Haberler

Sakın bu hataya düşmeyin!




Bursa’nın Yıldırım ilçesinde emlak işiyle uğraşan Osman Akbulut, 2014 model aracını satmak için bir internet sitesine ilan verdi. Aracına 60 bin lira isteyen Akbulut’a mesaj yollayan ve kendisini müşteri olarak tanıtan Ahmet isimli kişi, “Aracını beğendim, sana şimdi 400 TL kapora yollayacağım, aracı ilandan kaldır” dedi.

Bunun üzerine ilanı kaldıran Akbulut’a daha sonra “araçta hasar olup olmadığını öğrenmem için şasi numarasını bize yollaman gerek” dendi. Aracın şasi numarasını müşteri kılığına giren şahıslara atan Osman Akbulut, kendisine noterden gelen telefonla şoke oldu.

SAHTE BELGELERLE NOTERDE ARACININ SATILDIĞINI ÖĞRENDİ

Noterden aracının satılmak istendiğini öğrenen 36 yaşındaki Akbulut, ne yapacağını şaşırdı. Hemen polise başvuran Akbulut, kendi adına düzenlenmiş sahte kimlik, noter onaylı araç satış belgesi ve ruhsat ile karşılaştı. Aracının yapılan sahtecilikle Hilmi B.’ye satıldığını öğrenen adam, aracını çalınma korkusuyla bir arkadaşının deposuna sakladı. Aracının üzerine 2 adet ruhsat olduğu ve şu anda kendi aracına binemediğini söyleyen mağdur Akbulut, “Bu aracı bir internet sitesi üzerinden satılığa çıkarttık. İsminin Ahmet olduğunu söyleyen biri aracı almak istediğini ifade etti. Fiyat konusunda anlaştık. Memur olduğunu ve 1 hafta sonra aracı almaya geleceğini anlattı. İnternetten ilanı kaldırdığım takdirde 400 lira göndereceğini söyledi ve gönderdi. Ancak sonra ses soluk çıkmadı. Afyon Sandıklı’da son anda noter görevlisi işin içinde bir oyun olduğunu anlamış. Şahıslar da noterden kaçıp Kütahya’da başka bir notere gidip satışı gerçekleştirmişler. Otomobilin hasarının olup olmadığını öğrenmek için bizden şase numarasını istediler, bizde mesaj yolu ile şase numarasını gönderdik. Onlar da bir yolunu bulup benim kimlik bilgilerimi ele geçirmişler. Otomobilim ruhsatının aynısını ve kimliğimin birebir aynısını yapmışlar” dedi.

”KENDİ ARACIMA BİNEMİYORUM”

Aracının elinden alınma ve çalınma korkusuyla binemediğini ve aracını bir arkadaşının deposuna sakladığını söyleyen Osman Akbulut, “Şu an da kendi otomobilimize bile binemez haldeyiz. Arabamızı sakladık, alacaklar diye korkuyoruz. Gerekli yerlere başvurduk, kimlik seri numaramızı değiştirdiğimiz halde bile satışı gerçekleştirdiler. Yetkililerden bu gibi olaylar adına önlem alınmasını istiyoruz. Kimsenin canı yanmasın, biz kendi malımızı zar zor sakladık. Bu tür satış ve noter işlemlerinin çok basit olduğunu gördük. Hiç haberimiz yokken kendi aracımız başkasına satılmış. Şu an da otomobilin 2 tane ruhsatı var. İnternet üzerinden kimseye otomobilin ruhsat bilgilerini, şase numarasını göndermeyin. Biz gönderdik ve ruhsatımız kopyalandı. Bu konularda noter çalışanlarının çok hassas olmalarını talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

Akbulut şimdi polisten ve mahkemeden gelecek kararı bekliyor.

 

Kaynak: NTV

Umut

Otomobil tutkum 3 yaşındayken annemin bana aldığı 1:24 ölçekli Ford Ka'ya karşı duyduğum sempati ile başladı ve büyüyerek devam etti, en son mühendislik okumama sebep oldu. Ayaklarım pedallara, kollarım direksiyona yetiştiğinden beri tekerleği olan herhangi bir araçtan aldığım hazzı başka hiçbir şeyden alamaz oldum. 2012'den beri hayranlıkla takip ettiğim Otopark ailesine 2014 sonunda katılmam hayatımda yeni bir sayfa açtı.

İlgili Makaleler

10 Yorum

  1. Abi bu işte bir yanlışlık var. Şu anda bile ararsak hali hazırda şase nosunu ilanın altına yazmış ilanlar buluruz, sadece şase no ile kimlik bilgilerine ulaşmak, noteri kandıracak bir şekilde evrak düzenlemek, satış yapmak sıradan vatandaşın yapabileceği bir iş değil gibi…..

  2. Kimlik fotokopisiyle bile şirket açılabiliyor. Bu yüzden verdiğim tüm kimlik fotokopilerinin üstüne “…. için verilmiştir” şeklinde not düşmem önerilmişti bana tedbir olarak. Her şey mümkün, dikkatli olmakta fayda var.

  3. Şasi sorgulama esnasında sorgulayan kişinin kimlik bilgilerinin de gönderilmesinin zorunlu tutulması gerekiyor bence (TC No, Seri No..vb). Böylece güvenlik sağlanabilir sanırım… bu arada bende aracımı yakında satacağım Şasi no isteyene farklı bir çözüm bulmam gerekiyor demekki… sorgulamanın ekran görüntüsünü alıp yollamak iş görebilir gibi (şasi no görünüyorsa tamamını göstermemek şartıyla) ya da araç başında kendi telefonumdan sorgulatıp alıcıya göstermek daha sağlıklı sanırım…

  4. Bir arada kimseye TC kimlik numaranızı vermeyin aman diye uyarılar oluyordu. Seçim zamanında muhratlık önlerinde apartman posta kutularında oy pusalaları kaynıyordu. Yani TC’ye ulaşmak zor birşey değilki. Yada muhtarlıkta çalışan sıradan memura 200 lira harçlık ver yan mahallenin sakinlerinin hepsinin seceresini versin.
    Şase nosuyla noterde araç başkasına satılabiliyorsa ya sistemde açık vardur yada noterdeki çalışanlarda bir illegal durum vardır. Çünkü bugün yetkili servislerde bile plaka nosu ile sahibinin seceresi çıkıyor 🙂

Bir cevap yazın

Başa dön tuşu