı duyuyorum.Şahsi kanaatim her Petrolhead gibi AWD Sportwagon bir Levorg'u karda sağa sola atmayı ya da uzun yolda SW bir aracın tadını çıkara binmeyi, soğukkanlı İsveç Volvo'suna göre daha tercih edilebilir görüyorum fakat bir taraftan realist bir tüketici olan penceremse otur oturduğun yerde topu topu 4 kişi gidiyorsunuz kocaman SW' ye ne hacet hem 335 lt.'de bugünki çoğu 4 kişilik A ve B segmenti H.B araba için yeterli varsın bagajı yerleştirirken azıcık tetris oyna kocaman Levorg ile işe gitmektense diyor.Tabii ki bu iki tablodan sizin hangisini seçeceğiniz meçhul ben her ne kadar arabaları sevsem de işler ciddiye bindiğinde Volvo'da kalmayı tercih ederim.Saygılar karar vermek zor zanaat vesselam.:)
 
Son düzenleme:
  • Beğeni
Tepkiler: furkan duman

Cenk

Galatasaray
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,305
45,961
6,820
Zonguldak
Marka
Ford
Gecenlerde Maliye Bakani'nin otv oranlarinin yuksekligi ile ilgili serzenisi vardi. Rakamlarin dusurulecegini falan soyluyordu ama ne kadar sadik kalirlar sozlerine orasi muamma. V40 gibi bir arac satilip 2.el arac alinmaz. Biraz paranizi biriktirin ve sifir Levorg almaya calisin. Hem bu sure zarfinda belki otv oranlarinda olumlu bir guncelleme yapilir.
 
Son düzenleme:

furkan duman

Profesör
8 Eyl 2016
144
242
1,235
Ankara
Marka
Volvo
@Mt.Akina Aslında biraz kaşınıyorum, sanırım bu yaptığım maymun iştahlılık oluyor. Mantıklı düşündüğümde yapılması gereken test sürüşleri iyi bir inceleme ve bilgi edinme sürecinden sonra levorga karar verirsem kredi bitene kadar v40'a binmek. Bu durumda zaten biraz daha da para biriktirmiş olacağım, belki 0 levorga yine yetmeyecek ancak bu sefer büyük meblada değil de bütçeme daha uygun olan 15 bin civarı bir meblada kredi çekip 0'ını alabilme imkanım olacak. Tabi bu süreç benim hesapladığım gibi giderse ve herhangi bir aksilik yada ek masraf çıkmazsa. Test sürüşünü istedim internetten maalesef ankarada test aracı yokmuş. Gelir gelmez haber vereceğiz dediler. Umarım hemen gelmez de test sürüşünde de iyice beğenip mantığıma yenilmem. @CenkGs hocam bunu söylemeniz iyi oldu. Çünkü anladığım kadarıyla yeni ötv levorga sağlam vuruyor. Öncesinde araç 40- 50 bin daha ucuzdu yanılmıyorsam. Sizin de haberinizle birlikte bekleme iyice farz oldu.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Cenk
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım