Haberler

185 PS’lik Focus ST Dizel




Ateşli hatchbackler akla geldiğinde çoğu markanın tercihi benzinli motorlar olurken son yıllarda dizel motorlu ateşli hatchbacklerin gelişimi de son sürat devam ediyor. Benzinli ve büyük motorları tercih eden Amerika’da halen dizel hatchbackler satılmazken Avrupalılar ise  Volkswagen Golf GTD ve Ford Focus ST Dizel gibi bu sınıfın öncüsü olan otomobilleri satın alabiliyorlar.

Ford, yarış parkurlarında benzinli Focus ST’ye alternatif olacak yüksek performanslı bir dizel ünitenin nasıl olması üzerine düşünmüş olacak ki; 2.0 litre 4 silindirli turboşarjlı, 185 PS güce ve 400 Nm torka sahip olan Focus ST Dizel’i yaratmış. Modelin gücünü gösterebilmesi için de karşısına 251 PS güce ve 361 Nm torka sahip benzinli Focus ST’yi çıkartan Ford, bu sayede yeni modeline ne kadar güvendiğini de gösteriyor. Pistte kozlarını paylaşacak modellerden biri olan Focus ST Dizel, her ne kadar kağıt üzerinde benzinli modelden daha zayıf olsa da benzinli modele göre daha az tüketmesi ve daha düşük CO2 emisyonu ile Avrupalı tüketiciler için iyi bir alternatifmiş gibi görünüyor.

Başlangıçta Dizel ST’nin Benzinli ST’ye göre 2sn daha erken başladığı 1 turluk yarış, Castle Combe Circuit’de yapılıyor. Otomobillerin sınırları tam anlamıyla zorlanmasa da iki kardeşin pist üzerinde verdiği pozlar biz otomobil sevenlerin iştahını arttırmaya yetiyor.

 

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

20 Yorum

  1. Renault megane II rs dci dır ilk dizel hothatch sanırım. sınıfın öncüsü derken pardon yani 🙂

  2. herkes birbirini bozma peşinde ama dostum bu makina bir harika keşke herkes hB enzından 115 hp dizel sürüp tadını almaya imkanı olsa kıvrımlı dolambaçlı yolda

    1. Katılıyorum herkes şahsi görüşünü paylaşmak yerine ya birbiriyle kavga halinde ya da içine bile oturmadıkları araca küfretmekle meşgul… Focus virajlı yollarda aşk ile kullanılır kullanmayanlar anca küfreder…..

  3. sportif dizelmi olur dizelin amacı tasarruf değilmi bide anlamadığım adam 200 küsür binliraya araba alıyo niye dizel alıyo benzine parasımı yok

  4. 1.6 Ecoboost 182 çıkardılar 100.000 km’yi görmeden motor bitiyor çoğunlukla aynı sorun buda öyle olur başa bela bu aşırı beslemeli motorlar

      1. Değerli arkadaşım @udi sinan arkadaş sanırım Ford u kötülemek için siteye yerleştirilmiş bir şahıs. bir halttan anladığı yok tüm ford haberlerinin,testlerinin altına saçma sapan yorumlar yazarak arabadan anladığını sanıyor. halbuki hiçbişe bilmediği bariz ortada. sadece insanları sinir ediyor. Güya Ford ları hep bu yapıyormuş, tüm Fordlar sıkıntılıymış. biri 10 km de bilmem ne yakıyormuş biri bişey kesiyormuş vs. hep bu başka bişey yok…

        1. Kesinlikle yazmiyim yazmiyim diyorum ama kimsenin kimseyi aldatmaya kandırmaya hakkı yok diyorum yazmak zorunda kalıyorum. Bu çocuk aynı serviste powershift şanzımanın kavramasını değiştiriyor ardından dsg’nin kavramasını değiştiriyor ve üstelik koçta çalışıyorum diyor (!) Ford servisinde ne arar dsg hadi onu da geçtim dışarıda dsg ustası da yok bildiğim kadarıyla servis dışında çalışıyor olsa bile. Site yönetiminin bu soytarılığa son vermesi lazım….

          1. ya ben Fordda mordda çalıştığınada inanmıyorum. Bir insan ekmek yediği kaba tükürür mü. çalıştığın markayı düzeltip daha iyi yere getirmeye uğraşana iyice markayı kötülüyor. bu taktiği kimse uygulamaz bence. yok Kugada kaputta sesi kesmek için koca bi torba var, yok ecoboost ömürsüz yok o yok bu. demekki biz salağız o akıllı. ecoboost üst üste 2 3 yıl yılın motoru seçiliyor ama ömürsüz öyle mi. Dünyanın en çok satan markası geçen sene Ford Focus seçiliyor ama bi halta yaramıyor. Bu kadar insan mal demek ki…Çoluk çocuğa kaldı piyasa hale bakın ya. Kimse Ford en iyi marka demiyor ama bu kadarda kötülenecek bi marka değil ki kötüleyenle tartışmanın anlamı yok dengim değildir. Orta sınıfta VW ile Ford sürekli zirve yarışında. Aksini düşünenlere sorum şu. VW rakipsiz mi yada rakibi kim? Peugeot mu Citroen mi Opel mi? Yoksa mantıklı düşünenler için FORD mu? Skodayı unutmamak lazım tabi ki iyi markadır….

            1. yaşı tutmaz bunun bir yerde çalışmaya çok palavralar sıkıyor her yerde her ford bahsinde malesef internet alemi bunlarla dolu insanlar da böyle şarlatanların sözüne bakıp araç tercih etmeye çalışıyor yazık.
              @ninapersson kardeş bu sinansrky rumuzlu uslanmaz ufaklığın iddiasına cevaben verdiğim linkleri ve paylaşım sitesini incelersen buna sormak yerine soruna fazlasıyla cevap bulursun.

              1. sayın @udi bu şahıs facebook ta otopark sayfasındada var. Ford ile ilgili her haberin altında görüyom yorumlarını. Sinan Sarıkaya diye bi çocuk. Profiline girdim baktım fotosuna bildiğiniz çocuk 😀 lise 1 e 2 ye gidiyor heralde 😀 bi halltan anladığı yok girmiş abuk sabuk konuşuyor devamsız. sorsan tüm Ford ların içinde büyümüştür ama inanması çok zor buna. Cevap yazmayacam ama dayanamıom saçma sapan konuşmalarına sinirim bozuluyor….

    1. Sinan Bey bende focus 1.6 ecoboost alma arefesindeydim. Motor ömrü konusunda daha detaylı bilgi verir misiniz? Veya hem performanslı hem de sedan olarak önerebileceğiniz bir araç var mıdır?

      1. yakıt konusunda sıkıntı yaşamam diyorsanız alın derim ben size. Performanslı kullanımda 13 lt yi buluyor bizzat şahidim arkadaşımda var. normal kullanımda ise 9 lt civarı yakıyor. Ama gelin görün ki araç yerinde durmuyor. Caddelerin tozunu attırırsınız. Scirocco nun kafasına kaç defa vurduk bilmiyorum 😀 Sinan bey almayın der ona sormayın. çünkü Ford en kötü araba ona göre. Deneyime sahip değil bence ki yaşıda müsait değil deneyime…

        1. Kendisini tanımam açıkçası ama bu kadar kesin konuşunca sorma ihtiyacı duydum. Yılda en fazla 10 bin yapan ve performanslı kullanımı seven bir sürücüyüm. Ufak bir bebeğim olduğu için de sedan olması ve bagaj hacmi önemli benim için. Bu talep doğrultusunda da uzun araştırmalar sonucu en mantıklı aracın 1.6 ecoboost olduğu sonucuna vardım.

          1. sayın @ninapersson Focus iyi bir araç. benim arkadaşımda vardı yakıt dolayısıyla satıp dizel Focus aldılar. Ecoboost iyi bir motor ve ödül alıyor sürekli. siz çoluk çocuk yorumlarına bakmayın kafanız karışmasın. Ne kadar bütçeniz var bilmiyorum ama Focus yerine Mondeo 1.6 Ecoboost 160 HP almanızı öneririm. 45bin tl civarı temiz 2.el bulabilirsiniz 50 60 bin km de. Focustan az yakıyor hemde. 8 9 lt civarı tüketimi var. 182 hp Focus abartı biraz o yüzden tutmadı pek. Mondeo muhteşem bir araç. hele 160 Hp olanına binseniz aşık olursunuz. gaza dokunmanız yeter. hemde dedğiniz gibi büyük bir araç. Sedan, bagajı büyük, içi oda gibi. pişman olmazsınız..

            1. Teşekkürler @muraterg25, mondeo da bakıyorum ama bulamıyorum açıkçası. Geçen bir tane makam aracı olarak kullanılmışı 50 bine satıldı. Focus veya Mondeo dan birini temiz olarak bulursam alacağım artık.

              1. sayın @ninapersson, doğrudur Mondeo bulmak biraz zor. Hem az satılıyor hemde tadına varan kolay kolay satmıyor Mondeoyu. O yüzden beklemek lazım. Bizde şu an arabamızı satmışız ve aklımda tek bi araba var o da Mondeo. tek hayalim 😀 Titanium donanımlısı çok çok tatmin edici bir model. yetmez diyorsanız Selective 😀 size bir kaç link atayım benim de ilgilendiğim Mondeo lardan. İnşallah gönlünüze göre bir araç alırsınız kazasız belasız.
                http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-sahibinden-aile-arabasi-olarak-kullanilmis-tertemiz-mondeo-195731548/detay
                http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-turoto-ford-yetkili-saticisindan-mondeo-1.6-ecoboost-160-ps-196903657/detay
                http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-2011-ford-mondeo-1.6-ecoboos-titanium-orjinal-196177034/detay
                http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-darbesiz-ve-boyasiz-2011-model-1.6-ford-mondeo-selective-full-pk-197149112/detay
                http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-mondeo-selective-1.6-ecobost-160-beygir-2011-makyajli-kasa-196457438/detay

  5. Ford gerçekten guzel araba yapiyor. Yillardir kullaniyorum. And’larin testlerine bakin isterseniz. Trim sesinden , kaliteden, ses seviyesinden, yol tutusundan sikayet ediyorlar mi? 2.0 dizel 185 PS… Bu motor niye sorun cikartsin. Daha performanslilari da var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu