Ben bundan başka bir anlam çıkartmadım. Anlamı siz çıkartıyorsunuz. Ben zaten üyenin bu söylemine ilişkin bir şey demedim.
Şu anda Türkiye'de yerli otomobil pili üretiliyor mu? Üretilmiyor. O zaman bu vergi Türkiye'deki bütün pillere uygulanmış sayılır. Nokta. Bu kadar basit. Bu vergi de bu sebepten ötürü şu anda yerli otomobil teşviğini artırmak için değil, tam tersine elektrikli otomobillerin genel anlamda ülkede yayılmasını engeller.
Bu da bizi çoğu konuda (özellikle hava kirliliği, emisyon) diğer ülkelerden geride tutar ve onlara yaklaşmamızı güçleştirir. Ben şu anda ülkede yerli otomobil pili üretiliyor olsa, zaten bu vergilendirmeye bir şey demem. O zaman daha önceden de söylediğim gibi, başka konular tartışılır.
Vergi çıkartmaktan kolay bir şey yok günümüzün yönetim sisteminde. VESTEL ilk pilleri banttan indirir, aynı gece vergiyi çıkartırsınız.
Benim konuştuğum ve üyenin görüşüne katılım nokta budur. Kendisinin söylediği cümleye ilişkin benim bir yorumum yok. Ama ben bu tartışmayı baştan sona 2 kez okudum, yerli otomobile köstek olunduğuna ilişkin bir söylem veya anlam çıkartamadım. Bir şeyden elbet bir anlam çıkartmak isterseniz, çıkartırsınız. O kolay. Ben objektif olarak uzaktan baktığımda göremiyorum.
Benim düşüncem objektif olmadığınız yönünde zira ben Paragrafta Anlam konusunu iyi bildiğini düşünen biri olarak o paragrafın bir üst mesajda yazdıklarımı gayet ifade ettiğini düşünüyorum bal gibi de Ey ahali elektrikli otomobil üretip devrim yapacak olanlar vergi getirip köstek oluyor demektir.
Tamamdır sizin fikriniz bu katılmasamda uzatmak istemiyorum