Virüs Tehlikesi Hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

YavuzhanKartal

Profesör
9 Eyl 2016
397
774
1,695
İstanbul
Değerli bir bilişimci ağabeyimin bana atmış olduğu mesajı önemli olabileceğini düşündüğüm için sizlerle de paylaşmak isterim.

"Hayırlı günler dileyerek yeni bir virüs saldırısı tekniğinden bahsedip dikkatli olmanızı istiyorum:
Yeni virüs epostanıza türkçe siparişiniz ektedir,
Lütfen fiyat teklifi veriniz, satın aldığınız ürünün faturasına ulaşmak için tıklayınız v.b. Başlıklarla ve cep telefonu numarası, türkçe isimler yazılı şekilde geliyor. Lütfen bu tarz maillere itibar etmeyiniz. Yanlışlıkla tıkladıysanız hemen bilgisayarın elektriğini keserek bilgisayarın kapanmasını beklemeden manuel kapatınız. Laptop ise power tuşuna uzun süre (en az 10 saniye) basınca elle elektrik kesilmiş olur. Kasa ise arkadan elektrik kablosunu Windows bozulacak olsa bile çıkarınız. Dosyalarınız şifreleneceği ve en az 1000 tl ödemeniz (o da garantili değil) gerekeceği için lütfen bu uyarıyı dikkate alınız.
İyi çalışmalar."
 

bt

Takipçi
Destekçi
Beta Programı
8 Eyl 2016
18,018
7
51,352
6,820
Kocaeli
Marka
Opel
Haydi beee... Yine mi azdı bu cryptolocker... :/ Bulaştığı ortamda çok büyük etki alanı varsa, fidye karşılığı gönderdikleri şifre kıran uygulama da patlıyor bildiğim kadarıyla. Baştan aşağı perişanlık.
Önemli paylaşım. Teşekkürler @YavuzhanKartal
 
  • Beğeni
Tepkiler: Porsche ve emert20
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım