Vag markalarında AutoHold birbirinden farklı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eemfatih
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

eemfatih

Asfalt Kurutucu
30
Pazar gün arkadaşın makyajlı lenonuna bindim, park freni elektronik ama autohold'un değişik çalıştığını fark ettim, benim golft7'de autohold devredeyken vitesi N'ye atınca autohold asla bırakmaz ama leon 2-3sn sonra bırakıyor ve benim araba dururken vites D veya N'de iken emniyet kemerini çıkarında otomatik el frenini çekiyor ama leon çekmiyor. Şaşırdım böyle olunca, dün servisi aradık audi,vw,seat,sikoda hepsinin autohold çalışma şekli farklı dedi. Saçma geldi bana, sizce?

Pek saçma değil, Seat, Skoda gibi markaların neden VW den bir tık daha ucuz olduğunu bilmeyenler de öğrenmiş olsun böylelikle. Örneğin emniyet kemerini çıkarınca el freninin otomatik çekilmesi VW için bir maliyettir, Seat'ın daha ucuz olabilmesi için yazılımsal olarak atılmış adımlardan yalnızca biri yani bu olay. Yalnız VW de vitesi N ye alınca autoholdun asla bırakmadığından emin misiniz? O kısma takıldım, aslında bırakması gerekir.

Bende CC var(b6 b7 passatlarda da ayni durum). Autohold tutuyorken arabayi N ye alip inip halay çekseniz bile tutar.(arabayi sifir alirken satis temsilcisinin aynen kurdugu cumle) Yalniz cc,b6,b7 de autohold, emniyet kemerini takarsaniz calisiyor. Yeni kasa tiguanda kemeri takmasaniz bile calisiyor. Yalniz, leonda autohold olduguna emin misiniz? 2-3 saniyelik tutma acaba arac yokusa denk gelmisse hill holder olabilir mi?

Bende CC var(b6 b7 passatlarda da ayni durum). Autohold tutuyorken arabayi N ye alip inip halay çekseniz bile tutar.(arabayi sifir alirken satis temsilcisinin aynen kurdugu cumle) Yalniz cc,b6,b7 de autohold, emniyet kemerini takarsaniz calisiyor. Yeni kasa tiguanda kemeri takmasaniz bile calisiyor. Yalniz, leonda autohold olduguna emin misiniz? 2-3 saniyelik tutma acaba arac yokusa denk gelmisse hill holder olabilir mi?
Makyajlılarda var.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...