Haberler

Latvala ilk zaferini kazandı




Jari Matti Latvala, Monte Carlo’dan sonraki şanssızlıklar serisini Portekiz’de kırarak 4 ay sonra hem ilk puanlarını aldı hem de bu sezonki ilk zaferini kazandı.

Ogier, 14. özel etap ve 16. güç etabında Latvala’dan daha hızlı olsa da Latvala 15. özel etapta en hızlı zamanı yaptı ve diğer etaplarda da 2 saniye civarında yavaş olarak takım arkadaşının farkı kapatmasına engel oldu. Fin pilotun son zaferi 2014 Ekim ayındaki Fransa Rallisi idi.

Sebastian Ogier, elinden geleni yapmasına rağmen zirveye ulaşamayarak 2. lik ile yetindi. Son 2 senenin şampiyonu güç etabındaki en hızlı derecesiyle 3 ekstra puanın sahibi oldu.

Podyumu bir diğer Volkswagen ile Andreas Mikkelsen tamamladı. Genç pilot, Citroen’den Kris Meeke’e göre şanslı bir son gün geçirdi. Son yarışın kazananı Meeke arka anti roll barı kırılınca Mikkelsen ile mücadele edemedi ve 4. oldu.

JML

Ott Tanak, M Spor Ford ile 5. olurken 6. lık mücadelesinde kazanan Hyundai’den Dani Sordo oldu. Citroen’den Mads Ostberg, Hayden Paddon’u geçmeyi başararak 7. sırada finiş gördü.

Robert Kubica 9. olarak bu sezonki ilk puanlarına kavuşurken son puan Martin Prokop’a gitti.

WRC2 sınıfında Katarlı Nasser Al-Attiyah zafere ulaştı.

5 ayak sonrası Dünya Ralli Şampiyona’sında son 2 senenin şampiyonu Sebastian Ogier’in liderliği devam ediyor. Ogier 104, Mikkelsen 63, Ostberg 57, Latvala ve Mekke 45 puanla ilk 5 sırada yer alıyor.

WRC’de sıradaki randevu 11-14 Haziran tarihleri arasındaki İtalya Rallisi olacak.

WRC-15-Portugal-Final-Results

 

Kaynak: trf1

Can Akyollu

Bursa'da doğdum. Üniversiteye kadar olan yaşadığım süreç bu ilde geçti. Şu anda İstanbul'da Sanat Yönetimi okumaktayım. Araçlara olan ilgim 6-7 yaşlarında, jant kapaklarından onları tanımamla başladı. Belki meslek alanım otomobillerle çok farklı bir doğrultuda olacak ama elden ayaktan kesilmedikçe direksiyonu terk etmeyeceğim. Sevgiler

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu