Haberler

Papa, makam aracı olarak Fiat Albea istedi




Katolik Hıristiyanların ruhani lideri Papa Franciscus, 28-30 Kasım tarihleri arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetlisi olarak Türkiye’ye geliyor. Papa’nın ziyaretinde ilk adres Ankara Anıtkabir’e gidecek olan Papa, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın da ilk konuğu olacak.

İkinci gününde ise İstanbul’a geçecek olan Papa, 7 bin polis tarafından korunacak. Ayasofya’yı ve Sultanahmet’i gezecek Papa için 800 sivil polis görev yapacak.

Papa Franciscus, 5 yıldızlı otel yerine Vatikan Temsilciliği’nin Şişli’de bulunan ikametinde konaklayacak. Papa, halkı selamlamak için üstü açık aracı Papamobil’i Türkiye’ye getirmeyecek.

Ziyaret sürecinde kullanacağı otomobilin zırhlı değil Fiat Albea olmasını isteyen Papa’nın bu isteği güvenlik gerekçesiyle kabul edilmedi. Habertürk’ten Nihat Uludağ’ın haberine göre Devlet Bakanı statüsünde kabul edilen Papa’ya zırhlı olmayan ancak lüks bir otomobil tahsis edilecek.

Radikal

 

İlgili Makaleler

9 Yorum

  1. Türkiye de papaya tahsis edilecek kadar temiz bir albea bulunmadığından daha lüks bir araç tahsis edeceklerdir 😀

  2. Bizimkiler herkesi kendileri gibi lüks olmadan yaşamayaz sandıkları için lüks araç tahsis etmiş 😀 aksarayda da artık papaya İslam’ın iyi yanları anlatılıp, müslüman yapmaya uğraşırlarsa şaşırmam

  3. Bugün gösterdi haberlerde siyah bi passat vermişler sanırım comfortline’dı xenon far yoktu 😀

  4. neden albea ? 🙂 neden accent falan değil de albea ? bence yakıta parası yok papanın 😀

  5. İlgili haberde, dikkat ederseniz, Papa’nın İstanbul’a kendisine tahsis edilen özel uçakla geldiğini yazıyor. Madem bu kadar mütevazıymış, neden Pegasus havayollarının tarifeli uçuşlarından biriyle gelmemiş? Geçiniz efendim geçiniz, reklam kokan hareketler bunlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu