Arkadaşlar merhaba v40 1.5 t3 almak nasip oldu. daha 300 km yaptım. 0 araç ve ilk defa 0 araç satın aldım. Yakıt tuketimi şuanda 9 litre gösteriyor bu değer 0 araçlarda zamanla düşüyormu yada şöyle sorayım 0 araç ilk zamanlarda dahamı çok yakar?
Ya bizimki rodajda daha az yakıyodu nasıl oldu anlamadımYarım ile 1 litre arası yeterlidir zaten, maddi açıdan pek dişe dokunmasa da psikolojik açıdan çok faydası olur, hele benzinli araçta..
Kullanım tarzı ve yol şartları aynı mıydı ? Motoru üst devirlere alıştırdın mı hocam gidişi daha rahat olur. Motor alışkanlığı gerçekten önemli. Tabii aynı akaryakıtı da kullanmak önemli, misal shell'in yakıtlarının menzili düşük olur.Ya bizimki rodajda daha az yakıyodu nasıl oldu anlamadım
Psikolojim daha farklı galiba bizimki kadar üst devire alışık olan azdırKullanım tarzı ve yol şartları aynı mıydı ? Motoru üst devirlere alıştırdın mı hocam gidişi daha rahat olur. Motor alışkanlığı gerçekten önemli. Tabii aynı akaryakıtı da kullanmak önemli, misal shell'in yakıtlarının menzili düşük olur.
Vallahi yakıt ve hava şartları demek geliyor aklıma sadecePsikolojim daha farklı galiba bizimki kadar üst devire alışık olan azdırya havaya suya göre değişiyo kendi o gün ne isterse onu yakıyor