Yok artık! Type-R' a CVT geliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tersiyer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yok artık. Cvt nedir yahu. Otomatiğe de hadi Eyvallah diyelim de cvt nedir yahu. Bunu yapan mühendisin düşündüğü neydi ki? Abi biz çok iyi araba yaptık, deli yürüyor, vitesi de çok iyi kemikli, haaa vites demişken fabrikada elimizde çok cvt kaldı nereye koyalım bu şanzumanı, tamamdır bulduk...:mad:

beyler önyargılı yaklaşmayın hemen, F1 de bile CVT şanzıman kullanıldı ki en süper şoförüm diyen adamı bile " ulan bu çift kavrama " diyecek şekilde değişim yapabiliyor CVT şanzımanlar.. CVT deyince aklınıza sürünen motor sesi ve isteksiz yürüyen şase gelmesin.

12276978_750384628423252_1868651497_n.jpg

"Hondacılar sevmeyecek"ten kasıt resimde görülen hondacılar ise bırakın sevmesinler zaten :) Geri kalanları da manuel şanzıman alır, devam eder. Ayrıca mevcut type-r'ı görünce tasarlayan mühendisin gadası alınıyor da, cvt koyunca neden mütahit muamelesi yapılıyor anlayamıyorum.

12276978_750384628423252_1868651497_n.jpg

"Hondacılar sevmeyecek"ten kasıt resimde görülen hondacılar ise bırakın sevmesinler zaten :) Geri kalanları da manuel şanzıman alır, devam eder. Ayrıca mevcut type-r'ı görünce tasarlayan mühendisin gadası alınıyor da, cvt koyunca neden mütahit muamelesi yapılıyor anlayamıyorum.
Bir arabayı kaliteli yapan en önemli şey şanzumandır. @motorsinann bu konuda sayfalarca size bilgiler verebilir ama kendisinin deyimiyle iyi şanzuman arabayı hızlandırır. Motor kadar,yürüyen kadar önemli yani.

Bir arabayı kaliteli yapan en önemli şey şanzumandır. @motorsinann bu konuda sayfalarca size bilgiler verebilir ama kendisinin deyimiyle iyi şanzuman arabayı hızlandırır. Motor kadar,yürüyen kadar önemli yani.
:) şanzımanın önemi hakkında verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. bir ara bunu karşılıklı kahve içerken Takahiro Hachigo'ya da aktarayım, işine yarar belki.

Cvt bana göre iyi bir şanziman değil evet bir çok otomatik şanzıman kadar oda iyi fakat tork ve beygir arttıkça stabilliğini fazlasıyla yitiriyor sacmalamaya başlıyor cvt motorsikletler için harika bir şanzıman hatta jazz ve civic içinde öyle kısacası sınırlı güce sahip araçlar için 130 140 hp üstündeki hiç bir aracı hakkıyla yürütebileceğini düşünmüyorum

Bazı cvtler gerçekten başarılı. Devrin sabit kalması durumu berbat ama doğru oranlanırsa yapay 7 ileri modları iş görüyor. Haa type-r ve cvt mi ? Hayır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...