Yeni Araç Alırken Bayiden Lastik Markası Talebi

AykanAygar

Takipçi
2
30
Marka
Volkswagen
Arkadaşlar merhaba,

Bugün İstanbul Kartal Doğuş Bayisinden 2.0 TDI 150 BG Transporter aldım ve Cuma günü teslim alacağım. Bu bayiden aldığımız 3.aracımız olacak ve her zaman Hankook lastik takılı araç veriyorlar ve bu Güney Kore markası lastiklerden hiç memnun kalmıyorum.

Her seferinde es geçtim lakin bu sefer forumdaki arkadaşların bilgisi varsa, bayiiden araç alırken lastik markası değişikliği tercihinde bulunabilir miyim , ekstra masraf çıkartırlar mı , yoksa Vw Hankook ile anlaşması mı vardır ? Sadece Hankook'mu takıyorlardır ? ( Hiç sanmıyorum ). Bilgisi olan arkadaşların yardımları rica olunur.

Teşekkürler.

Aracın lastik boyutuna ve sınıfına göre aynı araca aynı lastik takılı gelir hep. Bayiler lastikçi olmadığı için ellerinde farklı marka lastik de bulunmaz zaten fabrikadan takılı geliyor. Talebinize cevapları olumsuz olacaktır muhtemelen ücretiyle bile yaptıramazsınız. İlle de farklı lastik derseniz bayiden çıktığınız gibi lastikçiye gidip istediğiniz lastiği alıp kendi lastiğinizi de 2. el olarak satmanız en mantıklısı

Aracın lastik boyutuna ve sınıfına göre aynı araca aynı lastik takılı gelir hep. Bayiler lastikçi olmadığı için ellerinde farklı marka lastik de bulunmaz zaten fabrikadan takılı geliyor. Talebinize cevapları olumsuz olacaktır muhtemelen ücretiyle bile yaptıramazsınız. İlle de farklı lastik derseniz bayiden çıktığınız gibi lastikçiye gidip istediğiniz lastiği alıp kendi lastiğinizi de 2. el olarak satmanız en mantıklısı
Cevabızın için teşekkürler. Bahçe yollarında Hankook lastikleri yine eskiteceğiz anlaşınlan :)

Özel taleple değiştirebilirler ama 0 lastikleri dipten alırlar yada almazlar lastikleri verirler siz satarsınız. @Toprak38 benim bilgim bayilerin servis bölümünde lastik oluyor ama fiyatlar nasıl orasını bilmiyorum. İlk set csc5lerimizi servisten taktırmıştık.

Özel taleple değiştirebilirler ama 0 lastikleri dipten alırlar yada almazlar lastikleri verirler siz satarsınız. @Toprak38 benim bilgim bayilerin servis bölümünde lastik oluyor ama fiyatlar nasıl orasını bilmiyorum. İlk set csc5lerimizi servisten taktırmıştık.
Ben fiat bayisine 2010 da 15 jant için sorduğumda her boyutta tek marka var o da üstünde gelen demişlerdi. Varsa bile farklı marka seçeneği pek yoktur

Aracı alış yaparken sormanız lazım hem satıcıyı denemiş olursunuz :D Hankooklar güzeldir ama yük lastiği olduğu için beğenmiyor olabilir misiniz acaba diye düşünüyorum :)

@Toprak38 Doğrudur belki fiatta durum öyledir ama caddyde bizden önceki sahibi serviste alpin 5 taktırmış şaşırmıştım 0 lastikleri Michelin değil diye biliyorum aynı şekilde volvoda da conti ve Michelin var bayilerde 0 km conti çıkıyordu. İş bayinin anlaşmalı olduğu markaya bağlı bence. Eğer yaşdan kaynaklı güzel indirim verirlerse önümüzdeki kış jant lastik alabilirim 16'' base jantlar+Michelin kışlık güzel olur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
@Toprak38 Doğrudur belki fiatta durum öyledir ama caddyde bizden önceki sahibi serviste alpin 5 taktırmış şaşırmıştım 0 lastikleri Michelin değil diye biliyorum aynı şekilde volvoda da conti ve Michelin var bayilerde 0 km conti çıkıyordu. İş bayinin anlaşmalı olduğu markaya bağlı bence. Eğer yaşdan kaynaklı güzel indirim verirlerse önümüzdeki kış jant lastik alabilirim 16'' base jantlar+Michelin kışlık güzel olur diye düşünüyorum.
O zaman Her türlü bayinin kendisine sormakta fayda var