Haberler

Ege Rallisi, İzmir’de yarış severlerle buluşuyor




2016 Türkiye Ralli Şampiyonası, 16-17 Nisan tarihlerinde Ege Otomobil Sporları Kulübü (EOSK) tarafından Saygılı Rulman ana sponsorluğunda, Obel Cıvata, Forum Bornova, Atarlar Petrol, Avis, Ramada Encore Hotel, Ströer Kentvizyon katıkılarıyla organize edilecek olan Ege Rallisi ile açılıyor.

16 Nisan Cumartesi günü saat 13:30’da Forum Bornova önünden verilecek olan seramonik start ile başlayacak olan rallide 60 kadar ekip 2 gün boyunca Seferihisar bölgesindeki özel etaplar ile İzmirPark yarış pistindeki seyirci özel etabında kozlarını paylaşacaklar.  Her yıl olduğu gibi servis alanının Balçova İnciraltı’nda kurulacağı rallinin finiş seramonisi ise 17 Nisan Pazar günü saat 16:30’dan itibaren Ramada Encore Hotel önünde gerçekleştirilecek. 494 kilometre toplam uzunluğu bulunan ve 7 özel etaptan oluşan rallideki Efemçukuru ve Beyler özel etapları geçmiş yıllarda aramızdan ayrılan Selim Teoman ve Mazhar Demiralp adları ile geçilecek.

Rallinin çift kalkışlı seyirci özel etabı da cumartesi akşamı Pınarbaşı’nda yer alan İzmirPark yarış pistinde gerçekleştirilecek. Seyirci özel etabı öncesinde, bu yıl ulusal statüye yükselerek Türkiye Şampiyonası kimliği kazanan drift branşının da nefes kesen gösterileri izleyenlere adrenalin dolu dakikalar yaşatacak.

Türkiye Ralli Şampiyonası’nda rekabeti arttırmak adına bu yıl bir dizi yeni uygulama başlatılıyor. Bunlar arasında, power stage (avantaj etabı) uygulaması, tüm rallilerde shakedown (deneme sürüşü), 7 rallinin 7’sine de katılma zorunluluğu, puan sisteminde yenilikler, open grup ile tüm otomobillere katılım imkanı sağlanması, historic ve ulusal klasmanın karma olarak yarışacak olması ve tüm gruplarda lastik sınırlaması ilk göze çarpan değişiklikler olarak sıralanıyor.

Otomobil sporlarına ilgiyi arttırmak ve izleme olanağını kolaylaştırmak adına da TOSFED önderliğinde bir takım uygulamalar Ege Rallisi ile birlikte hayata geçecek. İzmir’in 5 ayrı noktasında, üniversite kampüslerinde ve Forum Bornova’da oluşturulacak standlarda yarışın tanıtımı yapılırken, aynı zamanda yarışı izlemek isteyenlerin kayıtları alınacak. Kayıt yaptıran sporseverler yarış günü belirli noktalardan kaldırılacak olan ücretsiz servislerle etaplara transfer edilecek, kayıt sırasında aldıkları fişleri ile yiyecek içecek ikramlarından yararlanıp, müzik yayını eşliğinde ralliyi izleme imkanı bulacaklar.

Yarış ile bilgili tüm döküman ve bilgiler için tıklayınız.

Kaynak : EOSK

Nihat Özkuş

1985 İstanbul doğumluyum. DEÜ mezunu İnşaat Mühendisiyim. Otomobil çocukluk tutkum. Direksiyon başında geçince yüzümde bir gülümseme oluşuyor. 2004'ten beri Tosfed gözetmeniyim ve artık Otopark'ın bir parçasıyım.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Ula ucuz uçak bileti bulabilseydim gidecektim Cuma gidip Pazar akşam dönüş şeklinde ama 90 TL’den aşağıya bulamadım bilet.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu