X Platformundaki Otomobil Toplulukları

Bülent872

Bülent
Takipçi
4
Marka
Audi
Merhaba arkadaşlar içinde bulunduğum ve sıkı sıkı takip ettiğim, bildiğim X Platformundaki Otomobil Topluluklarını buraya listelemek istedim. Faydalı olacağını düşündüm.
Malum Ülkemizin gündemi için bu platformu çok ama çok takip ediyoruz. Gelelim Otomobil Topluluklarına.
kachow.JPG
1- Kachow Forum:
100bin'i aşkın üyesiyle ara ara X'in gündemine oturan paylaşımlarıyla ve bir çok sosyal medya fenomeninin de içinde bulunduğu "genel otomobil" topluluğu. 1.Yılını doldurdu.

gurmeciler.JPG
2- Gurme Otomobilciler Derneği (GOD'cular) :
10 bini aşkın üyesiyle nadiren sosyal medya gündemine oturan, daha kemiksi ve ara ara buluşmalar düzenleyen bir topluluk. Bilgili ve Bilgisiz olarak ele alacak olursak her iki gruptanda saygılı insanların bulunduğu geniş bir ekip. 1.Yılını doldurdu.

petrolkafa.JPG
3- PetrolKafa :
Geçen hafta kurulan bu komik topluluk daha çok 1-2ci sıralarda bahsettiğimiz topluluklara biraz tepkili oluşum. Argo serbest ve bir çok eğlenceli paylaşım yapılmakta. İlk bir kaç gün saatlerce güldüğüm yazılar okumuştum. Bilgiden çok eğlencelik neşeli bir topluluk diye biliriz.

vag.JPG

4-VAG Araçlar Topluluğu:
Sanırım 1.Yıllarını doldurmak üzereler. Az bir paylaşım yapılsa da "güncel VAG" için ideal, sakin bir grup.

fca.JPG
5- FCA Topluluğu:
Sanırım bu grup da 1.Yılını Doldurmak üzere. Nadiren sosyal medyaya konu olacak paylaşımlar geliyor, biraz daha keskin dilleri var gibi. Yine de keyifli oluyor, bilhassa Doblocular :)

retro.JPG
6- Retro Otomobiller Platformu :
Bugün kurulan platform. Lakin kurucular diğer platformda bahsettiğim popüler kişiler. Diğer ekiplere üye olsam da bu ekibin doğrudan içinde bulunmaktayım. Daha çok eski araçlara yönelik paylaşımlar yapılmakta. Özellikle eski araç sahipleri "parça-usta" sıkıntısı yaşamakta. Kurucu ekip defalarda otomobil topladıkları için bu konuda yetkin kişiler. Umarım ömrü uzun olur.

Uzun zamandır bu topluluklarla vakit geçiriyorum eğer gözümden kaçan varsa sizde paylaşınız veya düşüncelerinizi aktarabilirsiniz. Bilgi paylaşıldıkça güzel.
Bu Forumdaki ilk gönderim umarım bir hata yapmamışımdır.
Okuduğunuz için çok ama çok teşekkürler.

gurme kardeşler küçük argoları bile banlamaya ayıracakları vakti sayfalarına ayırsalar etkileşim yok diye ağlayarak yemleme paylaşımlar yapmak zorunda kalmazlar. küçük bi tavsiye.

hadi bakalım sevgili gurmeler. garajımıza 3 araç seçiyoruz koyver gelsin anketi

Bu X forumları bana şunu hatırlattı. Ehliyet kurslarından bir cacık olmaz.

Bazı sorular ve paylaşımlar ile o kadar dalga geçildi ki, çünkü çok temel şeylerdi. İnsanlar isyan etti, bilmemek ayıp mı kardeşim dediler. Haklılar da.. Sıkıntı bu temel şeylerin öğretilmemiş olması.

Bilmeyenler için, sorular şu minvaldeydi: Aracım silecek suyu azaldı uyarısı verdi, hararet yapar mı?

E insanlar da bunun dalga geçilmek için sorulduğunu sandılar. Ama sonra baktılar ki bazı sorular çok ciddi. Biri bir diğerine kızdı, sonra bir anda taraf olundu vs.

Bir de şunu gördüm. Hayatında binmediği deneyimlemediği arabalar hakkında herkes ahkam kesiyor. Tam bir sanal kahvehane.. Ama bazen çok kültürlü masalara denk geliyorsunuz, oradaki bilgiler gayet iyi olabiliyor.

GOD'çular topluluğunda moderatörler çok agresif birşey yazmaya korkuyor insan, bir de etkileşim çok düşük oluyor. Maşallah 5 silindir Audi 80 🥵seviyesi herhalde orası 😅 Ne anlatabilirsin ki..

Kachow'da aktif yazıyordum yakın zamanda, X'in de nasıl bir algoritması varsa.. Sanırım geçmişte mesajları yüksek etkileşim almış kişilerin mesajlarını öne çıkarmaya başlıyor.

Ne yazsam illa ki birileri tarafından görülmeye başladı.. Ürkütücü oluyor 🙂

İyi ama yine de keşke daha önce keşfetseymişim, güzel iş 👍

Kaliteli yorumların gelmesi beni sevindirdi, konuya gelen 4 cevaba da katılıyorum. Kachow zirveye otursa da kalite her geçen gün iyice düşüyor. Gurmeciler de ilk günkü gibi değil, reklam ve en ufak şeyde banlama bir çok arabalara vakit harcamış kişiyi kaçırdı. Biz de bu sebepten Retro adı altında bir şeyler yaparak ayrışmaya çalıştık. Aynı zamanda hemen hemen her gün "petrolkafa'da" -iyi ki kurdunuz diğerlerinden kurtulduk- minvalinde çok ama çok paylaşım geliyor.