Haberler

Bir harften çok daha fazlası




Motoring’in Mercedes-Benz’e yakınlığıyla bilinen güvenilir kaynaklardan aldığı son bilgilere göre GLK modelinin yerini alacak GLC’nin Haziran ayı ortasında resmi olarak tanıtılacağı doğrulandı.

Yepyeni GLC, Haziran ayının 3. haftasında Almanya’da düzenlenecek özel bir organizasyonda tanıtılacak. Aynı kaynaklardan alınan bir diğer bilgiye göre ilk siparişler tanıtımdan bir ay sonra alınacak ve araçlar sonbaharda sahipleriyle buluşacak. BMW X4’e rakip olacak GLC Coupe ise 2016 yılında markanın arazi aracı portföyünde yerini alacak.

Kompakt crossover modelinde kullandığı GLK ismini emekliye ayırmaya karar veren Mercedes-Benz, uyguladığı yeni isimlendirme stratejisiyle boyut olarak C-Sınıfı’nın arazi versiyonu olarak kabul edilen araç için GLC ismini kullanacak.  Selefinde karşılaşılan köşeli tasarımın aksine daha sportif ve yuvarlatılmış bir tasarıma sahip GLC’nin sağdan direksiyonlu versiyonu da üretilecek.

C-Sınıfı’nda gördüğümüz motor seçenekleriyle satışa sunulacak GLC’de tercih edilebilecek en güçlü versiyon olan GLC 63 ve GLC 63 Coupe’de C 63 ve C 63 S modellerinde gördüğümüz 4.0 litrelik çift turbolu V8’in yer alacağı söyleniyor. Bu versiyonun altında ise 3.0 litrelik çift turbolu V6 motora sahip AMG Sport versiyonu bulunacak.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu