Haberler

Yanlamaya meyilli Range Rover




Range Rover Sport SVR’ın Rockingham pistinde çekilen yeni videosu yayımlandı.

Videoda JLR başmühendisi Mike Cross Rockingham pistinde turlarken SVR’ın belli başlı dinamik sistemlerini tanıtıyor. Bu özelliklerden bazıları elden geçirilen Dinamik Aktif Arka Kilitli Diferansiyel ve geliştirilmiş “Torque Vectoring” sistemi. Yeni “Torque Vectoring” sistemi SVR’ın virajlarda tekerleklere gönderdiği torku düzenleyerek aracın yüksek hızlardaki ya da kaygan zeminlerdeki viraj kabiliyetini artırıyor. SVR ayrıca Brembo frenleri, özel ayarlanmış süspansiyonları, geliştirilmiş Aktif Takla Kontrol sistemini ve yeniden programlanmış Adaptif Dinamik sistemi sayesinde diğer Range Rover’lara kıyasla oldukça sportif bir karakter sergiliyor.

SVR’ın 5.0 litrelik V8 ünitesi 550 bhp güç ve 680 Nm tork üretirken, tüm bu güç yola sekiz ileri otomatik şanzıman ile iletiyor. 0-96 hızlanmasını 4.5 saniyede tamamlayan SVR limitör aktive olmadan önce saatte 260 km’ye ulaşıyor.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=L1q6sUgmeRY&w=560&h=315]

Utku Ulaş Tekin

Dört yaşımdayken babamın aldığı benden bir kaç ay büyük olan 92 model Renault Spring ile başladı tüm bu macera. İnsanların kullandığı hareket eden nesnelerin keşfine başlıyordum. Yaşım ilerledikçe daha da artan bir heyecan oldu bu nesneler içimde. Sonradan bu nesnelerin aslında nesne olmadığını, sadece otomobil tutkunu olan insanlar tarafından görülebilen ruhları olduğunu keşfettim. Fakat sıkıntı bu ruhları görebilen diğer insanları bulmaktı. Arayışın son bulduğu durak ise Otopark.com oldu.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu