Haberler

Yeni Golf 2017 de Aramızda Olabilir




Yakın bir zaman önce Golf 8 in 2019 yılı gibi çıkabileceği haberleri duyulmuştu ancak Auto Motor und Sport’a göre bu tarih 2017 olabilir. Bu da Golf 7 den 5 yıl sonra demek oluyor. Söylentilere göre yeni Golf daha alçak ve geniş olmasının yanı sıra yeni bir tasarım ile karşımıza çıkabilir.

Daha önceden de olduğu gibi yeni Golf de MQB platformu kullanılacak ve 50 kilo daha hafif olacak. Bu hafifliğini makyajlı Polodan alacağı 3 silindirli motor ile birleştirmesi de söz konusu. Fakat 1.4 litrelik mi yoksa 1.0 litrelik motor mu kullanılacağı bilinmiyor.

Söylentilere göre yeni Golf abisi Passattan alacağı daha gelişmiş bilgi ve eğlence sistemleri ile head-up display ve akıllı telefon desteği de sunabilir. Ayrıca otomatik park ve frenleme desteği de opsiyon listesine girebilir.

Daha önceden de söylenildiği gibi yeni Golf’ün baz modelinin 1.100 kilodan daha hafif olması bekleniyor. Ayrıca Volkswagen’in daha önce XL1 aracında kullandığı aerodinamik özellikleri, Avrupa Birliğinin 2020 yılında kullanmaya başlayacağı C02 emisyon değerleri yüzünden yeni Golf’e aktarması da bekleniyor.

Erdem Erkin Erdoğan

Kendimi bildim bileli var olan otomobil tutkum otopark.com ile yarı amatör hale dönüştü.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. yeni farla stop koy al sana yeni golf bide iç mekana piano black serpirştirdik mi tamamdır 😀

  2. 5’den 6’ya geçişte ki gibi olacak büyük ihtimalle. Yani alt yapı aynı ancak ağır makyaj olacak diye tahmin ediyorum.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu