Yayalara Yol Vermek

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mehmet55
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Mehmet55

Profesör
255
Marka
Opel

Demin bu videoyu izlerken dikkatimi çekti. 2:04'te adam taa nerde gelen yayaya yol verdi hayran oldum ya. Ben de şehir içinde arkamdan hızlı gelen yoksa yayalara yol veririm, dikkat ederim yani buna.
2 gün önce karşıdan karşıya geçerken bana ( yaya olarak) yeşil yanıyordu arabalara da kırmızı ışık yanıp yanıp sönüyordu. Ben yola attım kendimi nasıl olsa yeşil diye ama bi tane de araba geliyo gözümün ucuyla kesiyorum onu duracak mı diye. Ulan şerefsiz benim gözüme bakaa baka geçti. Ben hızlanmasam ezecek beni. Hadi yayaya yol verme kültürü yok bari kırmızıda geçme be! Acayip sinir olmuştum o gün.

Hayatımın %97'si yaya olarak geçtiği için halden anlayan biri olarak bende hep yayalara yol vermeye çalışıyorum :D ama yol verdiğim için arkadan korna selektör yapan dayılar oluyor irite oluyorum. İnsanlarda hep bir acele var anlamadığım kimsenin ne kurallar umrunda ne de can güvenliği.

Son düzenleme:
Hayatımın %97'si yaya olarak geçtiği için halden anlayan biri olarak bende hep yayalara yol vermeye çalışıyorum :D ama yol verdiğim için arkadan korna selektör yapan diyolar oluyor irite oluyorum. İnsanlarda hep bir acele var anlamadığım kimsenin ne kurallar umrunda ne de can güvenliği.
Hilux ile BİÇ o korna çalanları Bedo başkan .

Lenovo A7000-a cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Arkamda tehlikeli yakınlıkta araç olmadığı sürece yol veririm. Ancak, bazı yayalar bekliyor ve arkamda kuyruk oluşmasına neden olabiliyor. Kimisi yaya olarak bana yol veriyor, kimisi telefonuna ya da başka taraflara baktığından yol verdiğimi görmüyor vs... Yayaların birçoğu kendisine yol verildiğini algılayamıyor maalesef.

Genelde yol vermeye çalışıyorum ama burası Türkiye. Sağ şeritten giderken yol verdiğimde her an soldakinin gelip vurma ihtimali var.
Car Crashes Time isimli Youtube kanalında bahsettiğiniz türden kazaları fazlaca gördüm. Böyle kazalar sıkça yaşanabiliyor.

Arkamda tehlikeli yakınlıkta araç olmadığı sürece yol veririm. Ancak, bazı yayalar bekliyor ve arkamda kuyruk oluşmasına neden olabiliyor. Kimisi yaya olarak bana yol veriyor, kimisi telefonuna ya da başka taraflara baktığından yol verdiğimi görmüyor vs... Yayaların birçoğu kendisine yol verildiğini algılayamıyor maalesef.

Car Crashes Time isimli Youtube kanalında bahsettiğiniz türden kazaları fazlaca gördüm. Böyle kazalar sıkça yaşanabiliyor.
Takip ediyorum ruslar kadar trafik özürlüsü insanlar görmedim :D Bizden daha kötüler...

Bizim ülkemizde herşeyin kanunu var ama uygulayan yok.bir kanun var birde teorik uygulaması.maalesef ister istemez çoğumuz yeterince önem veremiyoruz.avrupa Türkiye kiyaslamasina girersek olayın içinden cikamayız.

Yurt dışında yayaya yol vermek kolay. Çoğunun bir kültürü var, yayalar için yapılmış geçidi kullanıyor insanlar. Yaya geçidi görünce zaten durup yol veriyorum, ama be mübarek bizim yayaların %90'ında da umursamazlık, cahillik almış başını gidiyor. Maalesef yaşadığım şehirde yaya geçidini kullanan bir yaya görmedim henüz. Yolun her tarafında, arabaların arasında her yerde yaya yürüyor. Her yerden karşıya geçiyorlar, bir de bunu yediği yemeği eritmek için kordon boyunda yürüyormuş edasıyla yapıyorlar. Kornaya basıp çabuk geçsene deyince de azarlıyorlar. Arabadaki ön-yan ve arka sensörler pavyona dönüyor.. Çarşı diye tabir ettiğim caddeye girdiğimde trafikte falan müzik dinlemek mümkün değil benim araçta. Arabanın her yanından çıkan yayalar yüzünden sensörler ötüyor, müziğin sesi kısılıp duruyor.

Şoförlere yaya geçidinde durma eğitimi verilmesi gerektiği kadar, yayalara da yoldan yürümeme, kaldırımı ve yaya geçidini kullanma eğitimi verilmeli.

Son düzenleme:
Yurt dışında yayaya yol vermek kolay. Çoğunun bir kültürü var, yayalar için yapılmış geçidi kullanıyor insanlar. Yaya geçidi görünce zaten durup yol veriyorum, ama be mübarek bizim yayaların %90'ında da umursamazlık, cahillik almış başını gidiyor. Maalesef yaşadığım şehirde yaya geçidini kullanan bir yaya görmedim henüz. Yolun her tarafında, arabaların arasında her yerde yaya yürüyor. Her yerden karşıya geçiyorlar, bir de bunu yediği yemeği eritmek için kordon boyunda yürüyormuş edasıyla yapıyorlar. Kornaya basıp çabuk geçsene deyince de azarlıyorlar. Arabadaki ön-yan ve arka sensörler pavyona dönüyor.. Çarşı diye tabir ettiğim caddeye girdiğimde trafikte falan müzik dinlemek mümkün değil benim araçta. Arabanın her yanından çıkan yayalar yüzünden sensörler ötüyor, müziğin sesi kısılıp duruyor.

Şoförlere yaya geçidinde durma eğitimi verilmesi gerektiği kadar, yayalara da yoldan yürümeme, kaldırımı ve yaya geçidini kullanma eğitimi verilmeli.
Şuna en iyi örnek net Kızılay. Meşrutiyet caddesini kesen her sokakta üst geçit var, ama herkes yoldan arabaları darlaya darlaya geçiyor, üst geçidi kullansanıza deyince de tip tip bakıyorlar. Üstgeçitlerin ne için kullanıldığını da göstereyim:

Şuna en iyi örnek net Kızılay. Meşrutiyet caddesini kesen her sokakta üst geçit var, ama herkes yoldan arabaları darlaya darlaya geçiyor, üst geçidi kullansanıza deyince de tip tip bakıyorlar. Üstgeçitlerin ne için kullanıldığını da göstereyim:

Haklısınız hocam, bizim millete üst geçidi kullanmak eziyet geliyor. Zaten ülkemizde de üst geçit kavramı ya üzerine reklam panosu asmak ya da sizin gösterdiğiniz videodaki gibi amaçlarla kullanılıyor.

Türkiye başka bir dünya..Türkiye hiç bir şeyin ölçüsü olamaz..Tam bir ölçüsüzlük abidesi... Ne yaya, yaya olduğunun farkında ne de pek çok sürücü sürücü olduğunun...Ama kural yayaların her zaman önceliği olduğudur. Ben bunu denedim. her zaman yayalara yol veririm. İnsanların yüzündeki tepkiyi ölçerim. Kimisinin umrunda olmaz kimisinin de yüzünü güldürürsünüz..Bir insanın gülmesine vesile olursunuz.. ;)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...