youtube'taki otomobil kanalları hakkındaki yorumlarınız...

inzfatih

Fatih
Panpa
16 Eyl 2016
2,063
4,349
4,220
varsova
Marka
Porsche
Bende ortalama 2 senedir youtube'da otomobiller ile ilgili içerik üretiyorum fırsat buldukça. Günümüzde artık youtube tam bir ticari endüstriye dönüştüğü için kanal sahipleri izleyici ne istiyorsa onu vermeye çalışıyor. Kendini yansıtmak, istediği içeriği yapmaktan çıktı iş. Önceden youtubeda her arz kendi talebini yaratırdı şimdi ise talebe göre arz. Bir kanal bir otomobili çekiyor, video iyi izlendiyse bir sonraki hafta diğer kanallarda gidip hemen aynı arabayı bulup video çekiyor. Clickbait başlıklar genellikle. Otomobil ile ilgili bilgi değilde daha çok izleyiciyi ekranda tutmak, eğlendirmek veya hediye ve çekiliş gibi oltalar ile ava çıkmakta diyebiliriz. Ben başarılı olabildiğimi düşünmüyorum, çok geniş kitlelere ulaşamadım. Videoları gereksiz uzun tutuyorum, görsel değilde işitsel bir çok teknik bilgi vermeye çalışıyorum bu sebeple ki kar topu etkisini yakalayamadım. Büyümesi için yapılması gerekenleri tabi ki biliyorum ama o zaman ben ben olmaktan çıkacağım ve izleyicinin maskotu gibi olacağım, bu da beni kötü hissettirir. Halbuki bitane dandik e36 alıp her köşe başında yanlayarak video çeksem şimdi muhtemelen reklam iş birlikleri filan yapıp aynalı bir güneş gözlüğü ile 15-16 yaş kitlesine otomobil üzerine ahkam kesiyor olabilirdim. Saygılar, sevgiler :)
izleyici ne istiyorsa onu veriyor kismina katilmiyorum, arabayi kim veriyorsa reklami kim veriyorsa youtuber onu veriyor (oyunun kurali bu) biz sadece malzemeyiz

belirli bir sayiya ulasana kadar izleyicinin nabzini tutmak zorundalar tabi ama o da kopruyu gecene kadar, sonra ne sis yansin ne kebap, ayranlar dokulmesin :)
 
Son düzenleme:

mgdedeoglu

Reis
7 Eyl 2016
3,232
9,855
5,320
36
Stuttgart
Jason Cammisa Hagerty ekibi bence suan piyasadaki en iyi icerik ve videolari yapan ekip. Video kaliteleri cok iyi.
Ha keza Henry Catchpole ve Carfection da öyle. Zaten 3 araci yanyana getirmek bile büyük is.
Harry Metcalfe zaten tam anlamiyla petrolhead.
Frank Stephenson bir cok ünlü otomobilin tasarimcisi. Otomobillerin tasarimlari üzerine videolar yapiyor.

Supercarblondie, Dogan Kabak falan asla izlemiyorum artik.
 

burakcanyilmaz

Profesör
18 Eki 2016
204
211
1,235
26
İstanbul
Otopark'ı 7-8 Senedir Takip Ederim İlk Göz Ağrım :)

2CR Serhat İnci, Saab 9000 Projesi İle Takip Etmeye Başladım Opeli Bana Sevdiren Adam :)

Sekizsilindir, Tozlu Garaj, Km Cimrileri, Km Canavarları, Gibi Seriler İle Bana Kendini İzlettirmeyi Başaran Bir Kanal :)
 

Otto Çevrimi

Panpa
Destekçi
3 Eki 2016
1,632
1
5,127
4,070
Kocaeli
Marka
Alfa Romeo
İşten güçten fırsat bulsak arabaya şöyle döşeye döşeye test yapacağız da, işte :)

Nasılsa gelir derdimiz de yok, araç derdim zaten yok. Çünkü zaten memlekette kaç kişi sıfır araba alabiliyor da onun testini yapayım ? İnsanların merak ettikleri bazı şeyleri hiçbir kanal veremiyor görüşündeyim. "Bu arabayı alırsam başıma neler gelebilir" sorusunun cevabı çoğunda yok. Maalesef çoğunda bunu anlatacak altyapı da yok.
 
AdBlock Tespit Edildi!

OTOPARK.COM Forum'u Adblock ile kullanmanız bizi üzdü

Değerli ziyaretçimiz/üyemiz, OTOPARK.COM Forum ücretsiz bir oluşum olup, maliyetlerin karşılanması için reklamların yayınlanması gerekmektedir. Lütfen Adblock'u OTOPARK.COM'dan hariç tutunuz.

Tamam, AdBlock'u devre dışı bıraktım