Haberler

Pist Kupası’nda birinciler belli oldu




TOSFED Pist Kupası 6. ve son ayak yarışı 30 Kasım Pazar günü Ülkü Motorsporları Kulübü’nün organizasyonu ile İzmir Park pistinde gerçekleştirildi.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu’nun teşvik ödülleri ile desteklediği ve amatör sürücülere daha uygun ve eşit şartlarda yarışma şansı sunan kupada, her 3 kategoride de tampon tampona nefes kesen mücadeleler yaşandı.

Araçların motor hacimleri ve modifikasyonlarına göre 3 ayrı kategoriye ayrıldıkları yarış sonunda; Kategori 1’de Peugeot 106 GTI ile Mehmet Yeğen birinciliğe uzanırken, Fiat Siena ile Uygar Birgili ikinci ve Fiat Palio ile 17 yaşındaki Furkan Paşalı üçüncü sırada yer aldılar. Kategori 2’de ise VW Polo TDi sürücüleri Muhammed Ali Ülkü birinci, Galip Atar ikinci, Cenk Burak Çelik üçüncü oldular.

15 turluk 2 yarış olarak mücadelenin yaşandığı Kategori 3’te de, Renault Clio Sport ile Tamer Dağlı birinciliği, Honda Civic Type-R ile Ahmet Mutlubaş ikinciliği ve Süleyman Kolot da üçüncülüğü elde ettiler.

TOSFED Pist Kupası’nda final yarışının ardından Kategori 1’de Egemen Çivicioğlu, Kategori 2’de Galip Atar ve Kategori 3’te de Tamer Dağlı sezonu birincilikle tamamlayan sporcular oldu.

Kaynak: Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu