Yok artık! Type-R' a CVT geliyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan tersiyer
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cift kavrama olsa ariza ihtimali yuksek
Robotize olsa gecisler rezalet
Cvt olsa surus zevki yok

Eee hangisi mutlu edecek bilmiyorum.benim acimdan en onemli unsur ariza olma ihtimali dusuk ve bakiminin ucuz olmasidir.kendi aracim cift kavrama olmasina ragmen yuruyen bomba her an hersey olabilir.cvt de mis gibi ne debriyaj balatasi var ne bisey.istedigin kadar zorla siyiracak bisey yok varsin zevk vermesin.bu kadar guclu bir arabada sanziman ve debriyaj sorunu ilerleyen zamanlarda mutlaka olacaktir.bence muhendisler dogrusunu yapmis.zaten cigerli devir ceviren type r artik yok devir çevirsede o zevki fazla verecegini sanmiyorum.sonucta turbolu arac.

Cift kavrama olsa ariza ihtimali yuksek
Robotize olsa gecisler rezalet
Cvt olsa surus zevki yok

Eee hangisi mutlu edecek bilmiyorum.benim acimdan en onemli unsur ariza olma ihtimali dusuk ve bakiminin ucuz olmasidir.kendi aracim cift kavrama olmasina ragmen yuruyen bomba her an hersey olabilir.cvt de mis gibi ne debriyaj balatasi var ne bisey.istedigin kadar zorla siyiracak bisey yok varsin zevk vermesin.bu kadar guclu bir arabada sanziman ve debriyaj sorunu ilerleyen zamanlarda mutlaka olacaktir.bence muhendisler dogrusunu yapmis.zaten cigerli devir ceviren type r artik yok devir çevirsede o zevki fazla verecegini sanmiyorum.sonucta turbolu arac.
Yanlış anlamanızı istemem ama varsın zevk vermesin mi dediniz yanlış mı duydum o_O Bu aracı millet ailesiyle uzun yola çıksın veya ekonomi yapsın işe gitsin gelsin diye almıyor. Tamamen keyif almak isteyen alıyor .Yeni yıl liste fiyatıyla varsın keyif vermesin masrafsız olsun diyebileceğiniz bir sürü araç alınabiliyor zaten. Bana kalırsa bu düşünceniz yanlış.

Yanlış anlamanızı istemem ama varsın zevk vermesin mi dediniz yanlış mı duydum o_O Bu aracı millet ailesiyle uzun yola çıksın veya ekonomi yapsın işe gitsin gelsin diye almıyor. Tamamen keyif almak isteyen alıyor .Yeni yıl liste fiyatıyla varsın keyif vermesin masrafsız olsun diyebileceğiniz bir sürü araç alınabiliyor zaten. Bana kalırsa bu düşünceniz yanlış.

Benim kendi kisisel tercihim bu sekilde.isteyen gider manuel vitesini alir.kisisel tercihin yanlışı dogrusu olmaz.honda muhendisleri senden benden fazla dusunup hesaplamistir hic kuşkun olmasın :)

Type-R cvt olursa Jet ucağı gibi olur. Tutamazsın yolda. 300 beygirlik motora cvt bağlamak manyak bişey.
CVT zaten geleceğin vites sistemi. Çok umutluyum.
Hocam yanlış anlamazsanız neye dayanarak geleceğin vites sistemi yorumunda bulundunuz deneyiminizi ve bilginizi paylaşmanızı isterim cünki benim için berbat bir şanzıman

Jazz ile Micranın cvti ile kıyaslamayın. qashqai ve Xtrailinki daha iyi onalara göre.
Teslamsı bir hızlanma bekliyorum ben.

Vallahi bu şanzıman geleceğin mi geçmişin mi bilemem. Ama cvt'ye 250 bin lira versem bir daha uyuyamazdım. O parayı o şanzımana vermem için hem performans hem de performans hissi anlamında dsg, zf kadar başarılı olması gerek.

Abartmayın arkadaşlar, Aynı tepkiyi Tesla model S e de yapıyordunuz. Motor sesi yok, felan filan diyip yadırgıyordunuz.
Gelsin görelim bakalım herkez bayılcaktır.

Abartmayın arkadaşlar, Aynı tepkiyi Tesla model S e de yapıyordunuz. Motor sesi yok, felan filan diyip yadırgıyordunuz.
İyi de hocam model s ile typer'ın tek ortak özelliği, ikisinin de otomobil olarak geçiyor olması. Başka da bir ortak yanları yok. İki aracı da alan kesimin beklentisi taban tabana zıt. Birinin hissiyatını öbürüne verirsen doğru iş yapmış olmuyorsun.

Vallahi bu şanzıman geleceğin mi geçmişin mi bilemem. Ama cvt'ye 250 bin lira versem bir daha uyuyamazdım. O parayı o şanzımana vermem için hem performans hem de performans hissi anlamında dsg, zf kadar başarılı olması gerek.
Ford mustang'in otomatiği arabayı nasil baltalıyorsa buda typer'ı baltalar gibime geliyor dünyanın en iyi 3 hathach'inden birini kayıp ediyoruz geride kalanlar bizimdir :)

ben hala öyle diyorum:D petrol ile çalışan arabaların nesli tükenip artık alınamaz alsan da kullanılamaz hale gelinceye dek elektrikli araba düşünmüyorum ki zaten o güne de ömrüm yetmez. en çok hybrid. bu arada kahrolsun cvt:D

Ford mustang'in otomatiği arabayı nasil baltalıyorsa buda typer'ı baltalar gibime geliyor dünyanın en iyi 3 hathach'inden birini kayıp ediyoruz geride kalanlar bizimdir :)
Bizim bildiklerimizden daha farklı bir cvt türü varsa bilemem. Ama standart araçlara koyulan cvt ile typer'a yazık edilmiş olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...