Yakıt

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mustafa Kilic

Asfalt Kurutucu
35
Arkadaşlar merhaba v40 1.5 t3 almak nasip oldu. daha 300 km yaptım. 0 araç ve ilk defa 0 araç satın aldım. Yakıt tuketimi şuanda 9 litre gösteriyor bu değer 0 araçlarda zamanla düşüyormu yada şöyle sorayım 0 araç ilk zamanlarda dahamı çok yakar?

Kullanma klavuzunda ilk 1000-2000 km arası ile ilgili bir bilgi verip vermediğine bakmalısınız. Fakat genelleme yaparsak, 1500-2000 km sonra genelde araçların tüketimleri biraz daha düşüyor. Tabii bu sizin kullanım şartlarınıza ve stilinize de bağlı ama düşeceğini tahmin ediyorum.

Tüketimin öyle 1-2 litre düşmesini beklemeyin, 0.5 lt falan düşer düşerse 100km'de.

Yarım ile 1 litre arası yeterlidir zaten, maddi açıdan pek dişe dokunmasa da psikolojik açıdan çok faydası olur, hele benzinli araçta..

Ya bizimki rodajda daha az yakıyodu nasıl oldu anlamadım
Kullanım tarzı ve yol şartları aynı mıydı ? Motoru üst devirlere alıştırdın mı hocam gidişi daha rahat olur. Motor alışkanlığı gerçekten önemli. Tabii aynı akaryakıtı da kullanmak önemli, misal shell'in yakıtlarının menzili düşük olur.

Son düzenleme:
Kullanım tarzı ve yol şartları aynı mıydı ? Motoru üst devirlere alıştırdın mı hocam gidişi daha rahat olur. Motor alışkanlığı gerçekten önemli. Tabii aynı akaryakıtı da kullanmak önemli, misal shell'in yakıtlarının menzili düşük olur.
Psikolojim daha farklı galiba bizimki kadar üst devire alışık olan azdır :D ya havaya suya göre değişiyo kendi o gün ne isterse onu yakıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...