Haberler

Emniyet Genel Müdürlüğü’nün de tercihi Corolla




Emniyet Genel Müdürlüğü, bünyesine katacağı 260 araç için tercihi Toyota Corolla’dan yana kullandı. Trafik Polislerinin hizmetine verilecek olan 260 adet Corolla, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teslim edildi. Tüm dünyada bugüne kadar 41 milyonu aşan satış gerçekleştiren Corolla, Türkiye pazarında da düşük yakıt tüketimi ve dayanıklılığı ile en popüler otomobil olma özelliğini sürdürüyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne teslim edilen Corolla’lar şehiriçi trafik denetiminin yanında otoyol güvenliği ve trafik uygulamalarında da hizmet verecek. Otoyol trafik polisleri için özel olarak tasarlanan Corolla’ların üstünde ise kayar yazı panosu bulunacak. Avrupa’da olduğu gibi sürücüleri uyaran bu yazı levhaları sayesinde trafik polisleri, hızla akan otoyol trafiğinde sürücüler ile iletişim halinde olacaklar. Böylece otoyol trafik polislerinin uyarı mesajları sürücülere doğrudan iletilebilecek.

Amerikan Otoyol Güvenliği’nden 5 Yıldız
Türkiye’de üretilip satışa sunulan Corolla, Ocak-Eylül döneminde 9 bin 965 adetlik satışıyla, perakende olarak en çok satılan otomobil olmayı başarmıştı. Dünyada tüm zamanların en çok satılan otomobili ünvanını elinde bulunduran Toyota Corolla, perakende satış başarısının yanı sıra filo müşterilerinin de öncelikli tercihi oldu. 11’inci nesil Corolla teknolojik üstünlüğünün yanı sıra Amerikan Ulusal Otoyol Trafik Güvenliği İdaresi’nin (NHTSA) yaptığı ayrıntılı genel güvenlik değerlendirme sonucunda en yüksek puan olan 5 yıldızı alarak Toyota’nın güvenliğe verdiği önemi bir kez daha kanıtladı.

Emre Berk Simsek

İTÜ Petrol ve Doğal Gaz Mühendisliği mezunuyum. Sıkı bir otomobil tutkunuyum. Çocukluğum onların içinde geçti, üniversite yıllarımda ise birçoğunu test ettim. Ve yine aynı yıllarda Otopark ailesine dahil oldum. Direksiyonda olmak benim için bir çocuğun oyuncağıyla oynaması gibidir; bazen huzur dolu, kimi zaman ise adrenalinin doruklarında.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. artik sadece yerli uretime izin verildi devletin tahsis ettigi araclarda bu nedenle secenekleri cok daraldi. Kiralik araclar kisitlamaya tabii degil.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu