Haberler

Tesla Model S P85D




Tesla Motors CEO’su Elon Musk, Model S P85D’nin artık daha da hızlı olduğunu açıkladı.

Musk, dün gece Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, iddialı elektrikli aracın yapılan yazılım güncellemeleri sayesinde 0-96 km/h (0-60 mph) hızlanmasını 0.1 saniye daha kısa sürede gerçekleştirdiğini açıkladı. Araç, algoritmasında yapılan bu değişiklikle 0’dan 96 km/h hıza yalnızca 3.1 saniyede ulaşacak.

Elon Musk ayrıca dört tekerlekten çekiş sistemine sahip P85D modelinde çift motorlu bir yerleşim kullanmaktaki asıl amaçlarının aracın yüksek hızının karlı koşullarda sorun oluşturmasının önüne geçmek olduğunu belirtti.

Aracın maksimum hızı ile ilgili bir bilgi verilmediği için bu değerin aynı kalacağı düşünülüyor. Yani 50:50’lik iddialı güç dağılımıyla toplamda 691 bhp (221 hp ön + 470 hp arka) maksimum güç ve 930 Nm (687 lb-ft) maksimum tork üreten P85D, 250 km/h’lik (155 mph) maksimum hız değerini koruyacak. Aracın menzili ise 407 km (253 mil) olarak belirlenmiş.

Elon Musk, P85D kadar olmasa da Model S ailesindeki tüm araçların gelişmeye devam edeceğini ekledi.

 

İlgili Makaleler

5 Yorum

  1. Alınan değerler çok iyi.Elektrikli araçlarda devir çevirme aralığı nedir bileniniz var mı?

    1. Tam elektriklilerde devir olmaz diye biliyorum. Hatta tork 0’dan itibaren en yüksekte geliyor. Mühendis arkadaşlar daha detaylıca anlatırlar.

    2. Fluence ze kullanma fırsatım olmuştu, elektrikli motor şanzımansız, direkt bağlı redüktör aracılığıyla hareketi iletiyordu ve 9 bin devire kadar çeviriyordu

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu