Yeni Clio 6'yı Nasıl Buldunuz ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan mrtkap
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Yaklaşık 2500km kadar deneyimledim. Araç neredeyse sıfırdı. (Clio alpine)

Turbo beslemeli de olsa 1.0 90hp motor aracı taşıyamıyor. Uzun yol ortalaması 7 litrenin üzerinde. Şimdi nedir bu motorun amacı ?
Aracın en kötü huyu ses yalıtımı. Bu konuyu unutmuşlar sanırım. Şuan Ford'un ticari aracı var. Yalıtım Clio'dan çok bariz seviyede daha başarılı.
Bu araç 1.70 altı ve zayıf insana göre. Aksi halde koltuklara sığabilmek mümkün değil. Ben eski kasa Clio'da daha rahat ediyordum.
Yol tutuşuna hiç iyi puan vermeyeceğim. Direksiyona sürekli minor darbelerle aracı yolda tutmaya çalışıyorum. Sürüş çok yorucu.
Donanım ve malzeme, C sınıf ile yarışması bir kenara selam dahi veremez.

Fiyatını bilmiyorum, lakin eminim daha iyi seçenekler vardır. Bana göre verimsiz ve çok yorucu bir araç. Asla radarıma giremez.

Bugün hatırladım, daha bu paraya Megane 1.33T satıyorlar. Bu kadar oyuncakla dolu olmasa da, 10 yıllık kasa olsa da C sınıfı otomobil farkı var.

clio 5'in şanzıman faciasından sonra hiç sevmediğim çift kavramayı clio 6'da destekliyorum. istanbul ş.içi trafiğinde ne kadar kasarsam kasayım 8.2'den aşağıya düşürememiştim. Öyle rezalettir. (300k km üstü 15 yıllık Jazz ile agresif kullanımla 6.5 yakarım aynı yol/trafik senaryosunda)
Tasarım görecelidir, bence 🐍
Amaaaa,
25 yılı aşkın süredir güvenliğiyle ön plana çıkmış markanın yeni çıkardığı modelde bir önceki nesle göre güvenlik seviyesinde geriye gitmesi kabul edilemez. @HaniBanaDemiş in dediği gibi neredeyse "Sandero al daha güvenli" dedirtecek bir araba yapıp satması hiç doğru değil. Bir de bunu her konuda çok çok üstünmüş gibi bir fiyata satıyor. O parayı veren ncap'ten 5yıldızı bekler, en doğal hakkıdır.

onun yerine ncap'te 5 yıldızlı, ön koltukların ortasında bile airbag bulunan Jazz alın arkadaşlar :D çirkin mirkin ama olsun :d...
Tasarım konusunda videolarda gözükenlerden daha iyi buldum. Trafikte opak yeşil bir tane gördüm. Bayağı bayağı beğendim tipini. Bu arabayı ancak tasarımı sattırır, belki bir de lpg'li ve hibrit motorları :)