Haberler

Golf, R400 ile uçuşa hazırlanıyor




Geçen yıl Çin’in başkenti Beijing’de düzenlenen Çin Otomobil Fuarı’ndan hafızalarda kalan otomobilleri sıralasak, şüphesiz Golf R400 konsepti ilk aklımıza gelen modellerden olur. Fuar boyunca yoğun bir ilgi ile karşılaşan R400 projesi tanıtıldığında modelin hayata geçirip geçirilmeyeceği konusu epey konuşulup tartışılmıştı. Geçtiğimiz günlerde VW’in Teknik Birimler’den Sorumlu Şef’i Heinz-Jakob Neusser, R400 hakkında kendisine yöneltilen bir soruya: ” Detaylı bir çalışma ve araştırma yapıyoruz. Şuan R400’ün üretimine karar verme aşamasındayız ve modelin üretimi için umutluyuz.” diyerek bir anlamda R400’ün hayalini kuran otomobil sevenlerin daha da heyecanlanmasına neden oldu.

Üretilmesi halinde Çin’de sergilenen konsept otomobilin neredeyse aynısı olacağı belirtilen R400 böylece kendine özgü yeşil renkli detaylar ile tanınacak. Ayrıca R400’ün 3 kapılı karosere sahip olacağı ve aynı temeli paylaştığı güncel Golf R’ın 1420 kg’lık ağırlığına yakın bir ağırlıkta olacağı gelen bilgiler arasında. Golf R’da kullanılan 2.0 litre 4 silindirli turbo motorun güçlendirilmiş bir versiyonunun kullanılacağı R400, 400 BG’lik güce ve 450 Nm gibi yüksek bir tork değerine sahip olacak. Bu güçlendirmeyle birlikte R400’ün motoru Golf R’ın motoruna göre 100 Hp ve 70 Nm daha güçlü olacak.

Daha önce verilen bilgilere göre, Volkswagen’in “R” birimi tarafından geliştirilen R400 konseptinde, 6 ileri DSG şanzıman ile birlikte 4MOTION sistemi kullanılıyor. 0’dan 100 km/s’lik hıza 3.9 sn’de çıkan R400’ün maksimum hızı ise 280 km/s olarak belirlenmiş.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu