çok değil 2-3 ay oldu olmadı

bir sürü araba baktık sıfır, ikinci el bir sürü araba baktık.Aslında biraz daha ekleyerek engelli raporumla 0 km araba alabiliyorduk fakat annem ile kullanacağımız için sonuçta ikinci el araç alma fikri daha cazip geldi. Sonrasında araştırmalar falan filan derken 40-50k aralığında ne alabiliriz sorusuyla başbaşa bulduk kendimizi. Bir süre baktığım araçlar hiç mantıklı gelmemişti(fluence vs.) sonra babam dedi ki;
-Golf bak bakalım o paralara hangi model yılını alabiliyoruz?
bende dedim ki;
-peki babacığım bir bakalım.
baktım ki golf 6 kasaların ortalama temizlikte ve kilometrede olanları o paraya satılmakta.
dedim ki babama o paralara 6.nesil golf alabiliyoruz hem güncel sayılabilecek bir model dedim. yalnız dizel olanların km'si yüksek diye ekledim.
babamda dedi ki;
-olm zaten biz aylık fazla km yapmayacağız. yılda bir kez bir şehir dışı yaparız onun haricinde çok km yapmayız bu arabayı sen üniversiteye giderken ve annen ile birlikte kullanırsınız dedi. Şimdiden sıfır araba almayalım. ilerde daha güzel bir modelde senin raporunu da kullanarak arabayı alırız dedi. Bende haklı buldum tabii.
aynı günün akşamı fellik fellik 1.4 TSİ Dsg şanzımanlı golf ararken buldum kendimi

bir tane Avcılar tarafında 160'lık highline donanımda olan vardı ama araba çokta temiz değildi açıkçası(apaçi arabası gibi görünüyordu. abartılı bir rüzgarlık falan takılıydı) sonrasında baktım o paralara highline alamayacağız gibi bende bir tık altı olan comfortline'lara bakmaya devam ettim. Bir kaç tane kusursuz temizlikte vardı ama o araçlarda ortadaki müzik sistemi bildiğimiz rcd310 tipi ekranlıydı. Sonra gözüme Beylikdüzü tarafında Adnan Kahveci Mah. civarlarından verilmiş bir golf ilanı takıldı hemen babamı çağırdım. beraber baktık ettik işte km'sine baktık 123.000 km'de hasar kaydı 800 tl civarlarında çıkıyor falan hemen numarasını aldık. ertesi günün sabahı babam aramış adamı.Adam demiş ki babama (haramidere sanayii sitesinde bir atölyemiz var bu arada);
- Buyrun gelin aracımıza bakmak isterseniz.
babam demişki tamam ben haramidere sanayii sitesinde atölyeden çıkıp uğrayacağım.
o sırada aracın ortadaki dokunmatik ekranının tamir olması gerekliymiş ve satan adam demiş ki;
-bende bugün oraya ADT otomotiv VW özel servisine gelecektim dokunmatik ekran için demiş.
herneyse işte bende staja gidiyorum biliyorsunuz. Dedimki babama eğer sen gidecek olursan benide işyerimden al beraber bakmaya gidelim. Sonra babam mesaj attı işte bana dedi ki;
arabanın sahibi bizim haramidere sanayii sitesine gelmiş dokunmatik ekran için dedi. hazırlan biraz sonra kapının önüne geleceğim bi bakarsın arabaya dedi.
ben tabii büyük bir heyecanla stajdaki arkadaşlarımla paylaştım durumu. sonra arkadaşlarımla beraber çalıştığım iş yerinin nizamiyesine kadar çıktık. kafamı sola doğru bir çevirdim ki gri renkli ve temiz bir golf orada duruyor.(inanın sahibinden.com'daki ilanında bu kadar temiz durmuyordu) babam ile aracın sahibi abi birlikte arabanın önünde beni bekliyorlardı.
benim ve arkadaşlarımın tepkisi;
- ooooo bu kadar temiz durmuyordu bu araba sandığımızdan daha temiz oldu. sonra gittim şöför kapısını açtım(vw golf 6 reklamındaki adamın edasıyla) içine şöyle bir baktım ve kapıyı kapattım. klişe olacak ama o tok kapı sesini duydum. ve babama onaylıyorum şeklinde baş parmağımla işaret ettim

babamda eğer fiyatta (48.500) anlaşabilirsek alacağız dedi.
o gün 48000 TL'de anlaşmışlar. ertesi gün babam dedi ki bugün işten izin al notere gidiyoruz satışını almak için dedi. tabii o dakikalarda kalbim yerinden çıkacak gibi oldu. ben iznimi iş yerinden aldım. şefime dedim ki;
-ben şu arabayı bi alıp geliyorum

o da tamam dedi ve gittik notere.
arabayı anne-oğul kullanıyorlarmış bizden öncekiler(bizdede aynısı olacak inşallah).
noterde araç alımı ile ilgili evrakları imzaladım. aracı benim adıma aldık çünkü.
aracı satan abi de ailesiyle beraber gelmişti(anne ve babasıyla) çok samimi bir ortamda muhabbet ettik kendileriyle. Aracın sahibinin babası bana aracın anahtarını ve yedek anahtarını teslim etti. Dedi ki arabamıza iyi bakın bende dedimki şüpheniz olmasın.
sonra beraberce bir kafeye oturup birşeyler içtik beraberce işte merak ettiklerimi sordum araç hakkında.
herşeyi anlattılar. zaten aracın sahibinin babası da Vag grubunun yan sanayi ve yedek parçalarını üretip satıyormuş. baya bilgiliydi.
sonra kalktık masadan golf'e yöneldik

ben hemen kapıların kilitlerini açan düğmeye bastım ve aracım beni dörtlülerini yakıp söndürerek selamladı

araca bindim(yolcu koltuğuna tabii daha ehliyet yok(hala yok ama az kaldı) ben iş yerime döndüm babamda atölyeye döndü annemde benimle aynı iş yerinde ben o iş yerinin bilgi işlem atölyesinde stajyerim ve annem ise ana binasında çalışıyor. her birimiz işlerimizin başına döndük o gün. Günün akşamında beraberce babamla Ataşehirde bir alışveriş merkezinin önüne taktığımız güvenlik bariyerlerinde(güya) arıza olmuş onlara bakmaya gittik golf ile. hiçbir şeyi yoktu bariyerlerin.
dönüşte şirinevler civarında bir accent admire bizim arkaya dayandı selektör yapıyor. Biz bi bastık orda 150-160 falan
babam dedi ki;
oğlum çok dehşet gidiyor lan bu dedi

sonra sakinleştik bizim yanımızdan fırladı gitti adam

o gün öyle bir anımız oldu işte
plaka 34 ZR 22**
plakadaki ZR den dolayı Zehra diyorum kızıma

o günden bu yana kullanıyoruz kendisini. Çokta memnunuz. İnşallah bir süre daha bu arabayla birlikteyiz. Benimde hikayem bu şekilde

çok kafa şişirdim kendinize iyi bakın
Ekli dosyayı görüntüle 4796 Ekli dosyayı görüntüle 4797
sağ ön jant kapağımızı da çalmışlar bi bulsaydım çalanı