AÇIK Volvo sürücü ekran hatası

Emre Aktas

Emre Aktaş
Profesör
94
25
Marka
Volkswagen
Merhaba, 2020 model Volvo V90 sahibiyiz. Araç ile normal seyir halinde giderken sürücü ekranı birden arızalandı, hiçbir şey gözükmüyor. Bugün servise bıraktım 43.000 TL fiyat istiyorlar. :) Araç sürekli servis bakımlı iyi niyet garantisi vs faydalanması lazım fakat bu şekilde fiyat verdiler. Daha önceden başına gelen yardımcı olabilecek var mı, yabancı forumlardan okuduğumda ekran konnektörleri ile ilgili hatadan bahsettiler. Başına gelen veya servis önerisi olan var ise bilgilendirirseniz sevinirim.

Ekran görüntüsü bu şekilde

IMG_2453.jpeg

İstanbul'da mı ikamet ediyorsunuz?
Otomol Maslak'ı öneririm. Oraya bir götürün. Sanayiye yakın olması sebebiyle de sanayi tarafında yardımcı olabilecekleri birilerine gönderirler sizi.
Önceden Volvo V40 CC aracımın asıl anahtarını çaldırmıştım. Otomol'e gidiyordum bakımlara anlattım durumu. 2018 senesinde 3000 Usd fiyat çıkarmışlardı. Sanayide tanıdıklarına yönlendirdiler beni, 1000TL'ye halletmiştim.

Son düzenleme:
İstanbul'da mı ikamet ediyorsunuz?
Otomol Maslak'ı öneririm. Oraya bir götürün. Sanayiye yakın olması sebebiyle de sanayi tarafında yardımcı olabilecekleri birilerine gönderirler sizi.
Evet İstanbul da oturuyorum. Volcar a götürdüm 43.000 tl değişim için fiyat verdiler bakıyorum diğer servisleri de araştırıyorum. Teşekkürler 🙏🏼

Evet İstanbul da oturuyorum. Volcar a götürdüm 43.000 tl değişim için fiyat verdiler bakıyorum diğer servisleri de araştırıyorum. Teşekkürler 🙏🏼

Volcar'ın Allah belasını versin hocam.
Cam tavanın perdesi bozulduğunda 2018 yılında 30.000TL fiyat çıkardılar bana.
Otomol ücretsiz değişim yapmıştı.
Maslak Otomol'e bir gidin.

Konnektör temassızlığı gibi gözüküyor. Ekran içten kırılsa çizgilerin bu kadar kusursuz olacağını zannetmiyorum.

Bilgim yok ama İstanbul'da bunu çok güzel yapacak yetenekli insanlar var. Dünyayı kirletme bahanesine elektrik otomobilleri dayatan üreticilerin bir kablo sorunundan onarıma gitmeyip bütün ekranı değiştirip atık oluşturmasına da insanlar bir şey demeli. Bence çok uyguna halledersiniz diye düşünüyorum.

Emre bey bende de aynı sorun dün başladı siz çözüm bulabildiyseniz bana da yardımcı olabilir misiniz lütfen

Ekli dosyalar

• IMG_5363.jpeg
    IMG_5363.jpeg
    1.8 MB · Görüntüleme: 0
Emre bey bende de aynı sorun dün başladı siz çözüm bulabildiyseniz bana da yardımcı olabilir misiniz lütfen
Merhaba, öncelikle geçmiş olsun :( . Kendim değiştirmemek, tamir ettirebilmek için çok çaba harcadım, yabancı forumları da dolaştım. Maslak da birkaç iyi servis ile görüştüm fakat kimse tamir olmayacağını, çıkma parça ile uğraşmayıp garantisi olması açısından serviste değiştirmemi önerdi. 40.000 TL’ ye serviste değiştirdim maalesef. Sizin aracınız kaç model garantisi vs var mı? Garanti varsa servisin bedelsiz değiştirmesi lazım. Bu konuyla ilgili bir de Volvo On Call ile ilgili Volvo Türkiye genel müdürlüğüne de yazı yazdım olumlu bir dönüş olmadı maalesef, masrafı bize kaldı.

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun :( . Kendim değiştirmemek, tamir ettirebilmek için çok çaba harcadım, yabancı forumları da dolaştım. Maslak da birkaç iyi servis ile görüştüm fakat kimse tamir olmayacağını, çıkma parça ile uğraşmayıp garantisi olması açısından serviste değiştirmemi önerdi. 40.000 TL’ ye serviste değiştirdim maalesef. Sizin aracınız kaç model garantisi vs var mı? Garanti varsa servisin bedelsiz değiştirmesi lazım. Bu konuyla ilgili bir de Volvo On Call ile ilgili Volvo Türkiye genel müdürlüğüne de yazı yazdım olumlu bir dönüş olmadı maalesef, masrafı bize kaldı.
Teşekkür ederim 2019 model bende Volvo altunizade bayisi ile görüştüm iyi niyet göz önünde bulundurarak indirimli olarak değişim yapabileceklerini söylediler pazartesi gününe randevu verdiler neyle karşılaşacağımı bilemiyorum bazen gösterge kısmi eskiye dönüyor

Teşekkür ederim 2019 model bende Volvo altunizade bayisi ile görüştüm iyi niyet göz önünde bulundurarak indirimli olarak değişim yapabileceklerini söylediler pazartesi gününe randevu verdiler neyle karşılaşacağımı bilemiyorum bazen gösterge kısmi eskiye dönüyor
Bende Volcar Altunizadeye götürmüştüm 43.000 TL demişlerdi, 40.000 TL ye Ortaklar Volvo da yaptırmıştım. İsteyebildiğiniz kadar indirim isteyin. Bizde de başta gidip gidip geliyordu ekran önce yeşillikler çıktı, en sonunda komple gitti.

Daha 4 yaşında araçlarda böyle sorunların yaşanması oldukça can sıkıcı ve üzücü. Özellikle premium olduğunu iddia eden firmalar açısından daha da üzücü. Herkese çok geçmiş olsun.

Daha 4 yaşında araçlarda böyle sorunların yaşanması oldukça can sıkıcı ve üzücü. Özellikle premium olduğunu iddia eden firmalar açısından daha da üzücü. Herkese çok geçmiş olsun.
Volcar ile görüştüm aracı gördükleri gibi doğrudan değişim diyorlar 42.000₺ istiyorlar. Haftaya randevu aldım. Bu arada görüntü zaman zaman normale dönüyor bir ümit ya düzelirse beklentisiyindeyim😊 oto elektronikçi biriyle görüştüm piksel de sorun yoksa yapabilirim dedi ama tedirgin oldum kararım serviste yenisiyle değiştirmekten yanayım şu bir gerçek Volvo sadece adı var markasının arkasında durmuyor.

Merhaba sizlere güzel bir haber paylaşmak istedim önümüzdeki hafta volcar dan gösterge panelinin değişimi için indirimli olarak randevu almıştım. Bugün gösterge paneli kendi kendine geri geldi ve sorunsuz çalışıyor Nasrettin hoca misali oldu önce eşeğini kaybettirdi sonra buldurdu😊 umarım bu şekilde sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam eder.

Merhaba sizlere güzel bir haber paylaşmak istedim önümüzdeki hafta volcar dan gösterge panelinin değişimi için indirimli olarak randevu almıştım. Bugün gösterge paneli kendi kendine geri geldi ve sorunsuz çalışıyor Nasrettin hoca misali oldu önce eşeğini kaybettirdi sonra buldurdu😊 umarım bu şekilde sorunsuz bir şekilde çalışmaya devam eder.
Umarım kalıcı olarak çözülmüştür ancak yukarıdaki yorumumda da belirttiğim gibi, ekran arızasından ziyade daha çok bir temassızlık problemine benziyor. Sert bir çukura vs. girdiğinizde giderse de kanıtlanmış olur durum.

Ekranin geri gelmesine sevindim. Ama tekrar bozulmasi halinde yerinizde olsam ehil birine önce tamir ettiririm. Yetkili servisler zaten garantiye sokmuyormuş anladığım kadarıyla. O zaman garanti dışı kalması gibi bir sorunla karşı karşıya da değilsiniz demektir. Önce 42 bin lira verip sıfır ekran takmak yerine daha ucuz çözümlü tamir yöntemini denemeniz yararlı ve mantikli olacaktır.