süspansiyon konforu erenin testine göre aynıymışEnteresan bu bilgileri direk oradan paylaşmak. İnsanı durup dururken kıllandırır acaba akü bitiyo mu diye takıntı olur vallaGelsin bi test edelim bakalım, en merak ettiğim malzeme kalitesi ve süspansiyon konforu, geri kalan her şey 10 numara olacak gibi zaten.
Opelci tayfa saldıracak ama dayanamıyorum. Hangi teknoloji olursa olsun, araba özgün değil... Tasarımı gibi ismi bile neredeyse BMW'den çalmışlar.
Ayrıca bu teknoloji yeni değil. Hatta @muhip'in anlattığı şekildeyse Golf ve Focus'takinden daha dandik bir sistem gibi duruyor... Diferansiyel yerine balata kullanmak değişik bir kafa, ucuzcu kafası.
![]()
![]()
süspansiyon konforu erenin testine göre aynıymış
Eren in testte testten çok tanıtıma benziyordu. Otoparkta @sinan abi el atınca her şey açığa çıkacak.Eren'in kullandığı aracın lastik jant ebatını bilmiyorum ama 175 kg hafif olduğu kesin, güncel kasadaki gibi 1650 kuru ağırlığa 19 inç jantla aynı konforu verirse gözümde efsane olur. Hala aklım almıyor bu ebata bu konfor ve virajda tren efektini nasıl yakaladıklarını.
Yeni kasaya bir tek jantları yakıştıramıyorum, en afilli jantımız bu, lansmanı bununla yapıyoruz diyorlarsa kötü. Bunu şimdiki kasanın sport ve sport+still'deki 19-20 inç jantlarına bakarak söylüyorum. Biraz sade ve garantici kalıyor yeni tasarım. Şimdikiler gibi diss atmıyor sanki.
Eren in testte testten çok tanıtıma benziyordu. Otoparkta @sinan abi el atınca her şey açığa çıkacak.
Jant konusunda bir çok seçenek var illaki sevdiğiniz bir tane çıkar Opel benzer boyutta jant değişimi ve renk için para almıyor diye biliyorum biz bu jantı kombinasyonu ile almıştık
![]()
Reis video ne zaman geliyorJantlar 18'di, Eren'le aynı arabayı kullandık. Ben konfor ve izolasyon olarak çok beğendim arabayı. Bence çok çok iyi, Opel elinde ne var ne yoksa kullanmış.
Cumartesi günü sistemi geliştiren departmanın başındaki mühendisle beraberdim. Sistem ön ve arka difransiyelin şaft çıkışlarında clutch pack'lere sahip. Yani toplamda 4 tane clutch pack var ve adamın anlattığını yanlış anlamadıysam bunlar %100 engage-disengage yapabiliyorlar. Yani bütün tork ve güç tek tekere aktarılabiliyor ve diğer 3 clutch pack tamamen boşa alınabiliyor. Anlayacağınız tam anlamıyla bir 4 çeker sistem.
Bunun dışında adama hep merak ettiğim bir soruyu sordum. Bu clutch pack'ler consumable yani tükenebilir yedek parçalar mı? Belli bir km'den sonra servis görüp değişmeleri gerekiyor mu diye sordum. Bana tam bir gerizekalıymışım gibi baktı adam. Böyle itici bir bakışla clutch pack'in 7-8 adet balatadan oluştuğunu ve basınçlı yağ içerisinde olduğunu, kısaca aracın ömrü boyunca hiç tükenmeyeceğini söyledi. Çok agresif kullansak yani abuse etsek bile mi bitmez dedim. Bitmez dedi. Hiç mi bitmez? Bize de mi bitmez, yap abim bi güzellik falan dedimse de dinlemedi, clutch pack yağ içerisindeyse bitmiyormuş. Herif kendimi bok gibi hissettirse de güzelce açıklayarak hep aklımda olan bir soruyu cevaplamış oldu.