Haberler

Hennessey dünya rekoru peşinde




Hennessey Performance 25. yıl dönümünü, Venom GT Spyder’ı bir dünya rekoru kırmak için hazırladığını duyurarak kutladı.

Resmi duyurulara göre aracın, kendisine ait olan saatte 435 kilometrelik hız rekorunu 11 Nisan Pazartesi günü kırması planlanıyor (Hennessey Venom GT 2011 yılında 431 km/s ile dünyanın en hızlı aracı olan Bugatti Veyron’un rekorunu, 435 km/s hız yaparak geçti. Fakat bu rekor Guinness tarafından kabul görmedi.).

Hennessey, geçen sene gerçekleştirilen SEMA Motor Show’da, Venom GT Spyder modelinin güncellenmiş bir versiyonunu tanıtmıştı. Bu araçta, %85 etanol içeren “E85 Flexfuel” isimli yakıt ile uyumlu çalışan; biturbo 7 litre hacimlik, 8 silindirli geliştirilmiş bir motor yer alıyor. Bu değişikliklerle birlikte motorun sıkıştırma basıncının 19 ile 26 psi arasına yükselmesine olanak sağlanmış durumda.

Bu motor 207 beygirlik artışla beraber tam tamına 1.451 beygir gücü üretiyor. Firma, tüm bu geliştirmeler ile birlikte aracın durağan halden saatte 100 kilometrelik hıza 2.4 saniye gibi bir sürede ulaşacağını, bununla kalmayıp yaklaşık 450 km/s hıza erişip rekoru kıracağını tahmin ediyor.

Eğer deneme başarı ile sonuçlanırsa Venom GT Spyder’ın, 420 km/s ile sınırlandırılmış Bugatti Chiron‘un son hızını kolaylıkla geçeceği belirtiliyor. Yine de Bugatti, Chiron için hızın sınırlandırılmış olmasının bir şey ifade etmeyeceğini; kapasitesinin bundan çok daha fazla olduğunu, daha önceki açıklamalarında vurgulamıştı.

Sizce Hennessey, Bugatti’yi tahtından edebilir mi? Kararınızı vermeden önce sizleri bu “civciv görünümlü canavar” ile baş başa bırakıyoruz, iyi seyirler…

 

Tarık Erbaş

Arabalara olan tutkum, pantolonlarımın dizleri yırtılana kadar, halı motiflerinde model arabalarımı sürmem ile başladı ve aynı tutku ile devam ediyor. 1998 doğumluyum, Vefa Lisesi'nde okuyorum. Otopark ailesinin bir parçası olmaktan gurur ve mutluluk duyuyorum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Hennessey Venom F5 ile 1.500 beygirlik gücüyle Bugatti’nin yeni silahı Chiron’un başına bela olacak. Veyron’un 16 silindir ile, 8 silindir Hennessey Venom GT’ye rezil olması da zaten ayrı bir komedi. Yazık olmuş Veyron’a ama Veyron motoru aslında 3000 hp gücünde 2000 hp ısı olarak gidiyor

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu