Haberler

“Geniş olsun” diyenlere




Ford, MPV segmentinin beğenilen modelerinden olan Galaxy’nin yeni modelini tanıttı.

Önceki nesilde olduğu gibi markanın sportif MPV modeli S-MAX ile ortak yönlere sahip olan Yeni Galaxy, Aston Martin modellerini andıran ön ızgarasıyla oldukça lüks görünüyor. Tam boy 7 koltuğuyla birlikte ferah bir iç mekan sunan otomobil, aynı zamanda bazı noktalarda yeni Focusla da benzerlikler içeriyor. Yeni koltuk katlama mekanizmasının kullanıldığı Galaxy’de ikinci sıradaki baş mesafesi 10 mm, üçüncü sıradaki baş mesafesi ise 40 mm arttırılmış. Tabana gizlenmiş olan 20 litrelik kapaklı bölmelerin kullanıldığı, Volvolar’daki gibi klima ve radyo kontrollerinin arkasında yer alan eşya gözünün bir benzerine sahip olan Galaxy’nin kapı içi ceplerine ise 1.5 litrelik içecekler rahatlıkla sığabiliyor.

Ford, 2016 Galaxy’de sesli komut ve acil durum asistanının da bulunduğu SYNC2 bilgi&eğlence sistemini kullanırken, arka tampon altına yerleştirdiği sensör vasıtasıyla sürücünün ellerini kullanmadan sadece ayağını tampon altına uzatarak bagaj kapağını otomatik olarak açıp kapatabilmesini sağlayan bir sistem kullanmış.

Kaputunun altında oldukça geniş bir yelpazenin sunulduğu Galaxy’de, hem benzinli hem de dizel motor seçeneklerini bulmak mümkün. Benzinli motor olarak 1.5 litre 160 BG ve 2.0 litre 240 BG güç üreten EcoBoost motorlar tercih edilirken, dizel motorlar ise sadece 2.0 litre olarak alınabiliyor. Dizel motorların gücü sırasıyla 120 BG, 150 BG ve 180 BG olarak sıralanırken, çift turbolu 2.0 litrelik ünite ise 210 BG güç ve 450 NM tork değeriyle göz dolduruyor.

Yeni Galaxy’nin öne çıkan en önemli özellikleri ise: Güvenlik destek sistemi, arka koltuklar için yan hava yastıkları, eğim kontrolü, devrilme kontrolü, akıllı hız sabitleme, yaya algılayabilen ön çarpışma asistanı, çapraz trafik uyarısı, trafik tabelalarını tanıma, şerit takip asistanı, ön kamera ve otomatik uzun far desteğine sahip adaptif LED farlar olarak öne çıkıyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

4 Yorum

  1. Mondeo’daki iç mekanı yavaş yavaş diğer araçlarınada eklemeye başlamış Ford. Benim için iyi bir haber, gerçekten çok hoşuma gidiyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu