Bahsi geçen 1 serisi m sport olmayan standart süspansiyonlarsa katılabilirimFocus'un surus olarak bmw 1'den biraz daha fazla eglence sunabilecegi tek kurulum st line bagimsiz suspansiyonlu versiyonu.
Boyle bir karsilastirma bulamadim acikcasi. M suspansiyon Turkiye'ye gelmiyor. Yurt disinda satiliyor. Sertliginden dolayi biraz kotu geri bildirim aldigindan tercihlere cok eklemiyorlarmis. Ama m suspansiyonun ve adaptif suspansiyonun surusu cok degistirecegi dusunuldugunde onu normal focus'la kiyasa dahil etmedim. Hatta st line'da ki suspansiyonla bile kiyaslamadim cunku daha sert kuruluma sahip. M suspansiyonlu 1'in o konuda ki dengi ancak focus st olur.Bahsi geçen 1 serisi m sport olmayan standart süspansiyonlarsa katılabilirim
Hangi versiyonlar ? Yeni 1'in surusu yabanci medyada cok begeniliyor. Karsilastirilacak focus'un kurulumu onemli. St-line bagimsiz suspansiyonlu versiyonun sasi ve direksiyon tepkilerinin biraz daha eglenceli oldugunu soyleyenler var. Bazi kaynaklar da denk goruyorlar. Ama focus'un diger versiyonlari bmw 1 kadar surus sunamiyor. Ote yandan bmw 1'e m paket suspansiyon ya da adaptif suspansiyon donanimlari da alinabiliyor.
Yani burada surus karsilastirmasi icin kurulumlar onemli. Focus'un surus olarak bmw 1'den biraz daha fazla eglence sunabilecegi tek kurulum st line bagimsiz suspansiyonlu versiyonu.
Önden çekere gelince hemen tü kaka yapmaya gerek yok. Bmw bu işe yeni başlamadı, yıllardır sürüş kalitesiyle ve dinamikleriyle otomobil endüstrisinde çığır açan MINI'lerde imzaları var. 1 serisi arkadan itişken segmentinde hem sayı olarak hem de sürüş kalitesi olarak tekti. Şu an güncel üretilen 1 serileri önden çeker olmasına rağmen fizik kuralları çevresinde dinamikleri oldukça başarılı otomobiller. Kaldı ki bmw önden çekere geçmesinin bu kadar eleştirilmesini anlayamıyorum cidden. En iddalı rakiplerinden A serisi c premium olmasına rağmen torsiyona geçmişken üstelik o kadar albenili çizgilere sahip muazzam bir otomobil üretmelerine rağmen tabir caizse "symbol" motoru koyarak sokaktan geçerken bana göre tüm o beyaz atlı prens balkabağına dönüşüyor.
Yani salt surus zevki - fiyat dengesine bakacak oldugumda bmw'de m suspansiyon veya adaptif suspansiyon olmadigi surece ben de st line focus alirim. Suspansiyon donanimi degisirse eger o zaman isler de degisebilir.Bence bunlar dahi Focus alınması için yeterli bir neden.Denk veya yakın bile olsa, yani aradaki farkın anlaşılmayacak seviyede olması yeterli bir neden.
Normalde ben de boyle dusunuyorum. Defalarca demisimdir kimse cla'yi, a hb veya sedani elestirmiyor torsiyonlu diye ama bmw'nin kaderi ford ile ayni bu konuda. Kimse a serisinden ya da audi a3'ten surus keyfi beklemiyor ama bmw 1 veya focus oldugunda bu beklentiye girilince elestiriler de altyapisal degisikliklere geliyor.Önden çekere gelince hemen tü kaka yapmaya gerek yok. Bmw bu işe yeni başlamadı, yıllardır sürüş kalitesiyle ve dinamikleriyle otomobil endüstrisinde çığır açan MINI'lerde imzaları var. 1 serisi arkadan itişken segmentinde hem sayı olarak hem de sürüş kalitesi olarak tekti. Şu an güncel üretilen 1 serileri önden çeker olmasına rağmen fizik kuralları çevresinde dinamikleri oldukça başarılı otomobiller. Kaldı ki bmw önden çekere geçmesinin bu kadar eleştirilmesini anlayamıyorum cidden. En iddalı rakiplerinden A serisi c premium olmasına rağmen torsiyona geçmişken üstelik o kadar albenili çizgilere sahip muazzam bir otomobil üretmelerine rağmen tabir caizse "symbol" motoru koyarak sokaktan geçerken bana göre tüm o beyaz atlı prens balkabağına dönüşüyor.
Yıldızın hakkaten yıldız olduğu dönemlerdeki zamansız tasarımlarını ve mühendisliklerini bir kenara koy. Diğer tarafa da sırf "maliyet hesabı" için giriş segmentindeki otomobilinde konfor ve yol tutuş gibi oldukça önemli ögelerde büyük söz sahibi süspansiyon sistemini koy. İçinde bulunduğumuz durumdan ben de memnun değilim. Hatta konuyu geniş spektrumda tartışmak gerekirse Ferrari gibi "yarışmak için araba satan" bir firmanın modern dünyanın trendlerine uyum sağlamak ve kar sağlamak amacıyla SUV modeli çıkarmak üzere olduğu bir zaman dilimindeyiz. Yani 1 serisi aslında bu köklü değişim tablosunun çok küçük bir parçası hatta pixeli. Ben de isterdim hala eskisi gibi hiç eskimeyen ölene kadar gidecekmiş gibi hissetiren ve aynı zamanda zarafetli mühendisliğiyle şımartan Mercedes'ler, sırf sürüş zevki için aküyü bagaja koyan BMW'yi görebilmeyi fakat içinde bulunduğumuz zamanda üzgünüm ama bunları istemek artık lüksBence bunlar dahi Focus alınması için yeterli bir neden.Denk veya yakın bile olsa, yani aradaki farkın anlaşılmayacak seviyede olması yeterli bir neden.Premium adı altında amblem alınacaksa iş başka tabii.
1 serisi adı altında yapılmasını yanlış buluyorum, 1 serisini 1 serisi olarak ya bıraksın ya da üretimini sonlandırsın. Ama Yeni 1 serisi mantığı ''yav kardeşim biz yıllar önce 2 Serisi Gran Tourer isimli bir MPV çıkardık ayrıca X1-X3 gibi önden çeker ciplerimiz var, bunu değerlendirelim artık 1 serisini de böyle yapalım'' dediği zaman bence eleştiriyi hak ediyor yoksa BMW ''bilmem ne'' serisi adı altında istediği kadar satsın, ki X serisi ile yıllardır satıyor.Kimsenin X serisini eleştirdiği yok![]()
Madem memnun değilsin işte sen tepki göster ben tepki göstereyim belki bir işe yarar, şöyle düşünen kesim çok az bir yüzdeye sahip olduğundan geliyor başımıza ne geliyorsa.Yıldızın hakkaten yıldız olduğu dönemlerdeki zamansız tasarımlarını ve mühendisliklerini bir kenara koy. Diğer tarafa da sırf "maliyet hesabı" için giriş segmentindeki otomobilinde konfor ve yol tutuş gibi oldukça önemli ögelerde büyük söz sahibi süspansiyon sistemini koy. İçinde bulunduğumuz durumdan ben de memnun değilim. Hatta konuyu geniş spektrumda tartışmak gerekirse Ferrari gibi "yarışmak için araba satan" bir firmanın modern dünyanın trendlerine uyum sağlamak ve kar sağlamak amacıyla SUV modeli çıkarmak üzere olduğu bir zaman dilimindeyiz. Yani 1 serisi aslında bu köklü değişim tablosunun çok küçük bir parçası hatta pixeli. Ben de isterdim hala eskisi gibi hiç eskimeyen ölene kadar gidecekmiş gibi hissetiren ve aynı zamanda zarafetli mühendisliğiyle şımartan Mercedes'ler, sırf sürüş zevki için aküyü bagaja koyan BMW'yi görebilmeyi fakat içinde bulunduğumuz zamanda üzgünüm ama bunları istemek artık lüks
Yani salt surus zevki - fiyat dengesine bakacak oldugumda bmw'de m suspansiyon veya adaptif suspansiyon olmadigi surece ben de st line focus alirim. Suspansiyon donanimi degisirse eger o zaman isler de degisebilir.
1 serisi adı altında yapılmasını yanlış buluyorum, 1 serisini 1 serisi olarak ya bıraksın ya da üretimini sonlandırsın. Ama Yeni 1 serisi mantığı ''yav kardeşim biz yıllar önce 2 Serisi Gran Tourer isimli bir MPV çıkardık ayrıca X1-X3 gibi önden çeker ciplerimiz var, bunu değerlendirelim artık 1 serisini de böyle yapalım'' dediği zaman bence eleştiriyi hak ediyor yoksa BMW ''bilmem ne'' serisi adı altında istediği kadar satsın, ki X serisi ile yıllardır satıyor.Kimsenin X serisini eleştirdiği yok![]()
Belki bundan 1-2 yıl önce forumda bir focus başlığında bana gelen yorum üzerine şu yorumu yapmıştım; artık tüm markalar yüksek maliyet getiren tüm sürüş unsurlarını üst segmentlere ya da özel modellere ayırıyor. Ulaşılabilir segmentlerde ulaşılabilir modeller artık belli ödünlerle herkese hitap edebilen daha az maliyetli, daha çok ihtiyacı karşılayan ' genel ' otomobiller olma yolunda ilerliyor. Normal markalardan ileri seviye sürüş bekleyen müşteriler için hothatch versiyonları üretiyorlar. Premium modeller de keza daha ileri sürüş bekleyenler için daha üst segmentlere yönlendiriyor ya da normal markalarda olduğu gibi hothatch versiyonları çıkarıyor. Bu durum sadece bmw'ye özel bir değişim değil.Tabii ki de salt sürüş zevkine bakılacak BMW ''Sheer Driving Pleasure'' diye pazarlamıyorlar mı?O zaman hakkını versinler. Veremiyorlarsa da devri Focus'a veya başka sürüşü zevkli araca verirler hakkını.Limitin yüksek olmasıyla aracın zevkli olması apayrı şeyler.