Haberler

Makyajını yaptı partiyi bekliyor




Alman medyası Mercedes-Benz GLE’nin ‘2015 New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılacağını açıkladı.

Mercedes-Benz, GLE’nin (makyajlı M-kasa) bu yıl içerisinde satışa sunulacağını daha önceden duyurmuştu. Ancak güvenilir bir Alman kaynağına göre Mercedes’in orta boy SUV modeli Nisan başında New York Otomobil Fuarı’nda tanıtılacak ve 12 Eylül’de satışa sunulacak.

Daha önce yayınlanan casus fotoğraflarından yola çıkarsak, modelin tasarım anlamında ve ayrıca kullanılan motorlarda GLE Coupe’den etkilendiğini görüyoruz.

Araçta kullanılması muhtemel motorlar;

– GLE 450 AMG’de kullanılan 6 silindirli 3.0 litrelik twin-turbo motoru (367 HP güç ve 520 Nm tork)

– GLE 63 AMG’de kullanılan 8 silindirli 5.5 litrelik twin-turbo motoru (557 HP güç ve 700 Nm tork)

– GLE 63 AMG S varyantında kullanılan 8 silindirli 5.5 litrelik twin-turbo motoru (585 HP güç ve 760 Nm tork)

Ayrıca modelin GLE 500e adı verilen bir plug-in hibrit versiyonu da olacak ancak şu anda bu model hakkında pek fazla detay bilinmiyor. Ancak geçen sene yayınlanan bir rapora göre bu modelde, küçük ve turbo beslemeli benzinli bir motor ile bir elektrik motoru kombin edilecek. Ayrıca modelde otomatik şanzıman ve lityum-iyon batarya yer alacak. Bu motor-şanzıman kombinleri ile aracın tüketim değerlerinin 50 mpg US (60 mpg UK ve 4.7 litre / 100 km) olacağı iddia ediliyor.

Resmi tanıtım 1 Nisan olarak belirlenmiş olsa da Mercedes-Benz’in önümüzdeki hafta içerisinde online bir tanıtım yapması bekleniyor.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu