Yeni bir araç alacak olsanız şu anki kullandığınız araç markasından alır mısınız?

Yeni bir araç olacak olsanız şu an kullandığınız aracın markasından alır mısınız?

  • Çok memnunum, markacı oldum artık

    Kullanılan: 6 14.0%
  • Asla almam, lanet ettim kendisinden

    Kullanılan: 0 0.0%
  • Modeline göre değişir, alabilirim de almayabilirim de

    Kullanılan: 32 74.4%
  • Çok memnunum ancak başka marka da denemek istediğimden başka markaya giderim

    Kullanılan: 5 11.6%

  • Kullanılan toplam oy
    43

mcb

Murat
Panpa
9 Ocak 2020
1,389
2
3,014
3,770
36
Avusturya
Marka
Mercedes
Merhabalar,

Türkiye'de malumunuz herkesin arabası en iyisi. Hangi markayı kullanıyorsak dünyanın en iyi markası ve arabası ve hatta çoğu zaman modeli de o :D Takım tutar gibi marka tutan arkadaşlarımız da mevcut. (Parayı bulunca hepsi değişiyor gerçi ama olsun :D) Sizi mevcut aracınızın markasında deli eden ya da çok memnun eden noktalar neler? Bir daha araba olacak alsanız aynı markayı tercih eder misiniz? Etmezseniz neden?

Ben kendi adıma Mercedes'ten oldukça memnunum. Premium sınıf altına çok da bakmak istemem açıkçası maddi durumum el verdikçe. Satış sonrasından servise, konforuna, lüksüne ve verdiği güvene kadar oldukça memnunum. Bence en zayıf olduğu ksıım servis hizmetlerindeki müşteri karşılama birimlerinin çok da iyi olmaması. Çoğu zaman Mercedes'i en mantıklı seçenek olarak görüyorum benim için en önemli kriterlerin konfor ve lüks olması nedeniyle ancak yine de Land Rover - Jaguar grubu ve/veya Porsche'yi de maddi durumum el verirse ileride denemek istiyorum kesinlikle. Volvo da yine beğendiğim ve denemeyi isteyebileceğim markalardan bir tanesi. Araba değiştireceğim zamanki maddi durumum, firmaların teklifleri ve alabileceğim güncel modeller belirleyici olacak yani kısaca.
 

racer

Sedat
Profesör
27 Eyl 2021
222
349
1,085
29
ankara
Marka
Ford
alfa romeo, vw ve ford markalarına sempatim var. çoğu aracım da bu üç markadan oldu. yine alacak olsam bu üçünden bana uygun olanını alırdım. vw de golf, alfa da giulietta, ford ta ise puma tercih ederdim. çok param olsa mercedes, audi, bmw'yi ruhsuz ve sıkıcı bulduğum için gilua tercih ederdim.
 
Son düzenleme:

Mt.Akina

Reis
Beta Programı
18 Ocak 2017
5,579
1
22,226
5,670
Ankara
Marka
Ford
Güzel değişik bir sohbet konusu olmuş, 1992 model aracımla sohbetin konseptine çok uymasam da markası Ford. Hayır Lord olmadık :D

Sizi mevcut aracınızın markasında deli eden ya da çok memnun eden noktalar neler? Bir daha araba olacak alsanız aynı markayı tercih eder misiniz? Etmezseniz neden?


Deli eden noktalar.

-Trim sesleri, hani ben agresif kullandığım için çok takmıyorum ama bu konuda hassas birisi yolculuktan sonra kulaklarına baktırması gerekebilir tıktıtktıtıktıtıkçıtçıtıt... , bu özellik genel olarak Ford grubu eski araçlarda oluyor maalesef.

-Motor teknolojisinde ufak bir yarım kalmışlıklar var ve bazı önemli noktalarda malzemeden kaçma, sert eleştiriyorsun diyebilirsiniz ama çift egzantrik olup da 8 valf araç yapmak bunu da distribütör ateşleme ile yapmak üstüne de plastik külbütör kapaklarından koymak böyle yarım yamalak bir teknoloji. Haa hiç olmamasından iyi mi evet ama yarım olması da bilemedim, sadece benim aracım özelinde olmadığı ve genel olarak Ford'ların o dönemki motorlarında böyle garip eski ile yeni teknoloji karışımı malzemeden kaçılan motorlar olabildiği için ekledim.

Memnun eden noktalar.
-Sürüş keyfisi, genel olarak Ford karakteristiği olduğu için yazmakta haklı buldum, hisli bir direksiyon tepkisi, arkadan oynamaya izin veren Ford dinamikleri, alçak oturma pozisyonu, agresif kullanıma izin vermesi gibi gibi genel Ford sürüş keyfi mutlu ediyor.

-Ulaşılabilir fiyatlar ve lüks olmayışı, evet belki size saçma gelebilir ama ben premium markalara yıllardır alışamadım, bana hep bir korkutucu gelirler gerek bakım gerek alım bedelleri olarak, Ford'lara da bu konuda güzel bir artı verebilirim bence, uygun fiyatlara nispeten güzel sürüşü olan ve yeterli pratikliği sağlayan otomobiller yapmışlar ve bunu da insanların alabileceği fiyatlara sunmak bence premium markaların yaptığından daha özel ve değerli kılıyor benim gözümde.


Kendi marka/model otomobilim özelinde daha bir çok detay eklerim ama genel olarak o dönemin Ford'larını ilgilendiren özellikler yazdım ki sıkıcı olmasın konuyla alakalı olsun diye. Hiç bir zaman markacı birisi olamadım, evet sevdiğim markalar var sevmediklerim var ama hiç birine körü körüne bağlılığım yok aracın bütçeme uyması, ihtiyaçlarıma uyması bana kafii geliyor, ki Türkiye gibi bir yerde fiyatlar dolayısıyla seçici olmak çok zor, genelde piyasaya göre hareket ediliyor.

Ford tercih eder miyim? Evet, ederim. Dediğim gibi sürüş keyfi konusunu sadece premiumlarda olma tekelini kıran mavi yakalı kahramanı bir otomobil markası beni bugün de mutlu eder yarın da mutlu eder. Ama tercih sebebim daha çok bütçemin sınırları içerisinde arkadan itiş ve enjeksiyonlu olmasından kaynaklıydı orası da ayrı bir konu.

Destan yazdık yine :D okuyanların gözüne sağlık.

Genel manada benim tercih etmek isteyeceğim markalar ise, a) (TR şartlarında) param varsa- Porsche, BMW, Audi b) ortalama bütçede isem- Ford, VW, Honda c)düşük bütçedeysem- Peugeot, Renault, Fiat, Hyundai .
 
Son düzenleme:

Sailor

Kaptan
Beta Programı
6 Kas 2016
12,004
26,074
6,520
istanbul
Marka
Nissan
Mercedes, bmw veya audi ne kadar iyi olursa olsun 1 milyon tl ve ustu etmez( 0 km baz alinmistir) dolayisi ile yurtdisinda yasayanlarin 40 50 birim verdigi arabaya burada o kadar para vermek enayilik. Kenarda ne kadar param olursa olsun yine vermem. Cogu markada uygun fiyata serit takip, adaptif gibi oyuncaklar sunuyor . Arka camlar manuel veya teyp olmayan arabalar haric su an ortalama bir araba bu sartlarda en mantikli arabadir. Turkiyede marka fanatikligi yapmak 2016 yilinda sona erdi zaten .


bu arada araba aldik sattik kar ettik diyen sivrizekalilar icin , 2019 da bir milyona satilan evler su an 4 milyon. Ustelik 15 bin tl ye yakin kiralardan tutuluyor. Bu devirde arabalara ciddi mebla verenlere hayatlarinda basarilar diliyorum.
 

M.Shadows

Kaan
Panpa
Destekçi
14 Şub 2018
2,034
3
4,926
4,270
24
Highway to Hell
Marka
Hyundai
Hyundai'nin bugünkü konumu gerçekten takdir edilesi,adamlar son 10 yılda hiç olmadığı kadar pik yaptılar dolayısıyla markayı zamanla sevmeye başladım.Kullanıcı dostu,sorunsuz araçlar yapıyorlar.Hyundai'den memnunum da,Türkiye'deki yetkili servisleri eskiden daha iyiydi şuan iyice bozmuş durumdalar kendilerini düzeltmeleri lazım.
 

g.c.

Gökhan
Panpa
27 Eki 2016
1,543
2,717
3,570
Aydın
Marka
Mitsubishi
Mitsubishi kullanıcıları için evet seçeneği ne yazık ki aktif değil :)

Çünkü asx ve eclipse cross isteseniz de bayide bulunmuyor.

L200e geçmekte olmaz şimdi durduk yere nakliye sektörüne girmeyelim :))

Gerçekten deneyimlemek istediğim markalar var ama;

Simply clever mottosunu çok beğendiğim Skoda Kodiaq

Yeni bir başlangıç için özellikle XC60 Volvo olsada binsek
 
  • Beğeni
Tepkiler: Bedirhan

Akın

Panpa
Beta Programı
9 Eyl 2016
3,366
7,205
4,970
İstanbul-Tunceli
Marka
Yok
En son kullandığımız marka Fiat. Bütçe el verse 1.0 firefly Egea SW almak isterdim. Kullandığımız model 1.4 fire easy stil sedan'dı. Fiyatına göre genel olarak memnunduk.
 

mtb_rider

Mustafa Özer
Panpa
6 Eyl 2020
783
1,496
2,520
37
Sakarya
Marka
Kia
Geçenlerde yeni Cee'd'e baktım. Cam tavan yoktu ama hibrit dizel'i çok beğendim. Borçlar bitince ilk düşüneceğim araç kendisi.

Aslında 5008'e çok yükseliyordum ama fiyatları uzayları aştı.
 
  • Beğeni
Tepkiler: Bedirhan

barankaratas

Baran
Profesör
11 Mar 2020
377
765
1,895
ANKARA
Marka
Ford
Geniş büyük araçlara olan ilgim gün geçtikçe artıyor, fiyatlar, bakım onarım maliyetleri, vergi sigorta kasko maliyetleri doğru düzgün olsa kesinlikle Caravelle, Vito veya Tourneo Custom almak isterim açıkcası. Ufak tefek kamp yapılır uzun yola keyifle arabayı doldurarak gidilir her türlü spor faaliyetine gelir, eşya taşınır vs büyük araçların avantajları hoşuma gidiyor. Ford'dan devam eder miyim açıkcası emin değilim diğer markaların araçlarını denemedim ancak kullanışlılık olarak Custom öne çıkıyor sanki.
 

TheDavsanci

Furkan T.oğlu
Profesör
21 Haz 2020
141
146
1,235
27
Gaziantep, Araban
Bizim peder efendinin maymun iştahlılığı sağolsun aşağı yukarı 15 aracımız oldu. 4 Hyundai, 5 Renault (aslında 4 de 1 tane de Daciamız olmuştu bu yüzden 5), 2 Mitsubishi, 1 Kia, 1 Honda (ki satmış olsak bile kendisi hâlâ benim göz bebeğimdir) ve 1 Proton... Bunlardan hangilerine yine olsa binersin deseniz cevabım Honda, Hyundai, Renault ve Mitsubishi olurdu. Mitsubishi'de Carisma çok güzeldi mesela. Şimdi 2006 Lancer var araç fena değil ama Shark'ları merak ediyorum. Özellikle 1.8 Lancerler cidden merak uyandırıyor bende. Mitsu hoşuma gidiyor çünkü sürmesi keyifli, konforlu, uygun ve çok sıkıntılı araçlar değil Mitsu'lar. Bu yüzdendir ki kendime araç alacağım zaman bir Mitsubishi Lancer veya 1.8 GDI Carisma alabilirim. Honda'dan tek aracımız FD6 oldu ve cidden araç aşırı hoşuma gitti. Ben çekişi yetersiz diyenlere katılmıyorum tam aksine atmosferik 1.6 için gayet güzel bir performansı vardı. Bu yüzden de sürüşü bana ayrı keyif veriyordu. Devirlenmesi sesi falan çok ayrı bir araçtı. Hondaya param yetse bi FD6 alırım mesela 😅. Hyundai de gayet cazip. Bizde bir 93 Excell vardı 1.3 LS. O çok arıza bi araçtı. Sonra 1.5 Accent almıştık Millennium kasa GLS paket. O da fena değildi. 1.4 Select Era almıştık bir kere 2007 model. 2013te falan sattığımız abimiz daha geçen yıl sattı o aracı. O da güzeldi kötü araba değildi. Elantra aldık en son. 2012 Model Style paket 132 hp manuel bir arabaydı. Donanım olarak boş paket olmasına rağmen çelik jant, 4 cam otomatik, abs, asr ve esp vardı arabada. O da çok güzeldi. Ben 1.94 boyundayım ve Elantranın arkasına sığabiliyordum düşünün 😅. Mesela Accent Blue, i30 veya Elantra cidden almak isteyeceğim araçlar. Renault tecrübelerimiz de çok iyiydi. 2001 Scenic RXT vardı. Çift sunroof, vitesin önünde bayağı buz gibi edecek derecede soğutmalı göz, araçta belki 20 tane irili ufaklı göz, çekmece falan, nispeten donanımlı da... Scenic 1 güzel araçtı epey. Sonra Fluence aldık. 1.5 dci 105 hp Privilege. 2010 modeldi. Ehliyetimi aldığım zamanki arabamızdı. Çok donanımlı, emsallerine göre konforlu, sağlam ve atik bir arabaydı Fluence. Otomatik yükseklik ayarlı Xenon farları vardı. Marşa basınca BMW'ler gibi farları bir aşağı bie yukarı yapardı, bayılırdım o harekete. Sonra Grand Scenic 2 ve Grand Scenic 3'ümüz oldu. İkisi de 105 hp 1.5 dci idi. İkisi de Privilege paketti. GS3 apayrı bir araçtı. Hani performans her şey değildir dedirtti bana. Çok konforlu, çok ferah, harika bir arabaydı. Bu tecrübelerle dayanarak Renault da alırdım diyorum. Renault'un hemen her arabasının dolu paketleri alınabilir bence. İyidir yani. Kia Rio aldık bir kere de, o da 2004 model 1.5 sedandı ama ona pek ısınamamıştım. Bir de Protona çok iyi diyenler olsa da bizdeki 415 Persona (biz döküğünü almıştık yeni ev aldığımız için iş görsün diye) pek güzel bir tat bırakmadı damağımda. Uzun uzadıya yazdım yine, buraya kadar okuyanlara teşekkür ediyorum şimdiden :)
 

Bedirhan

Reis
Yönetici
Admin
Destekçi
8 Eyl 2016
6,278
21,696
5,320
26
Avcılar-Darıca
Benim bisikletin bir büyüğünü almak isterdim, 4 silindir hadi şansa bala aldık (sattık coine,hisseye yatırdık 2x aldık vb. :D ) yürütme ve yakıt masrafları arabadan hallice (Honda CB 650R).
Biraz uzun yol yapalım hem de Japon olsun desek Yamaha (Tracer700) almak istesek hepsinden pahalı, motor yok, hadi aldın ne hikmeti varsa hırsızlar peşini bırakmıyor.
3 silindir olsun şekli güzel İngiliz kalitesi Triumph (Trident660) almak istesek servise götüremeyeceğiniz motora binmeyin diyorlar :D biri geçerken takılıp devirse parça fiyatları psikolojik tedaviye sebep olacak cins ve temin süresinden.
En iyisi olana sahip çıkmaya devam. 250'lik motor bile 50 kuruş yakıyor artık, sigortasını yapıp bakımlı bir şekilde binebiliyorsak çok şükür diyeceğiz :/

Edit: Kendi motorum hakkında yorum yapmayı unutmuşum. CB250R'dan memnunum nazar değmesin. Frenleri, süspansiyon kalitesi, gidişi gerçekten yeterli. Çok dinamik bir motor, hafif ve kolay kullanımlı, dinamik olmasına rağmen kullanırken güven veriyor. Zincir sesi yapması ve biraz uzun boyluysanız ufak kalması gibi çok can sıkmasa da olumsuz yönü olarak söyleyebileceğim bunlar var.

1231.jpg



 
Son düzenleme:

THE TURK

Bahadır
Profesör
25 Ocak 2020
98
280
1,210
Türkiye
Marka
Renault
Şu sıralar Alfa Romeo üstünde duruyorum, sarı siteye girince ilk tıkladığım marka oluyor genellikle :D
 
  • Beğeni
Tepkiler: kenblock

HaniBanaDemiş

Rıfat
Profesör
2 Şub 2021
205
151
1,085
38
İstanbul
Marka
Opel
Benim durumum artık aynı markayı almayı geçtim, kendi arabamın ikamesini bulamadıkça değiştirmemeye döndü.

Batmak üzere olan Opel çıkış planı olarak ederinden fazlasını veren Inisgnia'yı üretince tüketici cephesinde standartlar çok yükseldi. Yere göğe sığdırılamayan birçok modelin "tıraş" olduğu ortaya çıktı. Bugün bile para olsa ve gaza gelsem alacak araba bulamam. Hem artık halk markaları o kadar kaliteli ürün çıkarmak istemiyorlar, hem de D sınıfında çevik ve düz vitesli spor sedan kimsenin umrunda değil :)
 

Sailor

Kaptan
Beta Programı
6 Kas 2016
12,004
26,074
6,520
istanbul
Marka
Nissan
Benim durumum artık aynı markayı almayı geçtim, kendi arabamın ikamesini bulamadıkça değiştirmemeye döndü.

Batmak üzere olan Opel çıkış planı olarak ederinden fazlasını veren Inisgnia'yı üretince tüketici cephesinde standartlar çok yükseldi. Yere göğe sığdırılamayan birçok modelin "tıraş" olduğu ortaya çıktı. Bugün bile para olsa ve gaza gelsem alacak araba bulamam. Hem artık halk markaları o kadar kaliteli ürün çıkarmak istemiyorlar, hem de D sınıfında çevik ve düz vitesli spor sedan kimsenin umrunda değil :)
Opel guzel cikis plani yapti insignia ile ama seceresi kotuydu. Gerci insignia da cok parlak sayilmaz.
 
  • Beğeni
Tepkiler: M.Shadows
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım