Haberler

Hem çevreci hem de spor olunur mu?




Aston Martin Cenevre Otomobil Fuar’ında DBX konseptini tanıttı.

Aston Martin bu araçla GT segmentine lüks ve 4 çeker özelliği olan bir araç getirmeyi hayal etmiş. Gelecekte herkes çevreye daha çok duyarlı olacak, o yüzden elektrikli araçlar gelecekte büyük rol oynayacaklar. Aston Martin DBX tamamen elektrikli bir otomobil. Dışı özel sedefli krom siyahına boyanmış, bu sayede ışık altında parlak bir renk ortaya koyarken karanlıkta oldukça siyah görünüyor.

Aracın her tekerleği bir adet elektrikli motora sahip ve bu motorlar lityum sülfür hücrelerden oluşan pillerden güç alıyor. Ayrıca araca ayna yerine kameralar konuşmuş, direksiyonu mekanik sistemlerden arındırılmış drive-by-wire sistemine sahip, enerji dönüşüm sistemi(KERS) eklenmiş, frenler karbon seramikten ve aktif aydınlatmalı LED farlar aracın fark yaratan özellikleri. Hem sürücü hem de yolcu için baş üstü göstergeleri(head-up display) konumlandırılmış.

Aston Martin DBX’in konsept olarak kalacağını, ama ilerleyen zamanlarda bu araca çok benzeyen bir araç yapacaklarını açıkladı.

Onur KALENDER

1985 doğumluyum. Otomobillere olan sevdam ilk hatırladığım otomobil olan Volvo 360 ile başladı. Geceler boyu uykusuz otomobil dergilerini ezberlemem, kendi tasarımlarımı yapmam ve son olarak da otopark ailesine katılmamla devam ediyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu