Haberler

Ve karar açıklandı




İngiliz lüks otomobil markası Bentley, EXP 10 Speed 6 konseptini üretmeye karar verdiğini açıkladı.

Bentley CEO’su Wolfgang Duerheimer’in konu ile alakalı yaptığı açıklamada, ilk olarak Cenevre Otomobil Fuarı’nda sergilenen konseptin tamamen üretim modeline dönüştürülmesi gerektiğini ifade ederken, bu sayede Aston Martin’in pazar payını hedef alabileceklerinin de altını çiziyor. Modelle alakalı son rötuşların bu yılın dördüncü çeyreğine kadar sürebileceğini sözlerine ekleyen Duerheimer, tüm planlarının günü gününe tutması durumunda 2016 yılında üretimine başlayacakları otomobilin 2017’nin başlarına yetişebileceğini belirtiyor.

Bentley’in ilk SUV modeli olacak olan Bentayga hakkında da detaylar paylaşan Duerheimer, yıllık 3600 adet üretilecek olan otomobilin başlangıç fiyatının 200.000$ civarında olacağını, ayrıca üretim adedinin de 3’te 1’ini Amerika için ayıracaklarını ifade ediyor.

Bentley, Bentayga’yı Eylül ayında gerçekleştirecek olan Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilemeyi planlarken, geçen seneki 11.020 adet olan toplam satış adedini ise 15.000’e çıkarmayı hedefliyor.

Burak Yavuz

1985 Ankara doğumluyum. Fırat Üniversitesi Otomotiv Öğretmenliği mezunuyum.Şuan bir hava yolu şirketinde uçak yapısal teknisyeni olarak çalışıyorum. 6-7 yaşımdan beri arabalarla iç içeyim. 1992 yılından bu yana biriktirdiğim, otomobil dergilerinden oluşan geniş bir koleksiyonum var. Videolarını ve haberlerini beğenerek takip ettiğim otopark.com ailesine :"Nasıl yardımcı olabilirim?" düşüncesiyle katıldım. Kimi zaman mutluluğumuza kimi zaman da hüznümüze ortak olan otomobillerin, A noktasından B noktasına gitmeye yarayan vasıtalar olmadığını gösteren OTOPARK.com ailesinin bir ferdi olmaktan dolayı çok mutluyum.

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu