yeni sistemde plaka değişilşiğini nasıl yapabilirim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

oguzhan0692

Taklacı Güvercin
7
Merhaba arkadaşlar şehir dışından araç aldım noterde son dakikada satış işlemini gercekleştirdik yeni sistemde noterde plaka değişikliği istersem plakamı sökup burada yeni plaka takmam gerektiğini söylediler mesai saatleri doldugu icin zonguldaktan aldıgım arabayı plaka değişikliği istemeden ankaraya getirmek zorunda kaldım şuanda ankarada aracı satmadan plaka değişikliği yapamıyormuyum nasıl yapabilirim arabamın sigortasını yaptırdım bir sigortacı satış yapmadan değiştiremicegimi söylerken bir başka sigortacı plakalaron calındıgını söylersem değiştirebilcegimi söyledi yardımcı olabilceginiz bir yöntem varmıdır

Bildiğim kadarıyla plaka değişikliği aracın satışı durumunda ve farklı bir ile taşınma durumunda gerçekleşebiliyor.
Plakam çalındı diye giderseniz plakanızı fiziki olarak değiştirebilirsiniz diye düşünüyorum. Değişme değilde yenileme olur yani.
En sağlıklı bilgiyi Emniyet Müdürlüğü'nden alabilirsiniz.

İlk yol (satış sırasında) size kapanmış, noterde talep etmemişsiniz. İkinci yola (ikametgah) başvurmaya hakkınız var mı bilgim yok.

Degistiremezsiniz, ablam noterler birliginde test muhendisi olarak calisiyor, ona sordum.

Degistiremezsiniz, ablam noterler birliginde test muhendisi olarak calisiyor, ona sordum.
Başkan bende biliyorsun taunus var bi tane. Plakası 35 MDP 74. Bizde de bi tane Ford consul varmış yatıyor araba. Plakası 07 LA 006. Ama consul bizim adimizda değil ve baya bi mtv si var ödenmesi gereken. Plakalari nasıl değişebiliriz? O consulun bütün mtv lerinin odenip üstümüze alınıp hurdaya ayırdıktan sonra plakası boşa çıkacak ya taunusun üstüne alırız diye dusundum. Bunun başka yolu yok mu

Başkan bende biliyorsun taunus var bi tane. Plakası 35 MDP 74. Bizde de bi tane Ford consul varmış yatıyor araba. Plakası 07 LA 006. Ama consul bizim adimizda değil ve baya bi mtv si var ödenmesi gereken. Plakalari nasıl değişebiliriz? O consulun bütün mtv lerinin odenip üstümüze alınıp hurdaya ayırdıktan sonra plakası boşa çıkacak ya taunusun üstüne alırız diye dusundum. Bunun başka yolu yok mu

Baskan bitirme tezi sorusu gibi ya :D cok zor bunun cevabina ulasmak :)

Artık eski seri plaka verilmiyor maalesef. Plaka boşa düşerse işi biter başka arabaya da alınmaz.

Yeni yönetmelikle şehir dışına satışlar dışında plaka değiştirme şansı yok artık. Şehir içi satış yaparak plaka değişikliği yapamazsınız yani. İlk durumda değiştirme şansınız vardı fakat şu an yok. Değiştirmenin yolu ise önce şehir dışında birine satış verip, sonra tekrar o kişiden bulunduğunuz ilde birinin (veya sizin) üstünüze almanız gerekli. Bir ihtimal de plakam kayboldu diye başvurarak o plakayı tamamen emniyetin listesinden sildirme durumu var. O plaka bir daha siz de dahil hiç kimsenin alamayacağı bir plaka oluyor. Fakat onun prosedürü nasıldır detayını bilmiyorum.

Onun prosedürü eski sistem de emniyette ifadeniz alınıyordu. Ne zaman çalındı vs diye tutanak tutturuyorsunuz. Orda da şöyle bir sıkıntı var. Şimdi evin önünde çalındı diyelim bu sefer derlerse ki evin nerde araba nerdeydi vs çevredeki kameralara bakmaya kadar varırsa iş sahte beyandan başınıza dert alırsınız. Plaka işi sıkıntılı yani.

Yani ben kendi arabamizdaki ama baskasinin ustundeki ve mtv borclari olan 07 LA 006 yi gene kendi arabama alabiliyor muyum? İmkansız mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...