FeaturedHaberler

Rolls-Royce yeni logo ve marka kimliğin tanıttı




Rolls-Royce yeni logo ve marka kimliğini tanıttı. Kendini sadece bir otomobil üreticisi değil artık bir lüks marka olarak konumlandıran şirket, Spirit of Ecstasy dahil tüm logolarını güncelledi.

Lüks otomobil denilince akla ilk gelen marka tabi ki Rolls-Royce. Marka artık buna dayanarak kendisinin sadece bir otomobil üreticisi olarak değil aynı zamanda lüks marka olarak da gördüğünü açıkladı. Artık daha modern bir marka olarak karşımıza çıkacak olan Rolls-Royce, yeni yapılanmasının nedenini ise markanın müşterilerinin  ortama yaşının 43’ten daha aşağıya çekmek olarak açıklıyor.

Yeni logo ve marka kimliği

Yeni logo ve tasarımlarda klasik RR amblemi kendini korurken markanın ikonik Spirit of Ecstasy isimli simgesi güncellenmiş durumda. Bu değişim ile kadın figürü markanın yeni ürünlerden artık daha basit ve zarif olacak. Geleceğe bakışı temsil edecek olan Spirit of Ecstasy her zaman sağ tarafa doğru bakacak.

Rolls-Royce

Rolls-Royce yetkilileri Spirit of Ecstasy’nin kullanımı için markanın otomobil üreticiliğinden yaşam tarzı sağlayıcısına doğru yaşanan değişimin simgesi olacağını söylüyorlar. Marina Willer açıklamasında “Görsel dilimizin merkezine yerleşen bu kadın, lüks algımızın daha kapsamlı oluşunun bir temsili adeta. Spirit of Ecstasy artık araçların yanı sıra tüm markanın ilham perisi gibi düşünülebilir.” ifadesini kullandı.

Rolls-Royce yazı tipinde de değişikliğe gidilmiş durumda. Eskiden Gil Sans Alt olan font, artık Riviera Nights formunda karşımıza çıkmış. Harflerin artık daha eğik kesimli olması ise Rolls-Royce’daki R’lerin artık daha belirgin olmasını sağlamış.

Rolls-Royce yeni logolarının ardından yeni marka kimliğini yansıtan ve marka stratejisinin ilk uygulaması olacak olan yeni Rolls-Royce Ghost’u 1 Eylül’de tanıtacak.

Yeni Skoda Scala Testimizi izlemek için BURAYA tıklayın

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu