Haberler

Trion Nemesis 2016’da üretime gidiyor




Çift turbolu bir V8 motorla 2000 beygir güç sağlaması düşünülen Trion Nemesis bu gücüyle dikkatleri üzerine çekti. Ancak 2000 beygir üretebileceği tartışma konusu olmaya da devam ediyor.

Bu etkileyici proje Trion tarafından bu yılın başlarında duyuruldu. Nemesis şimdilerde geliştirme aşamasında ve ilk prototipin 2015’in Şubat ayında ortaya çıkması bekleniyor. Trion’un iddialarına göre Nemesis Avrupa’daki süper araba kategorisinde ilk sırayı eline alacak. Kağıt üzerindeki değerlere göre de bunu yalanlamak imkansız gözüküyor. Tam 9.0 litrelik çift turbolu V8 motoru Nemesis’i 2.8 saniyede 0’dan 100 km/s hıza ulaştırıyor ve son sürat olarak 435 km/s  belirtilmiş. Trion otomobile bir de adı daha önce kullanılmamış bir mod eklemiş: Yırtıcı modu. Bu modu etkinleştirildiğinde otomobilin yüksekliği, süspansiyon ayarları, egzoz sesi ve devir bandı limiti ayarlanıyor. Bu sayede Nemesis saldırmak için tamamen odaklanıyor.

Tüm tekerlerden çekişe sahip olan Nemesis 8 ileri sıralı şanzımanla üretilecek. Bu aksam ağırlık düşünüldüğü için karbon fiber gövde ve şasiyle birleştirilecek. Fakat en önemli detayı bir süper arabadan beklenmeyecek şekilde olan oldukça geniş kabini.

Açıklandığı gibi 2016’da üretime girse bile bu arabayı yolda görme ihtimali oldukça zayıf. Zira 50 adet üretilecek ve 1 milyon doların üzerinde bir etiketi olacak.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu