Haberler

BMW 1 serisi sedan kameralara yakalandı




BMW ‘nin 2017’de piyasaya sürmesi beklenen 1 serisi sedan için geliştirdiği ilk prototipler Almanya sokaklarında dolanmaya başladı. BMW ‘nin yeni önden çekişli UKL platformunu taban alacak olan model Audi A3 sedan ve Mercedes CLA ‘ya rakip olarak piyasaya sunulacak.

Planlanan modeller arasında 1 serisi hatchback ‘in selefi , yeni nesil X1 ve X2 crossover da bulunuyor. Yeni platform ayrıca yeni jenerasyon Mini ‘lerin de temelini oluşturuyor.

Otomobil 3 serisinin altına konumlandırılacak ve fiyatının da İngiltere pazarı için £22,000 civarında olması bekleniyor.

Kamuflaj otomobilin hatlarını tamamen gizlese de, tasarımsal açıdan ilk olarak uzun kaput dikkat çekiyor. Arabanın 4425mm uzunluğa sahip olduğu tahmin ediliyor. Karşılaştırmak gerekirse şu anki jenerasyon 3 serisi sedan 4624mm uzunluğa sahip. 

Ayrıca otomobil için öngörülen motor seçenekleri 3 ve 4 silindirli benzinli motorlar ve common rail dizel motorlardan oluşacağı tahmin ediliyor. Şanzıman seçeneklerinin ise 6 ileri manuel ve 9 ileri otomatik olması bekleniyor. Ayrıca xDrive modeller ve Audi S3 ‘ün karşısına konumlandırılacak 125i için çift kavramalı vites kutusunun sunulacağı tahmin ediliyor.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. BMW nedense Audi ne yaparsa ona göre bişiler yapıyor. Bence kendi çizgisinde özgün bir şekilde ilerlese daha güzel olurdu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu